5 Mayıs 2024 Pazar

15:01   ALİ YERLİKAYA: "1 MAYIS`TA POLİSLERİMİZE TAŞLI SOPALI SALDIRAN 12 ŞÜPHELİ DE BUGÜN YAKALANDI"   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN HIDIRELLEZ MESAJI: "BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ`İN ÜLKEMİZE BARIŞ, HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM"   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ  
 
     
   

VAHAP SEÇER, MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBESİ`NİN 69. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ PROGRAMI`NA KATILDI


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği`ne (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası (MMO) Mersin Şubesi`nin, odanın kuruluşunun 69. yılı dolayısıyla düzenlediği ‘Geleneksel Gece` programına katıldı.

 

Tarih : 2 Aralık 2023 Cumartesi 10:09   Okunma : 322

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği`ne (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası (MMO) Mersin Şubesi`nin, odanın kuruluşunun 69. yılı dolayısıyla düzenlediği ‘Geleneksel Gece` programına katıldı.

Programa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`in yanı sıra MMO  Başkanı Yunus Yener, MMO Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy, ilçe belediye başkanları, iş dünyası, STK ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Başkan Seçer, 4,5 yıl boyunca demokrasinin temel taşlarından olan sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarıyla önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Kent yönetiminde STK`ların görüşlerini alarak onlardan yararlandıklarını aktaran Seçer, “Parlamentoda yasa yaparken, bir konu komisyonlarda görüşülürken o konuyla ilgili odalar, meslek kuruluşları, sivil toplum davet edilir. Toplantıda görüşleri alınır. Konunun ihtisas sahibi, uzmanı ve otoritesi, konuyu siyasilerden çok daha iyi bilir. Maalesef siyasette bir hastalık var. Siyasiler her konuyu kendilerinin çok daha iyi bildiğini düşünürler. Oysa gelişmiş toplumlarda bu böyle değil. Gelişmiş toplumlarda genelde parlamentoya sunulan yasa teklifleri mutlaka sivil toplumun denetiminden, onayından ve yasa teklifinden geçen teklifler olur” dedi.

Türkiye`de de bu tür bir anlayış beklerken bunun tam tersi uygulamaların hayata geçirildiğinden söz eden Seçer, “Tabii ki dilekle bazı şeyler gerçekleşmiyor. Ama yine de biz vazifemizi ve mücadelemizi yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“MERSİN`DE KENTİ YÖNETİRKEN İŞİ BİLENLERLE ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Daha demokratik bir toplum yaratma ve daha demokratik bir ülkede yaşama arzusuyla mücadele ettiklerinin altını çizen Seçer, Büyükşehir Belediyesi`nin de bu anlayışa sahip bir belediye olduğunu söyledi. Seçer, “Bu aslında hesap vereceğimiz halk karşısında işimizi kolaylaştırıyor. Son 4,5 yıllık dönemde Mersin`de, Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne ait 1/5000`lik planları yaparken özellikle bu konudaki yetki ve ihtisas sahibi odalardan destek aldık. Bunu yaparken de onlardan halka bunun anlatılmasını istedik. Bu bizim işimizi kolaylaştırdı. Çünkü işi bilenlerle yapıyorsunuz. Sivil toplum eliyle bunu halka anlatmak daha kolay oluyor” dedi. 

Mersin`de çevreyi, toplumu tehdit eden, yasalara, çevreye, doğaya, floraya ve faunaya uygun olmayan yatırımlar karşısında hukuka ve yargıya başvururken de sivil toplumla iş birliği yaptıklarını belirten Seçer,  “Birçok konuda da başarılı olduk. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu anlayışla kent yönetiminde uygulamalarımızı sürdürmeye kararlıyız” diye konuştu. Seçer, son olarak MMO`nun  69. yılını kutladı.

YENER: “ODAMIZIN TEMEL GÖREVLERİNDEN BİRİ İŞLERİN UZMAN İNSANLAR ELİYLE YAPILMASIDIR”

MMO Başkanı Yunus Yener, MMO`nun 69. yılını kutladıklarını belirterek, “Odamızın temel görevlerinden biri yasayla da verildiği üzere işlerin uzman insanlar eliyle yapılması ve meslek haysiyetini korumaktır. Ulaştığımız oda yapısı ve tüm mesleki hizmet düzeyinden dolayı bütün emeği geçenler olarak gurur duyabiliriz” dedi.

YÜCESOY: “BİZLER, BİLİM VE FENLE YÖNETİLEN TEKNİK MESLEK ÖRGÜTLERİYİZ”

MMO Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy, 4 yıl önce göreve geldiğinde çok heyecanlı olduğunu belirterek, yeni dönemde göreve gelecek meslektaşlarına başarılar diledi. Yücesoy, “Bizler, bilim ve fenle yönetilen teknik meslek örgütleriyiz. Buranın kültürüyle mesleki hayatımıza başladık ve her zaman da böyle kalacak. Bu örgütlülük bize birçok tecrübe edindirmiştir ve aynı zamanda TMMOB çatısı altında da örgütlenmemiz bizim geleceğe dair yapacağımız birçok projede etkili olacaktır” diye konuştu.

CAN: “BİZİM MESLEK ALANIMIZ, TOPLUMUN ORTAK YAŞAMINI, ÜRETİMİNİ VE DEVAMINI SAĞLAMAK”

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Yönetim Kurulu Başkan vekili Mehmet Caner Can ise Mersin`i ve mesleklerini ilgilendiren konularda ve sorunlarda mühendis, mimar ve şehir plancılarının etkin bir şekilde temsil edilmesi için çalıştıklarını belirterek, “Biliyoruz ki mimar ve şehir plancılarının mesleki hak ve çıkarlarını korumak aslında tüm toplumun geleceğini korumak demektir. Çünkü bizim meslek alanımız toplumun ortak yaşamını, üretimi ve devamını sağlamaktadır” diyerek, ortak çalışma yürüttükleri herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Seçer, görevinden ayrılan MMO Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy`a görev süreci boyunca gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı plaket takdim etti. Program, meslekte 25, 40, 50 ve 60 yılını tamamlayan makine mühendislerine plaketlerin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA