3 Mayıs 2024 Cuma

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, ŞİLE ÖRGÜTÜNÜ ZİYARET ETTİ, İLÇEDE ESNAFIN VE HALKIN SORUNLARINI DİNLEDİ, DERNEKLERLE BİR ARAYA GELDİ


CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, dün Şile CHP İlçe Örgütü`nü ziyaret ederek toplantıya katıldı. Çelik, daha sonra esnafı ve mahallede kurulan pazarı dolaşarak yurttaşlarla sohbet etti. Çelik, kurum ziyaretleri kapsamında da Çağdaş Yaşamı Destekleme, Atatürkçü Düşünce, Şile Ordulular ve Şile Iğdırlılar dernekleri ile Şile Dernekleri Federasyonu`na misafir oldu.

 

Tarih : 30 Aralık 2023 Cumartesi 11:49   Okunma : 327

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, dün Şile CHP İlçe Örgütü`nü ziyaret ederek toplantıya katıldı. Çelik, daha sonra esnafı ve mahallede kurulan pazarı dolaşarak yurttaşlarla sohbet etti. Çelik, kurum ziyaretleri kapsamında da Çağdaş Yaşamı Destekleme, Atatürkçü Düşünce, Şile Ordulular ve Şile Iğdırlılar dernekleri ile Şile Dernekleri Federasyonu`na misafir oldu.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İstanbul İl Yönetimi, 2024 yerel seçimleri kapsamında Karadeniz kıyısında bulunan Şile`yi dün ziyaret etti. CHP Şile İlçe Örgütü toplantısıyla güne başlayan Çelik, burada yerel seçimlerle ilgili mesajlar verdi. “2024`te bir yerel seçimi hep birlikte gerçekleştireceğiz. Kritik bir seçime gidiyoruz” diyen Çelik, “Mevcut siyasi iktidar yerel seçimleri bir genel seçim havasına sokmak ister. Aslında biz deriz ki hep yerel seçimlerde projeler konuşulsun. Aslında yerel seçimle çok ilgisi olmayan bazı süreçler ne yazık ki konuşuluyor. Bu dönemde de konuşulmaya devam edecek. Bizim gündemimiz tamamen yerel seçimler olacak” dedi.

“EKREM İMAMOĞLU`NUN BAŞARILI SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİĞİNİ ANLATACAĞIZ”

Konuşmasında, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun başarılı sosyal demokrat belediyecilik örneklerini halka anlatacaklarının altını çizen Çelik, “İnsanlara nasıl adaletli, eşitlikçi, demokratik bir yönetim anlayışı sunduğunu anlatacağız” dedi. Yerel seçimlerin önemine de dikkat çeken Çelik, “Birlikte büyük bir mücadele vermemiz gerekiyor. Çünkü bizim için de sadece bir yerel seçim değil; bizim için özellikle 2028 önemli bir seçim, Türkiye`nin önümüzdeki 5, 10, 20, 30 yılını etkileyecek bir seçim” diye konuştu.

“ŞİLE KAZANACAĞIMIZ İLÇELER ARASINDA”

Çelik, 31 Mart 2024 seçimlerinde 25 ile 30 ilçe kazanacaklarını ve bunlar arasında Şile`nin de bulunduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“2019`da tarihi zaferimizi taçlandırmamız lazım. İstanbul`u yeniden kazanmamız gerekiyor. İstanbul`u yeniden kazandıktan sonra İstanbul`da 39 ilçede güçlü bir iddia koyacağız. 25 ile 30 arası ilçe kazanacağız. 25 ile 30 ilçe kazanacağımız ilçelerden bir tanesi Şile ilçemiz olacak, Şile`yi kazanacağız. Şile, kazanmaya en yakın olduğumuz ilçelerden bir tanesi. Başkanım 31 Mart akşamı telefon açıp, ‘Cumhuriyet Halk Partisi`nin bayrağını Şile Belediyesi`nin önüne diktik` diyecek. Buna yürekten inanıyorum. Şile`yi sizlerle birlikte kazanacağımıza sonsuz ve yürekten inanıyorum. Şunu bilmenizi isterim. Kazandığımız gün bilin ki 2028`de Türkiye`yi kazandık. Şile`yi kazandığımız gün 2028`de Türkiye`de Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağımız günlerin başlangıcını başlatmış olduk.”

Çelik, konuşmasının ardından partiye katılan yeni üyelere rozetini taktıktan sonra partinin Şile Belediye Başkan aday adaylarıyla fotoğraf çektirdi. Toplantının ardından caddede bulunan dükkanları teker teker ziyaret eden Çelik, esnafın sorunlarını dinledi, yurttaşlarla sohbet etti.

“KIRMIZI ÇİZGİMİZ ÜLKEMİZİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ”

Şile Ordulular Derneği`ni ziyaret eden Çelik, burada yaptığı konuşmada, “Kırmızı çizgilerimiz belli. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bayrağımız. Bu ülkede yaşayan herkesin geleneklerine, göreneklerine, inançlarına göre kardeşçe yaşaması, emekçinin hakkını koruyacak, emeklinin hakkını koruyacak, onların sesine ses olacak bir siyaset anlayışıyla hareket ettiğimizi ifade etmek isterim” dedi.

Çelik, konuşmasının ardından dernekte bulunan yurttaşların sorularına yanıt verdi. Ardından Şile Iğdırlılar Derneği`ne geçen Çelik, “Önümüzdeki haftalarda Şile belediye başkan adayımız da açıklanmış olur. Kendisi sizleri mutlaka ziyaret edecek. Projelerini anlatacak. Şile için nasıl bir Şile hayali kurduğunu sizlere anlatacak” diye konuştu.

İmamoğlu`nun 4,5 yılda önemli hizmetler yaptığını dile getiren Çelik, “Bu hizmetlerin devamı için desteklerinizi bekliyoruz. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanımızın hem Şile`ye hizmetlerini hem İstanbul`la ilgili çalışmalarının olduğu bir broşürü sizlere ileteceğiz” dedi.

“ENGELLEMELERLE CEZALANDIRILAN 16 MİLYON İSTANBULLU”

Son 4,5 yılda yapılan icraatları örnekleriyle paylaşan Çelik, raylı sistemlerden kent ormanlarına, yeşil alanlardan kreş ve yurtların açılmasına kadar birçok hizmetin hayata geçirildiğini ifade etti. İBB`nin birçok proje noktasında engellenmeye çalışıldığına vurgu yapan Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz diyoruz ki İstanbul`un taksi sorunu var. İstanbul`a yeni 5 bin taksi lazım. UKOME`deki temsilcileriyle bu projemizi engelliyorlar. 300 tane otobüs almamız lazım. Büyük finansmanlı alımlar Cumhurbaşkanlığı onayı gerektiriyor. Aylardır imzasını atmıyor. Sefaköy`den Beylikdüzü`ne metro yapmak istiyoruz. Finansmanı hazır, projesi hazır. Yine Ankara`da Cumhurbaşkanı imzalamadığı için projeyi başlatamıyoruz. Bu engellemelerle cezalandırılan büyükşehir belediye başkanı değil, cezalandırılan İstanbul halkıdır.”

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, bu tür engellemelerin ortadan kaldırılması için İBB Meclis çoğunluğunun kazanılması gerektiğine dikkat çekerek “Meclis çoğunluğunu sağlamak için de 14 belediyeyi değil, 25 ile 30 belediyeyi kazanmamız lazım. Çünkü ne kadar çok belediye kazanırsan Büyükşehir Meclisi`ne o kadar çok meclis üyesi gönderiyorsun” diye konuştu.

“YEREL SEÇİMDE SAHTE VİDEOLAR YAYINLAYACAKLAR”

Kendilerine dönük montaj videoların yerel seçimlerde de devreye girebileceğine dikkat çeken Çelik, şunları söyledi:

“Yine yerel seçimde sahte videolar yayınlayacaklar. O partiyle görüştüm, bu partiyle görüştüm. Yasal partilerin hepsiyle onlar da görüşüyor. Biz de görüşüyoruz. Onlar da onların genel başkanlarıyla, Meclis grubuyla görüşüyorlar, biz de görüşüyoruz. Yasal olmayan hiçbir örgütle, hiçbir yapıyla bizim görüşmemiz yok. Onların defalarca var. Bizim yok. Dolayısıyla bunları da ifade etmek isterim. Bütün komşularımıza, bütün Şilelilere, bunların da parti üyeleri tarafından anlatılması gerekir. Biz Türkiye`nin bölünmez bütünlüğü içerisinde bayrağımızın tartışılmadığı, inançların, değerlerin konuşulmadığı bir ülke istiyoruz.”

“GERÇEK SİYASET ÇOCUKLARA EŞİT EĞİTİM FIRSATI SUNMAKTIR”

“Gerçek siyaset çocuklara eşit eğitim fırsatı sunmaktır. Gerçek siyaset Türkiye`nin vergi yükünün emekçinin sırtından hafifletmek, çok kazanandan çok vergi almak, az kazanandan az vergi almak, bunu da adaletli bir biçimde topluma dağıtmaktır” diyen Çelik, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Gerçek siyaset, Şile`nin yoksul mahallelerindeki çocuklarıyla zengin yerlerdeki çocuklara eşit eğitim fırsatı sunmaktır. Gerçek siyaset budur. Adamın bir tanesi 11 bin 500 lira asgari ücret alıyor. Çocuğa defter alacak parası yok. Öbürü çocuğu dershaneye ayrı gönderiyor. Matematik öğretmeni ayrı geliyor. İngilizce öğretmeni ayrı geliyor. Bunun adı adalet midir? Sosyal devletin devreye girip o yoksul ailenin çocuğuna eşit bir eğitim fırsatı sunmasıdır siyaset. Gerçek siyaset bir hukuk devleti düzenini korumaktır. Dün işte bir milletvekiliyle ilgili Anayasa Mahkemesi karar veriyor. Aşağıdaki mahkeme diyor ki, ‘Ben Anayasa Mahkemesi`nin kararını tanımam`. Böyle bir şey olamaz. Bu, hukuk devletini ortadan kaldırmaktır. Bu Türkiye`yi 100-150 yıl geriye götürmektir. 150 yıllık bir geleneği ortadan kaldırmaya çalışıyorsun. Niye? Ankara`da bir kişi diyor ki bırakmayın. Gençler geleceğini yurt dışında arıyorlar. Az önce buraya gelmeden şu meydanda bir vatandaşımızla konuştum. Dedi ki ‘Büyük oğlan İspanya`da, küçük kız da diyor ki ‘ben de gideceğim``. ‘Niye` diyorum. Ülkeye dair umudu kalmamış gençlerin. Geleceğini yurt dışında arıyorlar. Bunlar konuşulmasın diye, yoksulluk konuşulmasın. Vergi yükü yine garibanın sırtında kalsın. Türkiye`nin hukuk sistemi konuşulmasın diye yarın yeniden montaj videolar, konuşmadığımız sözler, söylemediğimiz cümleler konuşularak bir yerel seçim süreci gerçekleştirilecek. Lütfen bunlara inanmayın.”

İki dernek ziyaretinin ardından pazarı dolaşan Çelik, alışveriş yapan yurttaşlarla sohbet etti. Daha sonra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile Şile Dernekler Federasyonu`nu ziyaret eden Çelik, son olarak Atatürk Düşünce Derneği`ni ziyaret ederek ilçeden ayrıldı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA