2 Mayıs 2024 Perşembe

10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI   17:54   GAZETECİLER DE 1 MAYIS`TA TANDOĞAN`DAYDI. TGS ANKARA ŞUBE BAŞKANI TARTANOĞLU: “GAZETECİLER DE İŞÇİ VE GİDEREK FAKİRLEŞİYORLAR. GAZETECİNİN MAAŞININ EN AZ İKİ ASGARİ ÜCRET OLMASINI TALEP EDİYORUZ”   17:32   ANKARA`DA 1 MAYIS TANDOĞAN`DA KUTLANDI... “TAKSİM EMEKÇİLERİNDİR, HİÇBİR ŞEKİLDE EMEKÇİLERE KAPATILAMAZ``   12:43   CHP MİLLETVEKİLİ KIŞ’TAN YENİ İLİÇ’LERE SEBEP OLACAK MADEN KANUNU’NA TEPKİ   12:43   ANKARA`DA YAĞMUR ALTINDA 1 MAYIS...    12:36   TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ: “TİP TAKSİM`E YÜRÜME KARARLILIĞINI SÜRDÜRÜYOR”   12:27   CHP PARTİ SÖZCÜSÜ YÜCEL: “İSTANBUL`DA YAŞANANLAR ÜLKEMİZ DEMOKRASİSİ ADINA ÜZÜNTÜ VERİCİ”   12:20   ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE`DE... "TÜRKİYE`DEKİ TÜM EMEKÇİLERE SESLENİYORUZ; ANAYASAL HAKKINIZDIR, SENDİKALARDA ÖRGÜTLENİN"   11:54   TÜRK-İŞ, TAKSİM MEYDANI`NA ÇELENK KOYDU: "TOPLU SÖZLEŞMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMAZSA 2028`DE HESAPLAŞIRIZ"   11:53   ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE`DE... “EMEKÇİLERİ TAKSİM`E SOKMAMAK ANAYASA`YI ÇİĞNEMEKTİR"   10:58   ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE`DE... "BİRİLERİ TAKSİM’İ KENDİNİN EGEMENLİK SANCAĞI OLARAK GÖRÜYOR”  
 
     
   

TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU`NDA TORBA KANUN TEKLİFİNİN GÖRÜŞMELERİNE BAŞLANDI. AKP`Lİ ÖZKAYA: "BU TEKLİFİN HAYATA GEÇMESİYLE DEVLETİN HAZİNESİNE CİDDİ MANADA İLAVE KAYNAK TEMİN EDİLECEK"


AKP`nin hazırlayarak TBMM`ye sunduğu 80 maddelik torba kanun teklifi bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda görüşülmeye başlandı. Kanun teklifinin ilk imza sahibi AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, "80 maddelik bu teklifimizin hayata geçmesinden sonra yapılacak uygulamalarla devletimizin hazinesine ciddi manada ilave kaynak temin edilecektir. Deprem başta olmak üzere dünyada etkisi hissedilen siyasal ve sosyal olaylarla ortaya çıkan ekonomik daralmanın etkisinin azaltılması hedeflenmektedir" dedi.

 

Tarih : 28 Kasım 2023 Salı 15:12   Okunma : 271

 

AKP`nin hazırlayarak TBMM`ye sunduğu 80 maddelik torba kanun teklifi bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda görüşülmeye başlandı. Kanun teklifinin ilk imza sahibi AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, "80 maddelik bu teklifimizin hayata geçmesinden sonra yapılacak uygulamalarla devletimizin hazinesine ciddi manada ilave kaynak temin edilecektir. Deprem başta olmak üzere dünyada etkisi hissedilen siyasal ve sosyal olaylarla ortaya çıkan ekonomik daralmanın etkisinin azaltılması hedeflenmektedir" dedi.

AKP`nin 24 Kasım Cuma günü TBMM`ye sunduğu ekonomiye ilişkin düzenlemeleri içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi`nin görüşmelerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda bugün başlandı.
Teklifin ilk imza sahibi AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, komisyona kanun teklifiyle ilgili şu bilgileri verdi:

"TORBA KANUN DEĞİL UYARLAMA KANUN DEMEK DAHA YERİNDE"

"Bu kanun teklifimizde Gelir ve Kurumlar Vergisi kanunlarında, Vergi Usul kanunlarında, Katma Değer Vergisi Kanununda, Özel Tüketim Vergisi Kanununda, Gider Vergileri kanunlarında, Damga Vergisi ve Aşar Vergisi kanunlarında, Gelir İdaresi Kanun Teşkilatı Kanunu olmak üzere toplam vergi kanunlarında 10 kanun ve 41 maddede değişiklik önerilmektedir. Kabotaj Kanunu, Denizde Mal ve Can Koruma Hakkında Kanun, TÜBİTAK Kanunu, Sivil Havacılık Kanunu, Kamu İhale Kanunu, Karayolları Taşıma Kanunu, Petrol Piyasası Kanunu, Bankacılık Kanunu gibi 18 kanun ve 375 ile 655 sayılı KHK`larda olmak üzere 38 maddede değişiklik yapılarak toplam 28 kanun ile 2 KHK`da değişiklik yapan ve 79 maddeyi değiştiren 80 maddelik bir kanun teklifi.

"BU TEKLİFİN HAYATA GEÇMESİYLE DEVLETİN HAZİNESİNE CİDDİ MANADA İLAVE KAYNAK TEMİN EDİLECEK"

Pandemi ile başlayan ekonomik daralmalar, krizler, Ukrayna-Rusya savaşında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de enflasyon artış göstermiştir. Ülkemizde 6 Şubat`ta medyana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde çok ciddi ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalmış bulunuyoruz. 110 milyar dolar civarında bir zararın olduğu tespitle ifade edilmektedir. Buradan hareketle bu kanun teklifimiz ülkemizi de etkileyen bu ekonomik sürecin hasarlarının en aza indirilmesiyle ilgili bir katkı hedefi olarak da sunulmaktadır. 80 maddelik bu teklifimizin hayata geçmesinden sonra yapılacak uygulamalarla devletimizin hazinesine ciddi manada ilave kaynak temin edilecektir. Deprem başta olmak üzere dünyada etkisi hissedilen siyasal ve sosyal olaylarla ortaya çıkan ekonomik daralmanın etkisinin azaltılması hedeflenmektedir."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA