4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

İLAY AKSOY: “İTALYA BAŞBAKANI MELONI, ÜLKESİNE GİREN KAÇAK AFRIKALILARI TÜRKİYE`YE GÖNDERMEK İSTİYOR”


Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni`nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`la yaptığı görüşmeye ilişkin, “İtalya`nın iflas etmemesi ve yeraltı örgütlerinin yabancıları kullanarak yeniden devlete karşı bir güç oluşturmaması için Meloni, ülkesine giren kaçak Afrikalıları Türkiye`ye göndermek istiyor” dedi.

 

Tarih : 25 Ocak 2024 Perşembe 13:03   Okunma : 123

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni`nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`la yaptığı görüşmeye ilişkin, “İtalya`nın iflas etmemesi ve yeraltı örgütlerinin yabancıları kullanarak yeniden devlete karşı bir güç oluşturmaması için Meloni, ülkesine giren kaçak Afrikalıları Türkiye`ye göndermek istiyor” dedi. 

İtalya Başbakanı Meloni`nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul`da yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlenmedi. İki taraftan da görüşmenin içeriğiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmazken İtalya`nın sağ koalisyon hükümetine yakın Il Giornale gazetesi, hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, “Libyalı kaçakçıların durdurulması için Türkiye ile anlaşma” başlığını kullandı. 

Türkiye tarafında ise görüşmenin içeriğini gazeteciler değil, Meloni`ye İstanbul gezisi sırasında eşlik etmekle görevlendirilen tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı açıkladı. Gezi sonrası Habertürk`te Mehmet Akif Ersoy`un sorularını yanıtlayan Ortaylı, İtalya`nın Türkiye`ye göçmen göndermek istediğini ifade etti. Ortaylı, şunları söyledi: 

“Çok önemli bir tezleri var. Afrikalı göçmenler, İtalya`dan bize gelecekmiş. İtalya`nın yabancıyı kaldıracak bir yapısı yok. Ne mekanı yeter ne hizmetleri yeter, o çok açık.  

Çiğ et yiyen, affedersiniz sokaklarda işeyerek gezen, yatan, çıplak gezen Afrikalı bir kesim var, İnşallah onları göndermezler.” 

İTALYA İFLAS ETMESİN DİYE…” 

DP Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, Ortaylı`nın “çok önemli” dediği tezleri sosyal medya hesabında değerlendirdi ve “İtalya`nın iflas etmemesi ve yeraltı örgütlerinin yabancıları kullanarak yeniden devlete karşı bir güç oluşturmaması için Meloni, ülkesine giren kaçak Afrikalıları Türkiye`ye göndermek istiyor” dedi.  

Aksoy, paylaşımında şunları kaydetti: 
 
“İtalya, ekonomik iflasın ve mafyanın yeniden paralel bir güç oluşturmasının eşiğinde. İtalya`nın nüfusu yaklaşık 59 milyon. İtalya`nın doğum oranı 1,24 (ülkenin demografisinin değişmemesi ve yerel halkın kendini var etmeye devam etmesi gereken 2,1`in çok altında) 2022 yılında 400 binin altında doğum gerçekleşmiş. Nüfusun yüzde 24`ü 65 yaş üstü.  Bir çocuğun 18 yaşına kadar aile başına ortalama maliyeti 175 bin euro. Derin ekonomik kriz nedeniyle çocuk yapmak artık lüks sayılmaya başladı. Nüfusun azalması, özellikle tarımda, işçi bulmakta ve en önemlisi tüketimde keskin düşüş oluşturdu. İtalya`nın borcu, yani gayri safi yurtiçi hasıla oranı şu anda yüzde 330 civarında seyrediyor ve gelişmiş dünyadaki en yüksek oranlar arasında yer alıyor.  Bu devasa borç yükü, İtalya`nın ekonomik büyümesi üzerinde önemli bir kısıtlama ve sürekli bir kırılganlık kaynağıdır. Ekonomideki ters büyüme, yeni doğanların ve emeklilerin finanse edilmesi gerek sağlık gerek eğitim açısından zorlaştırıyor. Ülkeyi finanse etmek, tamamen genç çalışan kesime düşüyor. Aynı zamanda İtalya`nın sanayileşmesi, ekonomik kalkınma ve iş imkanlarının kuzeyde bulundurması, ülkede yaşam ve iş imkanı konusunda eşitsizlik yarattı. Kısıtlı iş imkanı nedeniyle çok büyük oranda eğitimli genç, ülkeden ayrılıp başka ülkelerde geleceğini kuruyor. 2012 yılından itibaren İtalya`nın çalışan iş gücü, bakması gereken insan sayısının çok altında kaldı. Nüfusun azalması ülkeyi adeta krize sürükledi. Durum o kadar ciddi ki Avrupa Merkez Bankası, İtalya`nın borçlarını geri ödeme kapasitesinin mevcut durumda olmadığını açıkladı. Meloni öncesi hükümetin iş gücüne çözüm bulmak amacıyla yabancılara yönelmesi, ülkede derin sosyolojik kriz yarattı. Toplumun büyük bir kısmı, bu kadar yabancının fayda sağlamadığı, İtalyan kimliğini ve ulusal güvenliği ortadan kaldırdığı gerekçesiyle milliyetçi sağ partiyi iktidar yaptı. Sadece 2022 yılında 85 bin yetişkin (ağırlıklı erkek) ve 10 bin sahipsiz çocuk, kaçak olarak ülkeye girdi. Günde nerdeyse 5 bin kişi, 1912-1947 yılları arasında sömürgesi olan Libya`dan ve diğer Afrika ülkelerinden İtalya`nın güney sınırına geliyor. Mevcut durumda 207 bin iltica başvurusuna izin verildi, ancak onun da sadece yüzde 65`i kabul gördü. Gerisi, ülkeye uygun görülmediği için sınır dışı edilecek. Ek olarak, İtalyan mafyası gelen kayıtsız yabancılardan faydalanmaya başladı. İş o kadar ciddi boyutta geldi ki özellikle güneyde yüksek işsizlik bu örgütleri güçlendirdi ve hükümette karşı güç oluşturdu. İşte özet olarak İtalya`nın iflas etmemesi ve yeraltı örgütlerinin yabancıları kullanarak yeniden devlete karşı bir güç oluşturmaması için Meloni, ülkesine giren kaçak Afrikalıları Türkiye`ye göndermek istiyor.” 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA