3 Mayıs 2024 Cuma

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

SEYİT TORUN`DAN BAKAN ÖZHASEKİ`YE: “AKP`Lİ BELEDİYELERİN SON 2 AY İÇERİSİNDE SATIŞA ÇIKARTTIĞI BELEDİYE ARAZİLERİNİ VE BU ARAZİLERİN SATIŞ BEDELLERİNİ AÇIKLAR MISINIZ”


CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, 31 Mart`ta yapılacak yerel seçimler öncesinde AKP`li belediyelerin satışa çıkarttığı arazileri TBMM gündemine taşıdı. Torun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki`ye, “AKP`li belediyelerin son 2 ay içerisinde satışa çıkarttığı belediye arazilerini ve bu arazilerin satış bedellerini açıklar mısınız” diye sordu.

 

Tarih : 24 Ocak 2024 Çarşamba 15:36   Okunma : 265

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, 31 Mart`ta yapılacak yerel seçimler öncesinde AKP`li belediyelerin satışa çıkarttığı arazileri TBMM gündemine taşıdı. Torun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki`ye, “AKP`li belediyelerin son 2 ay içerisinde satışa çıkarttığı belediye arazilerini ve bu arazilerin satış bedellerini açıklar mısınız” diye sordu.

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, AKP`li belediyelerin satışa çıkarttığı arazilerle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki`nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na yazılı soru önergesi verdi. Torun, önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine yaklaşık 2 ay kala AKP‘li belediye başkanlarının ve kayyumların yönettiği belediyeler çok sayıda taşınmazı satışa çıkartmıştır. Söz konusu taşınmazların herhangi bir plan veya proje çerçevesinde değil belediyeye gelir sağlamak ve seçim çalışmalarında kullanılmak üzere satışa çıkartıldığı düşünülmektedir. İstanbul`da Kağıthane, Tuzla ve Pendik Belediyeleri, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Samsun Tekkeköy Belediyesi, Isparta Belediyesi, Kocaeli Gebze Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Afyonkarahisar Belediyesi, Kayseri Talas Belediyesi, İzmir Menemen Belediyesi ve kayyum yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi son 1 ay içerisinde satış ilanları yayınlamışlardır.

“ARAZİLERİN KAMU YARARI DIŞINDA SATIŞA ÇIKARTILMASI HALKIN MALININ GASBI ANLAMINA GELMEKTEDİR”

Belediyelerin satışa sunduğu araziler kamuya yani halka aittir. Arazilerin kamu yararı dışında herhangi bir amaçla kullanılması veya satışa çıkartılması halkın malının gasbı anlamına gelmektedir. Değerleri milyarlar ile ölçülen arazilerin satış amaçları açıklanmalı, olası hukuka aykırılıkların ve kamu zararının önlenmesi gerekmektedir.”

Torun`un Bakan Özhaseki`ye yönelttiği sorular ise şöyle:

“Yukarıda isimleri sayılan belediyelerin son 2 ay içerisinde satışa çıkarttığı belediye arazilerini ve bu arazilerin satış bedellerini açıklar mısınız? Söz konusu arazilerin rayiç bedellerini açıklar mısınız?

Söz konusu belediyelerin güncel borçluluk durumlarını açıklar mısınız?

Son 2 ay içerisinde satışa çıkartılan belediye arazilerinden elde edilecek gelirlerin harcanacağı proje ve çalışmaları açıklar mısınız?

2014 ve 2019 yıllarında, ocak ve şubat aylarında Türkiye genelinde arazi satışı gerçekleştiren belediyeleri ve satışa çıkartılan arazilerin boyutları ile satış bedellerini açıklar mısınız?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA