29 Nisan 2024 Pazartesi

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

ESKİ CHP İZMİR MİLLETVEKİLLERİ TACETTİN BAYIR VE MUSA ÇAM, ‘ÖN SEÇİM` ÇAĞRISIYLA İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI`NA ADAY ADAYI OLDU


Eski CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Musa Çam, yerel seçimde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için CHP İl Başkanlığı`na adaylık başvurusu yaptı. Birlikte İl Başkanlığı`na gelen Çam ve Bayır, ön seçim çağrısında bulundu.

 

Tarih : 5 Aralık 2023 Salı 18:03   Okunma : 296

HABER: SULTAN EYLEM KELEŞ – KAMERA: KERİM UĞUR

Eski CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Musa Çam, yerel seçimde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için CHP İl Başkanlığı`na adaylık başvurusu yaptı. Birlikte İl Başkanlığı`na gelen Çam ve Bayır, ön seçim çağrısında bulundu.

25, 26 ve 27. Dönem CHP İzmir Milletvekili ve eski CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ile 24, 25 ve 26. Dönem CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldu. Çam ve Bayır, adaylık dosyasını teslim etmek için CHP İzmir İl Başkanlığı`na birlikte geldi.

Dosya tesliminin ardından açıklama yapan Bayır, şöyle konuştu:

“CHP İZMİR İL ÖRGÜTÜ YALNIZ VE SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

“Yerel seçimler öncesinde aday belirleme konusunda ön seçim yapılırsa aday olacağımı ifade etmiştim. Şu ana kadar bekleme sebebim buydu, aynı Musa Çam gibi. Dün aldığımız bilgilere göre, İzmir`de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bir ön seçimin yolunun açıldığı bilgisine ulaştık. Umuyorum ve diliyorum ki -Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel bunun sözünü vermişti- İzmir`de bir ön seçim yapılacak ve birlikte yarışacağız. Güzel bir yarış olacağını umut ediyorum.

Bildiğiniz gibi; İzmir`de doğdum, büyüdüm. İzmir`in her bir caddesini, her bir mahallesini iyi bilirim. Tüm partili yoldaşlarım bilmeli ki; Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü yalnız değildir, sahipsiz değildir. Yaşamımın 40 yılını partiye emek veren birisi olarak bu konuya sessiz kalınmasına izin veremezdim. İl başkanlığı ve milletvekilliğim sürecinde İzmir`in tüm sorunlarını yakından takip etmiş ve TBMM`de gündeme getirmiş biri olarak, 3 dönem milletvekilliği yapmış biri olarak yerel seçimlere duyarsız kalamazdım. Elbette bu yarışta kenti birlikte yönetmek İzmir`de bulunan sivil toplum örgütleri ve odalar ile ortak akılla yönetmek temel görevimiz olacaktır.

İzmir`in tarihi ve kültürel mirası, İzmir`in doğal güzellikleri benim için her zaman ön planda olmuştur. İzmir`in yaşam tarzı beni her zaman kendine çekmiştir.Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlılığım İzmir`e olan sevdam ile birleşmiştir. İzmir, özgürlüğün ve demokrasinin her zaman savunucusu olmuştur.

Bu kente emek vermiş efsane başkan İhsan Alyanak ve Ahmet Piriştina`yı saygı ile anarken, yaşayan belediye başkanlarımız Yüksel Çakmur ve Aziz Kocaoğlu`na uzun, sağlıklı ömürler diliyorum.

Ben de İzmir`in bu geleneğini sürdüreceğime söz veriyorum. İzmir genç ve dinamik nüfüsu ile aydınlık bir geleceğe sahiptir. İzmir`in güzelliklerine sahip çıkmak, Ege`nin incisi güzel İzmir`imizi yaşanabilir bir kent yapmak için buradayım. Şu ana kadar müracaat eden tüm belediye başkanı aday adayı arkadaşlarıma bu süreçte başarılar dilerim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığımı kamuoyuna saygıyla duyururum.”

“ÇÖZÜM SANDIKTIR, SANDIK HER ŞEYİN İLACIDIR”

Bayır`ın ardından konuşan Çam ise şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi Mart 2024 yılında Türkiye çok önemli bir yerel seçimle karşı karşıyayız. Partimiz yerel seçimle ilgili aday adaylık başvuru sürecini 21 Kasım`da başlattı ve bugün akşam saat 17:00`de sona erecek. Partinin her kademesinde, gençlik kollarında, 1973`lü yıllardan günümüze kadar olan süreçte partimizin bütün kademelerinde görev yaptım. Son olarak da 2011-2018 yılları arasında 7 yıl milletvekilliği yaptım. 2018`den beri de partimin emrinde elimden gelen bütün çabayı ve gayreti gösteriyorum. Bu yerel seçim nedeniyle yapmış olduğumuz örgütümüzle yaptığımız teşrik-i mesaide İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylığı başvurusu yapmaya karar verdim. Bu nedenle geldik, başvurumuzu yaptık.

Dün Partimizin Sözcüsü Deniz Yücel, 659 seçim bölgesinde ön seçim, aday yoklaması ve eğilim yoklamasıyla adayların belirleneceğini söyledi. 27 büyükşehirle ilgili henüz yöntem ve usül belli değil. Ama yine Parti Sözcümüz bin seçim bölgesinde ön seçim yapılacağını söyledi. Buna güvenerek, buna dayanarak, partide ön seçimin olmasına, tüm üyelerimizin sandığa giderek kendi belediye başkanını, kendi belediye meclis üyesini seçmesi en büyük arzumuzdur. 2015`te yapılan ön seçimde de örgütümüzün kantarına çıktık ve örgütümüz bizi değerlendirerek milletvekili yaptı. Biz tekrar önümüzdeki günlerde partimizin İzmir`i de içine kapsayacak şekilde bir ön seçimle aday belirlemesini talep ediyoruz, istiyoruz, arzuluyoruz, bekliyoruz. Çünkü tüzüğümüzün 55`inci maddesi açıkça diyor ki; ‘Aday belirlemesi ön seçim, aday yoklaması, merkez yoklaması şeklinde gerçekleşir`. Biz 2024 Mart`ına giderken adaylarımızın tümünün katılacağı ön seçimle veya genişletilmiş aday yoklamasıyla belirlenmesini arzu ediyoruz, istiyoruz. Bunun 1989 yılında, -o zaman partimiz kapalı idi- Sosyal Demokrat Halkçı Parti vardı ve Erdal İnönü genel başkanımızdı. Türkiye çapında ön seçim yapıldı, bütün adaylar ön seçimle belirlendi. İstanbul`da Nurettin Sözen, Ankara`da Murat Karayalçın, İzmir`de Yüksel Çakmur, Adana`da Selahattin Çolak, Gaziantep`te Celal Doğan ve Kayseri`de Niyazi Bahçeci olmak üzere ön seçimden çıktılar ve 40 ilin belediye başkanlığını kazandık. O zaman Türkiye`de 8 büyükşehir belediyesi vardı, biz sadece Konya`yı ve Bursa`yı kaybettik, 6 büyükşehir belediyesini biz kazanmıştık. Biz tekrar 1989`daki o rüzgarın esmesini istiyoruz. O nedenle demokrasilerde çözüm sandıktır, sandık her şeyin ilacıdır. Aday adaylığı başvurusunda bulunan büyükşehir belediye başkanlarımıza, ilçe belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerimize başarılar diliyorum, hayırlı uğurlu olsun diyorum”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA