4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

SOL PARTİLİ ALPER TAŞ: "MESELE AKP`YE KAYBETTİRMEKTEN ÖTE KENTLERİMİZİ KAZANMALIYIZ"


Sol Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi Alper Taş, "Mesele salt bir biçimde AKP`ye kaybettirme değil aynı zamanda kentlerimizi kazanma meselesi olduğunu düşünüyor ve meseleye buradan bakıyoruz. O yüzden arkadaşlarımızla ince eleyip sıkı dokuyoruz belediye başkanlık meselesinde alacağımız tutumu ama Artvin`in bütün ilçelerinde il genel meclis adaylarına kendi adaylarımızla gireceğiz ve bu konuda kararımız var ve Sol partiyi il genel meclislerinde alabildiği en çok oyla taçlandırmak ve aynı zamanda il genel meclislerine de girmeyi hedefliyoruz" dedi.

 

Tarih : 30 Aralık 2023 Cumartesi 13:23   Okunma : 323

UĞUR İSTANBULLU

Sol Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi Alper Taş, "Mesele salt bir biçimde AKP`ye kaybettirme değil aynı zamanda kentlerimizi kazanma meselesi olduğunu düşünüyor ve meseleye buradan bakıyoruz. O yüzden arkadaşlarımızla ince eleyip sıkı dokuyoruz belediye başkanlık meselesinde alacağımız tutumu ama Artvin`in bütün ilçelerinde il genel meclis adaylarına kendi adaylarımızla gireceğiz ve bu konuda kararımız var ve Sol partiyi il genel meclislerinde alabildiği en çok oyla taçlandırmak ve aynı zamanda il genel meclislerine de girmeyi hedefliyoruz" dedi.

Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Sol Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve Doğu Karadeniz sorumlusu Alper Taş, "Elbette ki burada yerel demokrasiyi kuvvetlendirme ve geliştirme, güçlendirme ve AKP`nin buralarda mevziler kazanma siyasetin elbette önüne geçilmesini önemsiyoruz ama sonuçta bir farklılığın ve bir kent demokrasisinin inşa edilmesini, farklı  ve örnek yerel yönetimlerin oluşturulmasını oldukça önemsiyoruz" diye konuştu.

"MESELEYİ BELEDİYE BAŞKANLIKLARINDA BİR MAKAM OLARAK GÖRMÜYORUZ"

Alper Taş şunları söyledi:

"Doğu Karadeniz bölgesine Sol parti adına yetkiliyim. Sol parti yerel seçimlere, yerel demokrasi örneği ve kent demokrasisi örneği yaratmak, yerel meclisler ve yerel çalıştaylar tarafından kalıcı, yerel halkın kendi sorunlarına sahip çıkabileceği ve demokratik örgütlenmeleri yaratmayı yerel seçim siyasetinin en önemli meselesi olarak görüyor. Bu konuda halkın yönetime katılma alanlarını genişletme, katılma mekanizmalarını genişletme ve halkın söz, yetki, karar alanlarını çoğaltma mücadelesinin en önemli noktalarından biri olarak görüyor ve bu doğrultuda yerel seçimlere bakıyor. Meseleyi sadece bir makam kazanmak meselesi olarak değil halkın kentine sahip çıkma ve geleceğini belirleme meselesi olarak görüyor.

"KALICI KENT MECLİSLERİNİ YARATMAYI YEREL SEÇİM SİYASETİ OLARAK GÖRÜYORUZ.”

Öncelikle kent çalıştaylarını, yerel meclislerini önemsiyor ve kalıcı kent meclislerini yaratmayı yerel seçim siyaseti olarak görüyor. Şu an belediye başkanlıkları seçimlerinde tek tek ilçelerde ne yapacağımıza ilişkin tartışmalarımızı sürdürüyoruz çünkü bu konularda toplumu dinliyoruz, halkı dinliyoruz, çevre çeper ilişkilerimizi dinliyoruz çünkü burada vereceğimiz karar oldukça önemli. Örneğin Artvin`de bir önceki seçimde Sol parti çok etkili bir siyaset izledi ve AKP`nin kaybetmesi  noktasında çok önemli çalışmalara imza attı ve bizim de burada katkımız oldu. 7-2 AKP lehine olan belediyelerdeki durumu 7-2 CHP lehine dönüşmesinde bizim 2019 seçimlerinde çok büyük katkılarımız oldu. Biz o dönem AKP`ye kaybettirme meselesi olarak bakmıştık ama yaşadığımız süreç içerisinde gördük ki, kazanılan CHP`li belediyelerin çok etkili ve örnek bir yerel yönetim pratiğini geliştiremediğini gördük ve gözlemledik. Bunları da dikkate alan bir yerden elbette ki AKP`nin buraya bakan ve devlet düzeyinde çok önemli müdahalelerin olduğunu da görüyoruz. Elbette ki burada yerel demokrasiyi kuvvetlendirme ve geliştirme, güçlendirme ve AKP`nin buralarda mevziler kazanma siyasetin elbette önüne geçilmesini önemsiyoruz ama sonuçta bir farklılığın ve bir kent demokrasisinin inşa edilmesini, farklı  ve örnek yerel yönetimlerin oluşturulmasını oldukça önemsiyoruz.

"MESELE AKP`YE KAYBETTİRMEKTEN ÖTE KENTLERİMİZİ KAZANMALIYIZ"

Mesele salt bir biçimde AKP`ye kaybettirme değil aynı zamanda kentlerimizi kazanma meselesi olduğunu düşünüyor ve meseleye buradan bakıyoruz. O yüzden arkadaşlarımızla ince eleyip sıkı dokuyoruz belediye başkanlık meselesinde alacağımız tutumu ama Artvin`in bütün ilçelerinde il genel meclis adaylarına kendi adaylarımızla gireceğiz ve bu konuda kararımız var ve Sol partiyi il genel meclislerinde alabildiği en çok oyla taçlandırmak ve aynı zamanda il genel meclislerine de girmeyi hedefliyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA