5 Mayıs 2024 Pazar

12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”  
 
     
   

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ UZUN: “CUMHURİYETİN İKİNCİ YÜZYILININ İLK AYINDA MUHALEFETİN VATANDAŞ LEHİNE VERDİĞİ TÜM TEKLİFLER AKP VE MHP TARAFINDAN REDDEDİLDİ”


CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, “İktidar sayısal üstünlüğüne dayanarak muhalefetten gelen tüm teklif ve çözüm önerilerini reddediyor. Vatandaş lehine teklif ettiğimiz neredeyse tüm önergeler reddedildi. Kanun tekliflerimiz komisyon gündemine dahi alınmazken soru önergelerimize yanıt ya iki satır cevapla geliyor ya da hiç cevaplanmıyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında sözüm ona `Sivil ve kapsayıcı anayasa yapmak istiyoruz` diyen iktidar muhalefeti yok sayarak yol almaya çalışıyor” dedi.

 

Tarih : 2 Aralık 2023 Cumartesi 13:19   Okunma : 328

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, “İktidar sayısal üstünlüğüne dayanarak muhalefetten gelen tüm teklif ve çözüm önerilerini reddediyor. Vatandaş lehine teklif ettiğimiz neredeyse tüm önergeler reddedildi. Kanun tekliflerimiz komisyon gündemine dahi alınmazken soru önergelerimize yanıt ya iki satır cevapla geliyor ya da hiç cevaplanmıyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında sözüm ona `Sivil ve kapsayıcı anayasa yapmak istiyoruz` diyen iktidar muhalefeti yok sayarak yol almaya çalışıyor” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, iktidarın muhalefet tarafından Meclis`te verdiği önergelerin reddedilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı. Uzun`un açıklaması şöyle:

İktidar sayısal üstünlüğüne dayanarak muhalefetten gelen tüm teklif ve çözüm önerilerini reddediyor. Vatandaş lehine teklif ettiğimiz neredeyse tüm önergeler reddedildi. Kanun tekliflerimiz komisyon gündemine dahi alınmazken soru önergelerimize yanıt ya iki satır cevapla geliyor ya da hiç cevaplanmıyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında sözüm ona `Sivil ve kapsayıcı anayasa yapmak istiyoruz` diyen iktidar muhalefeti yok sayarak yol almaya çalışıyor.

Sadece son bir ayda Plan Bütçe Komisyonunda ve TBMM Genel Kurulunda; Burslardan, çiftçilerimizin sorunlarına, bayram ikramiyesinden, üniversite öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve öğretmenlerimizin sorunlarının çözülmesine, nadir hastalıklardan yaşlılarımıza kadar hangi konuda ne önerdiysek reddedildi. İktidar ve ortağı sorunları görmezden gelmeye devam ediyor. Anlaşılan o ki iktidar sahipleri; Can Atalay ve yargı krizinin çözülmesini, Hrant Dink ve Tahir Elçi cinayetlerinin aydınlatılmasını, yolsuzlukla mücadele edilmesini, beyin göçünün durdurulmasını, depremin yaralarının sarılmasını, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesini, kadına yönelik şiddetin ele alınmasını istemiyor. İktidarın Türkiye Yüzyılı diye çıktığı yolculukta muhalefetin ve vatandaşların haklı taleplerine yer yok. Zamdan, vergiden ve halkımızı kutuplaştırmaktan başka hiçbir gündemi olmayan iktidar, ilk yüzyılımızın son 21 yılını heba etti. Ülkemizi her alanda geriye götüren AKP iktidarı hiçbir sorunun çözümünü ortak akılda aramadı. Muhalefetin akılcı çözüm önerilerine kulak tıkayan iktidar, ikinci yüzyılımızı da heba etme peşinde. Buna izin vermeyeceğiz.”

Uzun`un listelediği TBMM Genel Kurulu ve Plan Bütçe Komisyonu`nda muhalefetin teklif ettiği ve AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedilen teklifler ve önergeler şöyle:

"31 EKİM 2023 - Nadir hastalık tedavisinin çok yüksek maliyetli olması ve devlet katkısı olmamasından dolayı ailelerin tedavi ücretini karşılayamaması nedeniyle ilaçların geri ödeme kapsamına alınmasına dair.  5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi. REDDEDİLDİ.

01 KASIM 2023 - Ülkemizdeki beyin göçünün nedenlerinin araştırılması için verilen araştırma önergesi. REDDEDİLDİ.

01 KASIM 2023 - TRT`nin tarafsız yayıncılık anlayışını terk etmesindeki nedenlerin araştırılması için verilen araştırma önergesi. REDDEDİLDİ.

01 KASIM 2023 - Üniversite öğrencilerinin yaşadıkları sorunların araştırılması için verilen araştırma önergesi. REDDEDİLDİ.

01 KASIM 2023 - KYK yurtlarındaki sağlık ve can güvenliği sorunlarının araştırılması için verilen araştırma önergesi. REDDEDİLDİ.

07 KASIM 2023 - Uygur Türklerine uygulanan baskı ve ayrımcılık iddialarının araştırılması için verilen önerge. REDDEDİLDİ.

07 KASIM 2023 - Kara para aklama, vergi kaçakçılığı gibi suçların araştırılması için verilen önerge. REDDEDİLDİ.

07 KASIM 2023 - HDP`ye yönelik 4 Kasım 2016 siyasi operasyonunun bütün boyutlarıyla araştırılması için verilen önerge. REDDEDİLDİ.

07 KASIM 2023 - Derinleşen yaşlı kadın yoksulluğu ve kadın yaşlılara özel bakım güvence sistemlerinin araştırılmasına dair araştırma önergesi. REDDEDİLDİ.

07 KASIM 2023 - Emeklilerin sorunlarının çözümü ve taleplerinin karşılanması, sağlıkta kesinti yapılmaması, staj süresinin emekliliğe dahil edilmesi ve kademeli emeklilik hakkı tanınması için Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi. REDDEDİLDİ.

09 KASIM 2023 - Türkiye`de yargıdaki ideolojik ve siyasi kamplaşmanın ortaya çıkardığı sorunların araştırılmasına dair araştırma önergesi. REDDEDİLDİ.

09 KASIM 2023 - AİHM ve AYM kararlarına uyulmama halinin ülkeyi daha fazla kaosa sürüklenmesinin engellenmesi için Genel Görüşme açılması teklifi. REDDEDİLDİ.

09 KASIM 2023 - Bursa Büyükşehir Belediyesi`nde Cumhurbaşkanlığının Tasarruf Genelgesi talimatlarına uyulup uyulmadığı iddialarının araştırılmasına dair araştırma önergesi. REDDEDİLDİ.

09 KASIM 2023 - Anayasa Mahkamesi`nin Can Atalay hakkında verdiği ihlal kararının Yargıtayca tanınmaması ve Yargıtay`ın AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması özelinde AYM kararlarının bağlayıcılığına riayet edilmemesinin sebepleri hakkında Genel Görüşme talebi. REDDEDİLDİ.

14 KASIM 2023 - Engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunların araştırılmasına dair araştırma önergesi. REDDEDİLDİ.

14 KASIM 2023 - Kayyumların kamu yararı gözetmeyen icraatlarının araştırılmasına dair araştırma önergesi. REDDEDİLDİ.

14 KASIM 2023 - KYK yurtlarında kullanılan asansörlerde muayene ve bakımlarına ihmal yaşanıp yaşanmadığının araştırılmasına dair araştırma önergesi. REDDEDİLDİ.

14 KASIM 2023 - Yargıtay 3. Ceza Dairesinin TİP Milletvekili Can Atalay`a ilişkin aldığı karar ve sonrasında yaşanan yargı krizine ilişkin Genel Görüşme önergesi. REDDEDİLDİ.

15 KASIM 2023 - Deprem riskine karşı hazırlığın araştırılmasına dair araştırma önergesi. REDDEDİLDİ.

15 KASIM 2023 - Üniversitelerdeki akademik personelin sorunlarının araştırılmasına dair araştırma önergesi. REDDEDİLDİ.

15 KASIM 2023 - Diş hekimlerinin sorunlarının araştırılmasına dair önerge. REDDEDİLDİ.

15 KASIM 2023 - Üniversite öğrencilerinin yaşadığı ekonomik sıkıntıları ve çözüm önerilerinin araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ.

16 KASIM 2023 - Seçimlerden önce Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyelerindeki yolsuzluk iddialarının araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ.

16 KASIM 2023 - TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ.

16 KASIM 2023 - Hrant Dink cinayetinin tüm yönleriyle araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ.

16 KASIM 2023 - Organize suç örgütlerinin kamudaki bağlantılarının araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ.

21 KASIM 2023 - Kredi Garanti Fonu kefaletlerinin, kamu bankaları tarafından verilen kredilerin ve bunların geri ödenmesi durumunun araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ.

21 KASIM 2023 - Vatandaşlarımızın barınma sorununun nedenlerinin araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ.

21 KASIM 2023 - Kayyum uygulamasının açığa çıkardığı hukuki, toplumsal ve sosyolojik yıkımların araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ.

21 KASIM 2023 - Hatay`da deprem sonrası yaşanan sorunların araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ.

22 KASIM 2023 - Türkiye`nin İsrail`e gönderdiği malların Gazze`deki katliamlara bir etki yapıp yapmadığının araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ.

22 KASIM 2023 - Narenciye üreticilerinin ve ihracatçıların yaşadığı sorunların araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ.

22 KASIM 2023 - Yaygınlaşan kara para aklamanın nedenlerinin araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ.

22 KASIM 2023 - Batı Karadeniz`in kıyı kentlerinde yaşanan sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımızın sorunlarının araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ.

23 KASIM 2023 - Öğretmenlerin sorunları hakkında Genel Görüşme talebi. REDDEDİLDİ.

23 KASIM 2023 - Öğretmenlerin sorunlarının araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ.

23 KASIM 2023 - Kadına yönelik şiddetin araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ.

23 KASIM 2023 - Tahir Elçi cinayetinin her yönüyle araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ.

28 KASIM 2023 - EYT`li vatandaşların sorunlarının araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ

28 KASIM 2023 - Üniversite mezunu işsizlerin sorunlarının araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ.

28 KASIM 2023 - Tahir Elçi cinayetinin her yönüyle araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ.

28 KASIM 2023 - Kadına yönelik şiddetin araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ.

28 KASIM 2023 - Tarımsal araç ve gereçlerin satın alınmasında vergi istisnasının getirilmesine dair Katma Değer Vergisi Kanununda ve Özel Tüketim Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi. REDDEDİLDİ.

29 KASIM 2023 - Gündüz kuşağı programlarının aile yapısına etkilerinin araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ.

29 KASIM 2023 - Büyükşehir sınırları içinde mahalleye dönüştürülen köylerin yaşadığı sorunların araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ.

29 KASIM 2023 - Türkiye yönetiminin İsrail`le olan bağımlı ilişkisinin sürdürüyor olmasının nedenlerinin araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ.

29 KASIM 2023 - Emeklilerin yaşadığı sorunların araştırılması önergesi. REDDEDİLDİ.

PLAN BÜTÇE KOMİSYONUNDA REDDEDİLEN BAZI ÖNERGELER

-Kredi ve Yurtlar Kurumu`ndan burs ve kredi alan lisans öğrencilerine 4.000 TL, yüksek lisans öğrencileri için 8000 TL, doktora öğrencileri için 9000 TL ödenmesine dair öneri. REDDEDİLDİ.

-Çiftçinin tarımsal üretimde kullandığı mazottan ÖTV alınmamasına dair öneri. REDDEDİLDİ.

-Devlet memurlarına her yıl 5.000 TL tutarında yakacak yardım verilmesine, 2024 yılında doğalgaz hizmeti alamayan köy ve kasabalarda yaşayan vatandaşlara da hane başına yıllık 5.000 TL yakacak yardımı ödenmesine dair öneri. REDDEDİLDİ.

-Ramazan ve Kurban bayramlarda emeklilere ödenen 2 bin lira tutarındaki ikramiyenin 15 bin liraya yükseltilmesine dair öneri. REDDEDİLDİ."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA