29 Nisan 2024 Pazartesi

09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI  
 
     
   

HEDEP İZMİR`DEN İL YÖNETİCİLERİ VE ÜYELERİNİN TUTUKLANMASINA TEPKİ: ”SİYASİ REHİNE OLAN ARKADAŞLARIMIZ SU KADAR BERRAK, GÜNEŞ KADAR AYDINLIKTIR”


HEDEP İzmir İl Örgütü, Alsancak`ta yaptığı basın açıklamasıyla HEDEP`lilere yönelik polis operasyonlarına tepki gösterdi. Açıklamada, “Arkadaşlarımız bütün siyasi tutsaklarda olduğu gibi hukuki bir sürecin olağan gelişimi sonucu değil; siyasal iktidarın muhaliflerini sindirme yok etme ve Türkiye halklarını korku ikliminde yönetme tercihinin sonucu olarak rehin alınmışlardır. Siyasi rehine olarak tutulan arkadaşlarımız su kadar berrak güneş kadar aydınlıktırlar ve derhal serbest bırakılmalıdırlar” denildi.

 

Tarih : 4 Aralık 2023 Pazartesi 19:10   Okunma : 385

HABER: SULTAN EYLEM KELEŞ - KAMERA: KERİM UĞUR

HEDEP İzmir İl Örgütü, Alsancak`ta yaptığı basın açıklamasıyla HEDEP`lilere yönelik polis operasyonlarına tepki gösterdi. Açıklamada, “Arkadaşlarımız bütün siyasi tutsaklarda olduğu gibi hukuki bir sürecin olağan gelişimi sonucu değil; siyasal iktidarın muhaliflerini sindirme yok etme ve Türkiye halklarını korku ikliminde yönetme tercihinin sonucu olarak rehin alınmışlardır. Siyasi rehine olarak tutulan arkadaşlarımız su kadar berrak güneş kadar aydınlıktırlar ve derhal serbest bırakılmalıdırlar” denildi.

HEDEP İzmir İl Örgütü, il yönetici ve üyelerimin gözaltına alınıp tutuklanmasına, HEDEP`lilere yönelik operasyonlara karşı bugün Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde açıklama yaptı.

Basın açıklamasına HEDEP İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, HEDEP İzmir il yöneticileri ve üyeleri de katıldı.

“Baskılar ve sindirme politikalarınıza karşı asla boyun eğmeyeceğiz” pankartının arkasında bir araya gelen ve polis tarafından çembere alınan HEDEP`liler, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Yaşasın onurlu mücadelemiz” sloganlarını attı.

Basın metnini okuyan HEDEP İzmir İl Yöneticisi Mahsun Koç, şunları söyledi:

“AKP-MHP faşist iktidarı uzun zamandır çatışma dili ve kutuplaştırma siyaseti üzerinden hukuku rafa kaldırarak adaletsizliğin düzenini inşa etmeye çalışmaktadır. Bu düzenin temel parametreleri ise savaş, çatışma ve kutuplaştırma dilinin ötesinde her türlü siyasi ilke, ahlaktan ve asgari yasallıktan uzak gayrimeşru her türlü yöntemi siyasi muhaliflerine dayatarak bir baskı ve korku ikliminin yöneticisi ve sürdürücüsü haline gelmiştir. İçinden geçtiğimiz süreç itibariyle hukukun, demokrasinin, insan hakları ve ifade özgürlüğünün asgari ölçülerinden bile bahsetmek mümkün değildir. Sıkıştığı her noktada ‘milli irade` söylemine ve sandık demokrasisine sarılan siyasal iktidar ve elitleri söz konusu muhalifleri olunca her türlü gayrimeşru yönelimi kendilerine mubah görmektedirler. Uydurma soruşturmalar ile seçilmişler tutuklanmakta, belediyelere el konularak kayyumlar atanmakta, hazırlanan düzmece fezlekeler ile parlamenterlerin dokunulmazlıkları kaldırılmakta, milli güvenlik gerekçeleri ile işçi grevleri yasaklanmakta ve en önemlisi yasama organı örtülü olarak tasfiye edilerek ülke adeta kararnameler ile yönetilmeye çalışılmaktadır.

“CEZAEVLERİNDEKİ AÇLIK GREVLERİ TEHLİKELİ BİR BOYUTA VARMADAN TALEPLER KARŞILANMALI”

Ortaya koyduğu istikrarsızlık ve uyguladığı savaş ve çatışma politikaları ile ülkeyi bir kaos ve felaketin içerisine sürükleyen siyasal iktidar tecrit ve izolasyon politikaları ile de cezaevlerinde siyasi tutsak ve rehinelere her trlü kötü muameleyi reva görmektedir. AKP-MHP iktidar blokunun siyasi bekası için gerekli gördüğü tecrit, izolasyon ve kötü muameleye karşı 27 Kasım`da cezaevlerinde başlayan açlık grevleri tehlikeli bir boyuta varmadan talepler karşılanmalı ve tecrit ile kötü muameleye son verilmeli, cezaevlerinde artık olağanlaştırılmaya çalışılan keyfi infaz yakma yönteminden derhal vazgeçilmelidir.

“AKP-MHP GENEL MERKEZLERİ KARAR ORGANLARI, KOLLUK KUVVETİ BİNALARI İRTİBAT BÜROSU, ADLİYELER PARTİ TEMSİLCİLİKLERİNE DÖNÜŞTÜ”

Siyasal iktidar kendisinin, kendisine yakın duran kesimlerin ve kolluk gücünün her türlü taciz, tecavüz, çocuk istismarı, öldürme ve kadın katliamları fiillerini gerçekleştirenlere karşı oldukça müsamahakar davranarak adeta bir cezasızlık politikası güderek onları bu eylemleri gerçekleştirme konusunda cesaretlendirirken, muhaliflerinin en meşru talep, söylem ve eylemlerini tarihte örneği görülmemiş en zorba yöntemler ile kriminalize ederek bir baskı, şiddet ve tutuklama terörüne dönüştürülmektedir. Gelinen aşamada AKP-MHP genel merkezleri bir karar organı halini almış, kolluk kuvveti binaları birer irtibat bürosu adliye binaları ise bu partilerin temsilciliklerine dönüşmüş durumdadır. ‘İşkenceye sıfır tolerans` söyleminden işkenceye açık tolerans eylemine geçen siyasal iktidar suçluyu korurken suçu ve suçluyu ifşa edenleri ya da haber yapanları en acımasız yöntemler ile gözaltına alıp göstermelik kararlar ile tutuklatmaktadır.

“TUTUKLANMA GEREKÇELERİ HUKUK TARİHİNDE KARA BİR LEKE”

Bu hukuksuzluk atmosferinin mağdurları arasında bütün siyasi tutsaklar ile birlikte geçtiğimiz günlerde EGE-TUAYDER Eş Başkan`ı Nilay Güleser`in de aralarında bulunduğu 4 arkadaşımız hukuksuz bir şekilde gözaltına alınarak tutuklanmıştır. Tutuklanma gerekçeleri ise oldukça ilginç, hukuk tarihine ve literatürüne Gobbels Mahkemelerini bile kıskandıran nitelikte kara bir leke olarak geçecek niteliktedir. Tutuklanma kararı veren yargıç tutuklama gerekçesini adı sanı belli olan ve bugüne kadar verdiği ifadelerden hiçbir somut delil ve maddi kanıta ulaşılmayan bir itirafçının görgüsüne ve tanıklığına değil; düşünce ve yorumlarına dayandırmaktadır.

“SİYASİ REHİNE OLARAK TUTULAN ARKADAŞLARIMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR”

Arkadaşlarımız bütün siyasi tutsaklarda olduğu gibi hukuki bir sürecin olağan gelişimi sonucu değil; siyasal iktidarın muhaliflerini sindirme yok etme ve Türkiye halklarını korku ikliminde yönetme tercihinin sonucu olarak rehin alınmışlardır. Siyasi rehine olarak tutulan arkadaşlarımız su kadar berrak güneş kadar aydınlıktırlar ve derhal serbest bırakılmalıdırlar. Onların rehin alınması bizleri yıldıramayacağı gibi omuzlarımıza daha büyük sorumluluklar yükleyerek mücadele azmimizi bilemektedir. Mücadele edecek ve mutlaka kazanacağız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA