28 Mayıs 2024 Salı

16:10   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, ŞIMŞEK`I ELEŞTIRDI   15:05   1 MAYıS TUTUKLULARıNıN AILELERI TBMM ÖNÜNDE AÇıKLAMA YAPTı   14:25   ÖĞRETMENLERIN TBMM ÖNÜNDEKI NÖBETI ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE...   12:05   "ETKI AJANLıĞı" DÜZENLEMESINE TEPKILER SÜRÜYOR...   11:25   CHP HEYETI, BURDUR`DA   11:19   ÖZGÜR ÖZEL, GEZI EYLEMLERININ 11’INCI YıLı DOLAYıSıYLA PAYLAŞıM YAPTı   07:47   HALK BULUŞMASıNDA SEVER’ E YOĞUN ILGI   01:41   CUMHURBAŞKANı KARARıYLA BAZı KAMU IKTISADI TEŞEBBÜSLERINDE KADRO ILE POZISYON IPTALI VE IHDASı YAPıLDı   01:35   ADALET BAKANLıĞı`NDA ÜST DÜZEY ATAMALAR... CEZA VE TEVKIFEVLERI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ`NE ENIS YAVUZ YıLDıRıM YENIDEN ATANDı   23:07   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, YARıN SELAHATTIN DEMIRTAŞ VE ADNAN SELÇUK MıZRAKLı`Yı ZIYARET EDECEĞINI BILDIRDI   19:01   İLIÇ ÇÖPLER ALTıN MADENI`NDE YENIDEN TOPRAK KAYMASı YAŞANDı. SSR MADENCILIK, ÖLÜ VEYA YARALıNıN OLMADıĞıNı BILDIRDI   12:10   LIMAK`TAN PALAU DE LA MÚSICA`YA DESTEK   12:07   CHP BALıKESIR MILLETVEKILI SARı: `FAIZ ARTıŞıYLA ÇIFTÇIYI DAHA DA BATAĞA SÜRÜKLEDILER"   11:49   AK PARTI`YE OY VEREN EMEKLI ISYAN ETTI: "BEN AK PARTILIYDIM AMA GÜNAHıMı DAHI VERMEM. BIZ MAAŞıMıZA ZAM ISTIYORUZ"   11:47   EMEKLILER KURBAN BAYRAMı`NDAN ÜMIDINI KESTI: "EMEKLININ KENDISI KURBAN. İKTIDAR YıLLARDıR EMEKLIYI KURBAN ETTI"   11:14   TAG OTOYOLU`NDAKI KAZADA ÖLEN 10 KIŞININ KIMLIĞI BELIRLENDI   11:10   ERHAN ADEM`DEN, TARıM BAKANı YUMAKLı`YA ITHAL ET TEPKISI: HALKıN HASTALıKLı ET YEMESINE GÖZ YUMAMAZSıNıZ, SUÇ IŞLIYORSUNUZ   10:50   GELIR ADALETSIZLIĞINDEN YAKıNAN ERDOĞAN`A YURTTAŞLARDAN TEPKI: HER ŞEYI BATıRDı... HÜKÜMETIN SAYESINDE BÖYLE BIR  ANLAYıŞ IÇINDEYIZ   10:24   ÜÇ KEZ İŞKUR`A BAŞVURAN VE TALEBI REDDEDILEN 75 YAŞıNDAKI EMEKLI ŞERIF ÖZDEMIR: "DEVLET YAŞıMDAN UTANıYOR IŞ VERMIYOR AMA DILENDIRMEYE MECBUR BıRAKıYOR"   10:07   TÜRKIYE VOLEYBOL FEDERASYONU`NDAN, VOLEYBOLCULARıN EKONOMI SıNıFıNDA YOLCULUĞUNA ILIŞKIN THY`NIN AÇıKLAMASıNA TEPKI: "GERÇEĞE AYKıRı YAPıLAN AÇıKLAMALARı KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞIL"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, 68`LİLER BARIŞ ORMANI`NDA KOŞU PARKURUNU YENİLEDİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar ilçesinde yer alan 68`liler Barış Ormanı`nda iyileştirme çalışmaları başlattı. Büyükşehir ekipleri, vatandaşların  sağlıklı bir şekilde yürüyüş, koşu ve spor yapabilmesi için 910 metre uzunluğunda kiremit irmiği dolgulu, ortalama 5 buçuk metre genişliğinde 5 bin metrekarelik koşu parkurunu yenileyerek vatandaşın hizmetine sundu.

 

Tarih : 25 Aralık 2023 Pazartesi 10:05   Okunma : 224

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar ilçesinde yer alan 68`liler Barış Ormanı`nda iyileştirme çalışmaları başlattı. Büyükşehir ekipleri, vatandaşların  sağlıklı bir şekilde yürüyüş, koşu ve spor yapabilmesi için 910 metre uzunluğunda kiremit irmiği dolgulu, ortalama 5 buçuk metre genişliğinde 5 bin metrekarelik koşu parkurunu yenileyerek vatandaşın hizmetine sundu.

Bir süre önce Toroslar ilçesinde 122 bin metrekare alan üzerinde yer alan 68`liler Barış Ormanı`nın Mimar Sinan Bulvarı`na bakan 22 bin metrekarelik alanında otomatik sulama, bitkilendirme ve aydınlatma çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir, eskiyen ve kullanılmayacak durumda olan oyun grubunu da yenisiyle değiştirmişti. Ekipler son olarak, 68`liler Barış Ormanı`nda vatandaşların sağlıklı bir şekilde yürüyüş, koşu ve spor yapabilmesi için 910 metre uzunluğunda kiremit irmiği dolgulu, ortalama 5 buçuk metre genişliğinde 5 bin metrekarelik koşu parkurunu yenileyerek vatandaşın hizmetine sundu.

TAŞ: “VATANDAŞLARIMIZIN YEŞİL ALAN VE AKTİVİTE İHTİYACINI KARŞILAYACAK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Vatandaşların doğal ve sağlıklı bir ortamda koşu, yürüyüş ve spor yapması amacıyla çalışmalar yaptıklarını ve 2022 yılından bu yana 68`liler Barış Ormanı`nın da bu kapsamda neredeyse tamamının yenilendiğini aktaran Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı`nda görev yapan Peyzaj Mimarı Nurseren Taş, “68`liler Ormanı`na; drenaj sistemi ile desteklenmiş, altyapısı güçlendirilmiş, kiremit irmiği dolgulu 910 metre uzunluğunda ortalama 5 buçuk metre genişliğinde, 5 bin metrekarelik koşu parkuru yapmış bulunmaktayız. Ormanın güney kısmında bulunan Mersin Otizm Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü`ne de araç girişi imkânı verdik. Aynı zamanda ormanın doğallığını koruyarak, çakıl dolgulu giriş yapılmasına imkân sunan çalışmalarda bulunduk. Ek olarak, koşu parkuru araç trafiğine kapatılmış durumda” diye konuştu.

Vatandaşların kent merkezindeki yeşil alan ihtiyacına yönelik çalışmalar yaptıklarını söyleyen Taş, “Hepimiz aynı ihtiyaçlara sahibiz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak; kent merkezinde bulunan vatandaşlarımızın yeşil alan ihtiyaçlarını karşılamakla birlikte, çeşitli rekreasyonel çalışmalar yapabilecekleri, spor ve benzeri aktivitelere ev sahipliği yapmak amacıyla 68`liler Barış Ormanı`ndaki çalışmalarımızı tamamladık” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA