5 Mayıs 2024 Pazar

15:01   ALİ YERLİKAYA: "1 MAYIS`TA POLİSLERİMİZE TAŞLI SOPALI SALDIRAN 12 ŞÜPHELİ DE BUGÜN YAKALANDI"   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN HIDIRELLEZ MESAJI: "BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ`İN ÜLKEMİZE BARIŞ, HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM"   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKİ DÖNEM CHP MİLLETVEKİLLERİYLE BİR ARAYA GELDİ: “PARTİMİZİN ÜZERİNDEN ELİNİZİ ÇEKMEYİNİZ. EN SAMİMİ ELEŞTİRİLERİNİZİ BİZDEN ESİRGEMEYİNİZ"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki dönem CHP milletvekilleriyle bir araya geldi. Özel, “Tecrübeyi reddederek ve deneyimi dışlayarak hiçbir örgüt başarılı olamaz. Bugün burada sizlerle birlikte olmamız, sizin bu teveccühünüzün ben çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü toplumda bir yenileşme talebi olduğu ortada ancak bu kadar köklü bir kurumun, tecrübeyi ve tecrübenin zamanın imbiğinden süzerek zihninde biriktirdiklerini dile getirmesi, bizim de bunlardan istifade etmemiz bir zaruret. Bunu yapmadığımız takdirde, savrulmaya başlarız. Bunun farkındayım ve buna yürekten inanıyorum. Bizim üzerimizden ve partimizin üzerinden elinizi çekmeyiniz. Lütfen en samimi eleştirilerinizi, yönlendirmelerinizi bizden esirgemeyiniz” dedi.

 

Tarih : 1 Aralık 2023 Cuma 11:19   Okunma : 432

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki dönem CHP milletvekilleriyle bir araya geldi. Özel, “Tecrübeyi reddederek ve deneyimi dışlayarak hiçbir örgüt başarılı olamaz. Bugün burada sizlerle birlikte olmamız, sizin bu teveccühünüzün ben çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü toplumda bir yenileşme talebi olduğu ortada ancak bu kadar köklü bir kurumun, tecrübeyi ve tecrübenin zamanın imbiğinden süzerek zihninde biriktirdiklerini dile getirmesi, bizim de bunlardan istifade etmemiz bir zaruret. Bunu yapmadığımız takdirde, savrulmaya başlarız. Bunun farkındayım ve buna yürekten inanıyorum. Bizim üzerimizden ve partimizin üzerinden elinizi çekmeyiniz. Lütfen en samimi eleştirilerinizi, yönlendirmelerinizi bizden esirgemeyiniz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Genel Merkez`de partisini önceki dönemlerde parlamentoda temsil etmiş 83 milletvekiliyle bir araya geldi. Özel, toplantıda şu değerlendirmeleri yaptı:

“28 MAYIS AKŞAMI O BÜYÜK ÜZÜNTÜYÜ, TRAVMAYI EN ÇOK YAŞAYANLARLA BİRLİKTE OLDUĞUMA HİÇBİR ŞÜPHE YOK”

“Benim için çok heyecan verici bir toplantı. Bu salonda belki 20`nci heyeti ağırlıyoruz ama ilk kez bu kadar heyecanlandığım, ne diyeceğimi bilemediğim bir noktadayım. Çünkü CHP`li bir dedenin ve babanın oğlu olarak çocukluğumdan beri, pek çoğunu televizyonlarda imrenerek izlediğim, hitabetlerinden feyz aldığım, birikimlerine hayranlık duyduğum büyüklerimle bir salonda ve CHP`nin Genel Başkanı sıfatıyla bir aradayız. El sıkmak için siz ayağa kalktığınızda bile ben utanıyorum, benim sizin karşınızda ayağa kalkmam gerekirken. Bu arada, 24. Dönem`den beri birlikte olduklarımız, son döneme kadar birlikte siyaset yaptığım çok değerli milletvekilleri arkadaşlarım da burada. O açıdan buraya kadar zahmet ettiniz, öncelikle minnet duygularımı ifade etmek isterim. CHP`nin 14 Mayıs ve 28 Mayıs`ta geçirdiği seçimlere en az bizim kadar inanan, gayret gösteren, maddi ve manevi destek olan, illerinde üzerine düşeni fazlasıyla yapan ve 28 Mayıs akşamı o büyük üzüntüyü, travmayı en çok yaşayanlarla birlikte olduğuma hiçbir şüphe yok. Bunu hem geçmişte yapmış olduğunuz görevlerinizin sorumluluğu olarak taşıdığınızı biliyorum hem de bilgi olarak önceki dönem milletvekillerimizin ne kadar gayret ettiklerini biliyorum.

“ÇOK SAYIDA TECRÜBELİ ARKADAŞIMIZ, DEĞİŞİM YOLCULUĞUNDA BÜYÜK BİR FEDAKARLIKTA BULUNDULAR. DEDİLER Kİ ‘DEĞİŞİM BİZDEN BAŞLAYACAK`”

Bu salondakilerin en az üçte biri, daha sonraki süreçte, yapmış olduğum çeşitli açıklamalarda, çağrılarda, yol yürüyüşümüzde, daha adaylıkla ilgili bir şey belli değilken beni yüreklendiren büyüklerimdir. Adaylık açıklamamdan sonra neredeyse herkes de siz de mümkün olduğu kadar iyi dileklerinizi ilettiniz. Ben de sizin iyi dilek ve desteklerinize minnettarlığımı iletmiştim. 28 Mayıs`ta, büyük bir duygusal kopuşun Türkiye`de yaşandığını sahada hep birlikte biliyoruz. Geçmiş dönemde vekaletini yürüttüğünüz kişilerin ne hissettiğini, siz sahada gördünüz. Benim açımdan kolay değildi. 12 yıllık milletvekilliği, 8 yıllık grup başkanvekilliği deneyiminden, bu büyük üzüntüden sonra yeni bir şeyler söylemek ve bunun gerçekten yeni, etkili ve kuvvetli bir değişim olacağını ifade etmek. Bir büyük soruyla karşı karşıyaydık: ‘Ne değişecek siz de eski değil misiniz` diye. Burada, bu dönem Meclis`te birlikte görev yaptığımız çok sayıda tecrübeli arkadaşımız, bu değişim yolculuğunda büyük bir fedakarlıkta bulundular. Dediler ki ‘Değişim bizden başlayacak. Ne olursa olsun geçmiş dönemde sorumluluk üstlenmiş olan kimse yönetim kademelerinde olmayacak.`

“ESAS ORTAYA KOYDUĞUMUZ VİZYON, ATATÜRK`ÜN PARTİSİNE BİR DAHA SEÇİM KAYBETTİRMEMEK”

Biz bir söz verdik. Dedik ki ‘CHP`nin bir daha seçim kaybetmemesi için üzerimize fedakarlık düşerse fedakarlık, sorumluluk düşerse sorumluluğu yerine getireceğiz.` Bir sorumluluk düştü. Sonra, bu sorumluluğu nasıl yerine getireceğimize çok net bir tanımlama yaptık. O da şuydu: CHP`yi Türkiye`nin en iyi yönetilen kurumu haline getireceğiz. Ben geçmiş süreçlerdeki kendi yönetim deneyimlerinden bunu yapabileceğime inanıyordum ve insanları buna ikna edebileceğime de inanıyordum. Ayrıca, esas büyük söylem, esas ortaya koyduğumuz vizyon şu: Atatürk`ün partisine bir daha seçim kaybettirmemek, Atatürk`ün partisini iktidar yapmak. Ama altında Türkiye`nin en iyi yönetilen kurumu haline getirme vaadi ve bunu, yeni ve genç kadrolarla ve daha çok kadınla yapacağımızı söylemek. Bu gerçekten çok önemli. Biz bize olduğumuz bir yerde şu gerçekliği görmemiz lazım, hiçbir erkek bundan sorumlu değil ama hiçbir erkek bundan muaf da değil. Ama toplumun yüzde 50`sinden Atatürk`ün kadına seçme-seçilme hakkını vermesiyle övünerek oy istiyoruz.

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTARAK BAŞLADIK”

Biz, verdiğimiz sözleri tutarak başladık. Yaş ortalaması 43 olan bir Parti Meclisi (PM) var. PM benden 6 yaş genç. Yaş ortalaması 46 olan bir Merkez Yönetim Kurulu (MYK) var. Tayyip Bey`in ilan ettiği 17 bakan ve 1 cumhurbaşkanı yardımcısına karşılık; biz 9 kadın, 9 erkek bir gölge kabine açıkladık. Arkadaşlarımızın hepsi aynı zamanda genel başkan yardımcıları. ‘Bizim listemize baktığınızda 3 şey görülecek` demiştik: Kadınlar, gençler ve örgüt. Kadınlar bahsettiğim gibi, gençler yaş ortalamamız 43. Ve örgüt, 15 önceki dönem il ve ilçe başkanı -13 il başkanı, 2 ilçe başkanımız- var. Ve 60 kişiden 34`ü en az ilçe yönetim kurullarında görev yapmış olmak üzere örgütten geliyorlar. Böyle bir yapıyla yola çıktık.

“PARTİMİZİN ÜZERİNDEN ELİNİZİ ÇEKMEYİNİZ”

Cumhuriyet`in ikinci yüzyılının ilk kurultayı, bize talep ettiğimiz görevi verdi. Biz başarılı olmak zorundayız. Hiçbir başarı, tecrübeyi reddederek ve deneyimi dışlayarak hiçbir örgüt başarılı olamaz. Bugün burada sizlerle birlikte olmamız, sizin bu teveccühünüzün ben çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü toplumda bir yenileşme talebi olduğu ortada ancak bu kadar köklü bir kurumun, tecrübeyi ve tecrübenin zamanın imbiğinden süzerek zihninde biriktirdiklerini dile getirmesi, bizim de bunlardan istifade etmemiz bir zaruret. Bunu yapmadığımız takdirde, savrulmaya başlarız. Bunun farkındayım ve buna yürekten inanıyorum. Bizim üzerimizden ve partimizin üzerinden elinizi çekmeyiniz. Lütfen en samimi eleştirilerinizi, yönlendirmelerinizi bizden esirgemeyiniz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA