6 Mayıs 2024 Pazartesi

15:50   AKİB, NİSAN AYINDA YÜZDE 12 ARTIŞLA 1,3 MİLYAR DOLAR İHRACATA İMZA ATTI   15:45   AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ, MAYIS AYI İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ: “YENİ DÖNEMDE AKDENİZ’DE HİZMET VE PROJE ATAĞI BAŞLIYOR”   15:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI SARIYILDIZ’DAN VATANDAŞLARA VERGİ ÇAĞRISI   10:25   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ÇOCUKLARA TEKNOLOJİ ATÖLYESİ   10:06   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN TRAFİK DENETİMİ   01:16   HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ`NDEN “HÜT” ADLI GRUP İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ   15:01   ALİ YERLİKAYA: "1 MAYIS`TA POLİSLERİMİZE TAŞLI SOPALI SALDIRAN 12 ŞÜPHELİ DE BUGÜN YAKALANDI"   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN HIDIRELLEZ MESAJI: "BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ`İN ÜLKEMİZE BARIŞ, HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM"   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI  
 
     
   

GÜLCAN KIŞ: SIRÇA KÖŞKLERİNDE SİYASET YAPANLAR, KİRALARINI ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN DEVLETİN HUZUREVLERİNE REKOR BAŞVURU YAPAN EMEKLİLERİMİZDEN ACABA HABERDARLAR MI?


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Ek zam haberi geldi ancak bu bir zam değildir, yapılacak artış emeklilerimizin hiçbir sorununa da çare olmayacaktır. Memur ve emekliler ENAG ve İTO`nun enflasyonunu yaşamaktadır ancak TÜİK enflasyonuyla zam almaya mecbur bırakılmaktadırlar. Gerçeklerden uzak, sırça köşklerinde siyaset yapanlar, kiralarını ödeyemediği için devletin huzurevlerine rekor başvuru yapan emeklilerimizden acaba haberdarlar mı? Emeklilerimiz bu ücretlerle kiralarını ödeyemiyorlar, huzurevlerine geçmek için kendilerine başvuru sırasının gelmesini bekliyorlar” dedi.

 

Tarih : 25 Ocak 2024 Perşembe 13:38   Okunma : 293

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Ek zam haberi geldi ancak bu bir zam değildir, yapılacak artış emeklilerimizin hiçbir sorununa da çare olmayacaktır. Memur ve emekliler ENAG ve İTO`nun enflasyonunu yaşamaktadır ancak TÜİK enflasyonuyla zam almaya mecbur bırakılmaktadırlar. Gerçeklerden uzak, sırça köşklerinde siyaset yapanlar, kiralarını ödeyemediği için devletin huzurevlerine rekor başvuru yapan emeklilerimizden acaba haberdarlar mı? Emeklilerimiz bu ücretlerle kiralarını ödeyemiyorlar, huzurevlerine geçmek için kendilerine başvuru sırasının gelmesini bekliyorlar” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, dün TBMM Genel Kurulu`nda emekli zamlarıyla ilgili düzenlemeyi de içeren “İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi`nin görüşmelerinde konuştu. Kış, şunları söyledi:

"Milyonların gözü kulağı bugün burada görüştüğümüz torba kanunda. İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ilgili Komisyonda dört saatlik bir çalışma sonucu apar topar kabul edilip Genel Kurul`a getirilmiştir. Kanun teklifinin gündemde olan en önemli maddesi de emeklileri ilgilendirmektedir. Maalesef, ülkemizde ekonomik kriz derinleşmiş, toplumun tüm kesimleri yoksullaştırılmıştır. Tam da bu noktada, geçen hafta 2024 yılı emekliler yılı olarak ilan edilmiştir. Kim tarafından? Günlük gideri 33,6 milyon lira olan sarayda emeklilerimize seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından. ‘İtibardan tasarruf olmaz` diyen Erdoğan, emeklilerimize de sağ olsun yüzde 5`lik artışı müjde olarak sunmuştur.

“EK ZAM HABERİ GELDİ ANCAK BU BİR ZAM DEĞİLDİR, YAPILACAK ARTIŞ EMEKLİLERİMİZİN HİÇBİR SORUNUNA DA ÇARE OLMAYACAKTIR”

İktidar, sistemi tümden düzeltmek yerine günübirlik, pansuman niteliğinde çözümlere başvurmaktadır. Dün gece de kamuoyu ve muhalefetten gelen tepkiler üzerine göstermelik yeni bir zam oranı açıkladılar, tam da Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel`in grup toplantımızda emeklileri mücadeleye ve direnişe çağırdığı gündür. Genel Başkanımız ‘En düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitlenene kadar emeklilerin sesini duyurmaya devam edeceğiz` dedi ve arkasından dün gece ek zam haberi geldi ancak bu bir zam değildir, yapılacak artış emeklilerimizin hiçbir sorununa da çare olmayacaktır.

“MEMUR VE EMEKLİLER ENAG VE İTO`NUN ENFLASYONUNU YAŞAMAKTADIR ANCAK TÜİK ENFLASYONUYLA ZAM ALMAYA MECBUR BIRAKILMAKTADIRLAR”

Emekli aylıklarının düşük olmasının en önemli sebebi AKP`nin 2008 yılında çıkardığı 5510 sayılı Kanundur. Bu kanunla aylık bağlama oranları ve güncelleme katsayısı düşürüldüğü için emekli aylıkları da azalmıştır. Memur ve emekliler ENAG ve İTO`nun enflasyonunu yaşamaktadır ancak TÜİK enflasyonuyla zam almaya mecbur bırakılmaktadırlar. Komisyonda teklifin görüşülmesi esnasında da Türkiye Emekliler Derneği temsilcisi söz konusu tutarın asgari ücrete endekslenmesini talep etmişti, CHP olarak bizler de bunu önerdik ancak önergemiz AKP ve MHP oylarıyla reddedilmiştir. Herkes şunu çok iyi biliyor ki emeklilerimizi zor bir yıl bekliyor. Gerçeklerden uzak, sırça köşklerinde siyaset yapanlar, kiralarını ödeyemediği için devletin huzurevlerine rekor başvuru yapan emeklilerimizden acaba haberdarlar mı? Emeklilerimiz bu ücretlerle kiralarını ödeyemiyorlar, huzurevlerine geçmek için kendilerine başvuru sırasının gelmesini bekliyorlar. Emeklilerimize hak ettikleri insanca yaşamı, vatandaşlık hakkını ve değeri verirseniz gerçek müjdeyi de işte o zaman vermiş olursunuz. Müjdenin ne olduğuna dair sizlere Mersin`den bir örnek vermek istiyorum. Mersin Büyükşehir Belediyemiz sosyal ve ekonomik yönden desteklenmesi gereken emekliler başta olmak üzere dezavantajlı kesimlere her türlü imkanı ve hizmeti sunmaktadır, emekli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için birçok projelerle de hizmetlerine devam etmektedir. Yine, tüm Türkiye`de, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimizin olduğu her kentte emeklilerimiz başta olmak üzere ihtiyaç sahibi olan herkese hiçbir ayrım yapılmaksızın maddi ve manevi hizmetler de sunulmaktadır.

“MERKEZ BANKASI ENFLASYONLA MÜCADELE ETMİYOR. ÜLKENİN EKONOMİK KALKINMASINI DESTEKLEMEKLE GÖREVLİ MERKEZ BANKASININ İTİBARI YERLE BİR EDİLMİŞTİR”

Görünen o ki AKP iktidarı yarattığı ekonomik kriz karşısında çözümsüz ve çaresiz durumdadır. Bu durumu çözecek olan ekip ise işler karmakarışık durumdadır. Merkez Bankası hakkındaki iddialar ortada. Maalesef, Merkez Bankası enflasyonla mücadele etmiyor. Ülkenin ekonomik kalkınmasını desteklemekle görevli Merkez Bankasının itibarı yerle bir edilmiştir. Emeklilerle ilgili olarak getirilen kanun teklifinin Cumhurbaşkanının ilan ettiği emekliler yılına uygun bir düzenleme olmadığını da görüyoruz.

“MİLLETİN YOLUNDAN DEĞİL, KENDİ ÇIKARLARI YOLUNDAN YÜRÜYENLERE ‘ARTIK YETER` DİYELİM”

Bu kürsüden, 86 milyon vatandaşımıza sesleniyorum, özellikle de emeklilerimize: Herkesin huzurlu, eşit, ayrımsız ve refah içinde yaşayacağı bir toplum için bu ülkeyi bir avuç zenginin menfaatlerine teslim edenlere gereken cevabı yerel seçimlerde gelin hep birlikte verelim. Milletin yolundan değil, kendi çıkarları yolundan yürüyenlere ‘Artık yeter` diyelim. Yasa teklifinde başta işsizlik ve enflasyon olmak üzere Türkiye`nin karşı karşıya kaldığı ekonomik ve sosyal sorunların temelden çözümüne yönelik herhangi bir öneri bulunmamaktadır. Tüm bu nedenlerle, kanun teklifine bu haliyle karşı olduğumuzu bildiriyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA