13 Haziran 2024 Perşembe

15:37   TOROSLAR’DA YAYLA YOLLARı BAKıMDAN GEÇIYOR   15:28   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı   15:22   TARSUSLU KURSIYERLER YAPTıKLARı ESERLERI SERGILEDI, BÜYÜK BEĞENI TOPLADı   14:36   ÇOCUKLARıN BAYRAMLıKLARı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:32   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, KENT KONSEYI SEÇIMINE KATıLDı   14:22   CHP`LI PALA`DAN FAHRETTIN KOCA`YA HEMODIYALIZ SORUSU   12:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN DEVLET BAHÇELI`NIN İTTIFAK İSTEĞINE YANıT GELDI   11:40   GÜLCAN KıŞ: “ÇEŞMELI-TAŞUCU OTOYOLUNU ÇILE YOLU OLMAKTAN ÇıKARıN ARTıK ”   11:38   CHP’LI DINÇER: "BIZIM INSANLARıMıZ RUSLARDAN DAHA Mı DEĞERSIZ?"   11:36   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN BAYRAM MESAJı   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN “SOSYAL POLITIKALAR ÇALıŞTAYı” TAMAMLANDı   09:40   CHP`DEN ORMAN YANGıNLARıNA KARŞı ÖNLEM PAKETI...   16:05   ALI BOZAN: “TARSUS’TA YURT RANTı IÇIN ÇABALıYORLAR. TEŞHIR EDECEĞIZ”   16:01   TOROSLAR’ıN ARTıK BIR BALıK PAZARı OLACAK   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, HALK TV’DE KÜÇÜKKAYA’NıN KONUĞU OLDU   14:42   DİSK, KESK, TMMOB VE TTB`DEN `TASARRUF` PROTESTOSU   13:14   ÇYDD: "ÇOCUKLARıMıZıN UCUZ IŞ GÜCÜ OLARAK GÖRÜLMESINE, BEDENLERININ VE EMEKLERININ SÖMÜRÜLMESINE KARŞıYıZ"   12:43   AYŞE ATEŞ CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESINE İLIŞKIN AÇıKLAMA YAPTı   12:06   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT SARıCALAR MESIRA ALANı`NDA İNCELEMELERDE BULUNDU    11:58   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARıNDAN TEMIZLIK PERSONELINE BÜYÜK MORAL  
 
     
   

BAŞKAN YILMAZ; “MESLEKİ EĞİTİM KURSLARIMIZ, FARKLI SEKTÖRLERDEKİ ARA ELEMAN İHTİYACINI DA KARŞILIYOR”


Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın öncülüğünde kadınların üretimini desteklemek, sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif olmalarını sağlamak amacıyla önemli çalışmalara imza atılan Toroslar’ın Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları Merkezi (TORTEK) yoğun ilgi görüyor.

 

Tarih : 11 Aralık 2023 Pazartesi 15:41   Okunma : 552

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın öncülüğünde kadınların üretimini desteklemek, sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif olmalarını sağlamak amacıyla önemli çalışmalara imza atılan Toroslar’ın Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları Merkezi (TORTEK) yoğun ilgi görüyor.

24 noktada ve 56 farklı branşta uzman eğitmenler eşliğinde ücretsiz verilen kurslara, özellikle ev hanımları olmak üzere her yaş grubundan vatandaş katılıyor.

Kursiyerler, el emeği göz nuru ürünlerini, kent genelinde düzenlenen sergilerin yanı sıra sosyal medya üzerinden de satışa çıkararak, ev ekonomilerine destek oluyor

Osmaniye Mahallesi TORTEK Binasında Giyim Üretim Teknolojisi alanında Kadın Üst Giysisi Dikimi Kursunda eğitim alan kursiyerler, kendilerine bu imkanı sunduğu için Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti.

“TORTEK KURSİYERLERİMİZ İSTİHDAMDA BİR ADIM ÖNE GEÇMİŞ OLUYOR”

Meslek öğrenmek isteyen özellikle ev hanımları olmak üzere tüm vatandaşları TORTEK merkezine davet eden Başkan Yılmaz, “TORTEK merkezimize gelen kursiyerlerimiz el becerilerini geliştirerek, öğrendiklerini üretime dönüştürüyorlar. Burada hem sosyalleşip hem de ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. TORTEK ile vatandaşlarımıza başarılı bir meslek yolu hazırladığımız gibi ekonomiye de vasıflı eleman yetiştirmek için önemli bir misyon üstleniyoruz. Bugüne kadar 6 bin 278 vatandaşımıza mesleki eğitim verdik. Bu bizim için mutluluk verici” diye konuştu.

Başkan Yılmaz, belediye personelinin tüm üniforma ve kıyafetlerinin de TORTEK’in usta ellerinde üretildiğini, belediye bütçesine yüzde 70 kar sağlandığını da sözlerine ekledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA