1 Haziran 2024 Cumartesi

14:52   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı İNCELEDI   14:45   EKREM İMAMOĞLU`NUN DAVASı 2 EKIM`E ERTELENDI   13:17   ÖZGÜR ÖZEL: "HER DOĞANA ANAYASA YAPARıZ, ERDOĞAN`A ANAYASA YAPMAYıZ"   13:13   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARı ESENLI’YI ZIYARET ETTI… “3’ÜNCÜ ESENLI ÜZÜM ŞENLIĞI TEMMUZ’DA DÜZENLENECEK”   13:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA    13:10   CHP MEZITLI İLÇE TEŞKILATıNDAN BAŞKAN VAHAP SEÇER’E ZIYARET VE TEBRIK   13:03   HRANT DINK`IN ÖLDÜRÜLMESIYLE İLGILI 15 SANıKLı DAVADA MÜTALAA AÇıKLANDı   12:47   ÖMER FETHI GÜRER: CHP OLARAK SAHIPLENILMEYEN KÖPEKLERIN UYUTULMASıNA KARŞıYıZ   12:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETIMIZ ISTERSE BIR ERKEN SEÇIM OLUR"   10:59   VAHAP SEÇER: “MERSIN`E MERKEZI HÜKÜMET YATıRıMLARıNı ÇEKMEK İÇIN İŞ BIRLIĞI YAPMALıYıZ”   09:30   LGS HEYECANı.. 1 MILYON 38 BIN ADAY PAZAR GÜNÜ SıNAVA GIRECEK   07:08   CHP, ASGARI ÜCRETE ARA ZAM TALEBIYLE 1 TEMMUZ ÖNCESI “EMEK MITINGI”NE HAZıRLANıYOR   23:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN SÜPER LIG`E ÇıKAN BODRUM FK`YA KUTLAMA MESAJı   22:29   KESK KADıN MECLISI: “BUSE BERFI VE NICELERININ ADLARıNı HAYKıRMAKTAN USANMAYACAĞıZ”   22:25   KONURALP: "MUHALEFETLE YENI ANAYASA YAZMAYA VARSıNıZ AMA ARAŞTıRMA ÖNERGELERIMIZI REDDEDIYORSUNUZ"   22:08   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN: 2 HAZIRAN`DA DAHA GÜÇLÜ BIR OY FARKıYLA HILVAN`ı ALACAĞıZ   19:46   CHP MILLETVEKILLERI RIZE`DE BASıN AÇıKLAMASı YAPTı: "BUNLARıN ASıL HEDEFI ÇAYı GEÇIM KAYNAĞı OLMAKTAN ÇıKARMAK"   16:11   CHP PARTI OKULU, BELEDIYE MECLIS ÜYELERINE EĞITIME BAŞLADı   15:31   OYUNCU AHMET UĞURLU HAYATıNı KAYBETTI   14:42   ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERINDEN İSTANBUL ÜNIVERSITESI ÖNÜNDE EYLEM  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN IOM İŞ BİRLİĞİYLE KADINLARA EĞİTİM


Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) iş birliğiyle, Tarsus`a bağlı Atgirmez Mahallesi`nde yaşayan göçmen ve ev sahibi kadınlara, ‘Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet`, ‘Kadın Üreme Sağlığı` ve ‘İlişkilerde Güvenlik` konulu eğitim düzenlendi.

 

Tarih : 4 Aralık 2023 Pazartesi 10:42   Okunma : 166

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) iş birliğiyle, Tarsus`a bağlı Atgirmez Mahallesi`nde yaşayan göçmen ve ev sahibi kadınlara, ‘Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet`, ‘Kadın Üreme Sağlığı` ve ‘İlişkilerde Güvenlik` konulu eğitim düzenlendi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`na bağlı Sosyal Uyum Merkezi`nin de katkılarıyla yapılan sunumda, göçmen topluluğu ve ev sahibi vatandaşların sosyal uyumunu güçlendirmek için Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi`nde yapılan eğitime 100 kadın katıldı. Eğitimle eş zamanlı olarak, çocuklarla kesme-yapıştırma-boyama ve puzzle çalışması yapıldı.

KADINLARA VE ÇOCUKLARA YÖNELİK SOSYAL UYUM AMAÇLI ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`na bağlı Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi Birim Sorumlusu ve Okul Öncesi Öğretmeni Ela Canbolat, eğitimin uzman kişiler tarafından yapıldığını kaydetti. Canbolat, “Uluslararası Göç Örgütü ile birlikte, Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi`nde kadınlara ve çocuklara yönelik sosyal uyum amaçlı çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Bu etkinliklere kadınlar gelen misafirlerle birlikte katılırken, çocuklar ayrı bir ortamda birbirinden farklı sanatsal etkinlikler gerçekleştirdiler” diye konuştu.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`na bağlı Sosyal Uyum Merkezi`nde görev yapan Sosyolog Nazire Büyükgürses ise, “Bugün IOM`in desteğiyle birlikte, alanında uzman kişilerin eğitim verdiği; Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet, Kadın Üreme Sağlığı, İlişkilerde Güvenlik konulu farkındalık oturumları yapıldı. Etkinliğe gelen kadınlar bilinçlendirildi” sözlerine yer verdi.

KADINLAR, VERİLEN EĞİTİMDEN MEMNUN KALDILAR

Hem çocuklar için hem de kendileri için verimli zaman geçirdiklerini söyleyen Atgirmez Mahallesi sakinlerinden Nafiye Tanrıverdi, etkinlik sayesinde şiddete karşı bilinçlendiklerini vurguladı.  Tanrıverdi, “Kadın sağlığıyla ilgili önemli bilgiler de öğrendik, eğitimcilere çok teşekkür ederiz” dedi.

Değişik konularda sürekli eğitim aldıklarını ve bu eğitimlerin çok yararlı olduğunu vurgulayan Ferda Kemçi ise, “Şiddet olan bir yerde kimse sessiz kalmayacak. Bütün kadınlar dirensinler, konuşsunlar, çekinmesinler. Aile planlaması ve meme kanserine karşı nasıl korunacağımız konusunda da bilgi verildi” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA