27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

GERGERLİOĞLU: “BARIŞ BÜYÜKSU KATLEDİLDİ ARADAN 1 YIL GEÇTİ... SORUŞTURMANIN ETKİN BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜLMESİ İÇİN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI YUNANİSTAN TARAFINA BASKI YAPMALI”


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu`nun, Türkiye`den Yunanistan`a geçmeye çalışırken Yunan askerleri tarafından öldürüldüğü iddia edilen Barış Büyüksu hakkındaki soru önergesine yanıt verdi. Bakanlar Tunç ve Fidan, Büyüksu`nun ölümü ile ilgili 7 Mart 2023 tarihinde Yunanistan Adalet Bakanlığı`ndan bilgi ve belge talep edildiğini bildirdi. Gergerlioğlu, yanıtlarla ilgili; “Soruşturmanın adil ve etkin bir şekilde yürütülmesi için Dışişleri Bakanlığı`nın Yunanistan tarafına baskı yapması ve Yunanistan devletinin bir an evvel bu konuda adım atması gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

 

Tarih : 11 Aralık 2023 Pazartesi 18:34   Okunma : 305

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu`nun, Türkiye`den Yunanistan`a geçmeye çalışırken Yunan askerleri tarafından öldürüldüğü iddia edilen Barış Büyüksu hakkındaki soru önergesine yanıt verdi. Bakanlar Tunç ve Fidan, Büyüksu`nun ölümü ile ilgili 7 Mart 2023 tarihinde Yunanistan Adalet Bakanlığı`ndan bilgi ve belge talep edildiğini bildirdi. Gergerlioğlu, yanıtlarla ilgili; “Soruşturmanın adil ve etkin bir şekilde yürütülmesi için Dışişleri Bakanlığı`nın Yunanistan tarafına baskı yapması ve Yunanistan devletinin bir an evvel bu konuda adım atması gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 22 Ekim 2022 günü Türkiye`den Yunanistan`a geçmeye çalışırken Yunan askerleri tarafından öldüğü iddia edilen Barış Büyüksu için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan`ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.

Bakan Tunç ve Bakan Fidan, Büyüksu`nun ölümü ile ilgili 7 Mart 2023 tarihinde Yunanistan Adalet Bakanlığı`ndan bilgi ve belge talep edildiği bilgisini verdi.

SORUŞTURMA AŞAMASINDA NE TÜR İŞLEMLER YAPILDIĞINA DAİR BAKANLIĞIMIZDA BİLGİ BULUNMAMAKTADIR”

Adalet Bakanlığı`nın verdiği cevap şöyle:

“İşlendiği iddia edilen bir suçla ilgili delillerin takdiri ve olayın vasıflandırılması da dâhil olmak üzere, soruşturma yürütülmesi, koruma tedbirlerine başvurulması ve sonucuna göre kamu davası açılmasında tüm yetki ve sorumluluk yargı mercilerine ait olup, gizli olarak yürütülen ve yargısal faaliyet kapsamında kalan soruşturma aşamasında ne tür işlemler yapıldığına dair Bakanlığımızda bilgi bulunmamaktadır.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığıyla yapılan yazışmaya verilen 28/07/2023 tarihli cevapta; soru önergesinde adı geçen kişinin ölümüyle ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirilmiştir. Bakanlığımız kayıtlarının incelenmesinden, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yunanistan adli makamlarına hitaben ‘Ceza İşlerinde Karşılıklı Adli Yardım Avrupa Sözleşmesi` hükümleri uyarınca bilgi ve belge talep edildiği, söz konusu talebin Bakanlığımız tarafından 07/03/2023 tarihinde Yunanistan Adalet Bakanlığına iletildiği anlaşılmıştır.”

VATANDAŞIMIZIN DURUMUNA İLİŞKİN OLARAK BİLGİ İNTİKAL EDER ETMEZ, İLGİLİ YUNANİSTAN MAKAMLARINDAN BİLGİ TALEBİNDE BULUNULMUŞTUR”

Dışişleri Bakanlığı`nın verdiği yanıtta ise şu değerlendirmeler yapıldı:

“Atina-Pire Başkonsolosluğumuz, Barış Büyüksu isimli vatandaşımızın durumuna ilişkin olarak bilgi intikal eder etmez, ilgili Yunanistan makamlarından bilgi talebinde bulunmuştur. Rodos Başkonsolosluğumuz da görev bölgesinde bulunan tüm Liman Başkanlıklarından bilgi istemiştir. Ayrıca, Atina Büyükelçiliğimiz, vatandaşımızın işkenceye maruz kaldığına dair iddialarla ilgili olarak Yunanistan`da başlatılan soruşturma ya da kovuşturma bulunup bulunmadığı, varsa buna ilişkin bilgi ve belgelerin paylaşılmasını
teminen, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunmuştur.

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, BARIŞ BÜYÜKSU HAKKINDA YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMA YA DA HERHANGİ BİR YARGILAMANIN BULUNMADIĞINI BİLDİRMİŞTİR”

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı cevaben, Barı? Büyüksu adlı vatandaşımızın İstankoy (Kos) adasına gelişine, gözaltına alınmasına ya da tutuklanmasına ilişkin bir kayıt bulunmadığını, bu kapsamda adı geçen hakkında Yunan makamlarında yürütülen soruşturma ya da herhangi bir yargılamanın bulunmadığını bildirmiştir. Diğer taraftan, Adalet Bakanlığı`nca Yunanistan adli makamlarından ‘Ceza İşlerinde Karşılıklı Adli Yardım Avrupa Sözleşmesi` çerçevesinde bilgi ve belge talep edilmiş, söz konusu talebin karşılanmaması üzerine Yunanistan Adalet Bakanlığı`ndan 07.07.2023 ve 14.11.2023 tarihlerinde talebin akıbeti sorulmuştur.”

HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu`nu Bakanlıkların verdiği yanıtı şöyle değerlendirdi:

BARIŞ BÜYÜKSU KATLEDİLDİ VE 1 YIL GEÇTİ ARADAN HALEN YUNANİSTAN CEVAP VERMİYOR”

“Barış Büyüksu katledildi ve 1 yıl geçti aradan halen Yunanistan cevap vermiyor. Barış Büyüksu 22 Ekim 2022 günü Türkiye`den Yunanistan`a geçmek istedi, Meriç`te Yunan askerleri tarafından yakalandı, beraberindeki Filistinli sığınmacıların aktardığına göre; çok ağır bir şekilde kötü muameleye, işkenceye uğradı, öldüresiye dövüldü ve Türk tarafındaki tekneye adeta ölüsü atıldı.

Ayrıntısını biliyoruz ve ardından harekete geçtik. Aile bize başvurdu, Dışişleri Bakanlığı`na soru önergesi verdik ve beklemeye başladık. 7 Mart 2023 gününde nihayet Bakanlık Yunanistan`a soruşturma evraklarını gönderdi ve Yunanistan`dan cevap beklemeye başladı. Şu anda aralık ayındayız 9 aydır Yunanistan`dan bir cevap yok. Olacak bir iş değil.

HAKAN FİDAN BU KONUDA BASKI YAPMALI”

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma başlattı fakat konunun muhatabı Yunanistan. Türkiye tarafının işlemleri gecikmeli de olsa yaptığını görüyoruz. Geçen sene Sayın Bakan`a da bu konuyu bildirmiştim, şimdi Dışişleri Bakanı değişti yine iletiyorum; Sayın Hakan Fidan bu konuda baskı yapmalı. Yunanistan bir cevap vermeli daha ailenin bekleyecek hali yok. Türkiye`den ve Yunanistan`dan hukukçu gruplar müdahil durumdalar, evrakları takip ediyor. Türkiye`den evrakların gönderildiği resmi bir yazı ile teyit edildi fakat Yunanistan tarafından bir cevap yok.

Soruşturmanın adil ve etkin bir şekilde yürütülmesi için Dışişleri Bakanlığı`nın Yunanistan tarafına baskı yapması ve Yunanistan devletinin bir an evvel bu konuda adım atması gerekiyor. Vahşice katledilen Barış Büyüksu`nun hakkını aramaya Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu olarak devam edeceğim.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA