6 Mayıs 2024 Pazartesi

15:01   ALİ YERLİKAYA: "1 MAYIS`TA POLİSLERİMİZE TAŞLI SOPALI SALDIRAN 12 ŞÜPHELİ DE BUGÜN YAKALANDI"   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN HIDIRELLEZ MESAJI: "BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ`İN ÜLKEMİZE BARIŞ, HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM"   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ  
 
     
   

ÖZGÜR KARABAT`TAN “6 ŞUBAT DEPREMİ”NİN BİRİNCİ YILINA İLİŞKİN AÇIKLAMA: “VATANDAŞLAR 250-300 BİN TL`YE KONUT ALMAYI BEKLERKEN ŞİMDİ BU KONUTLARIN FİYATI 4 MİLYON LİRAYA KADAR ÇIKTI”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezi olan ve 11 ili yıkıcı şekilde etkileyen depremin birinci yılında bölgedeki sorunlara ilişkin açıklama yaptı. Karabat, “Depremin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen kitlesel bitirilmiş konut projeleri yok. Şubat ayı içinde, yerel seçim malzemesi olarak 20-30 bin civarında konut teslim edilecek. 872 bin bağımsız bölüm olduğu düşünüldüğünde, yüzde beşi bile bir yıl içinde yapılmadı. Çiftçi korunmadı. Gençler tutunamadı. Şehirler, köyler boşaldı. Barınma ve eğitim sorunu büyüdü. Vatandaşlar 250-300 bin TL`ye konut almayı beklerken şimdi bu konutların fiyatı 4 milyon liraya kadar çıktı. Üstelik, inşaatı bitmiş konut dahi yok” dedi.

 

Tarih : 1 Şubat 2024 Perşembe 16:01   Okunma : 323

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezi olan ve 11 ili yıkıcı şekilde etkileyen depremin birinci yılında bölgedeki sorunlara ilişkin açıklama yaptı. Karabat, “Depremin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen kitlesel bitirilmiş konut projeleri yok. Şubat ayı içinde, yerel seçim malzemesi olarak 20-30 bin civarında konut teslim edilecek. 872 bin bağımsız bölüm olduğu düşünüldüğünde, yüzde beşi bile bir yıl içinde yapılmadı. Çiftçi korunmadı. Gençler tutunamadı. Şehirler, köyler boşaldı. Barınma ve eğitim sorunu büyüdü. Vatandaşlar 250-300 bin TL`ye konut almayı beklerken şimdi bu konutların fiyatı 4 milyon liraya kadar çıktı. Üstelik, inşaatı bitmiş konut dahi yok” dedi.

Türkiye`de, 6 Şubat 2023 tarihinde, saat 04.17`de Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Ardından saat 13.24`te merkez üssü Kahramanmaraş`ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. Depremler, 11 ilde yıkıma neden oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, X hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

6 ŞUBAT`TA MEYDANA GELEN KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLERİN BİRİNCİ YILINDA. PEKİ, GEÇEN 1 YILDA AKP NELER SÖYLEDİ, NELER YAPTI?

“6 Şubat`ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında, yaralar halen kanıyor. Peki, geçen 1 yılda AKP neler söyledi, neler yaptı? Cumhurbaşkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından depremden sonra kalıcı konutların bir yıl içinde tamamlanacağı; TOKİ eliyle 200 bin konutun kentlerde, 70 bin konutun ise kırsal alanlarda inşa edileceği açıklandı.

Genel seçimlere 1 ay kala Cumhurbaşkanı Erdoğan el artırdı ve şu vaatlerde bulundu: `Amacımız 319 binini bir yıl içinde teslim edecek şekilde 650 bin yeni konut ve köy evi yaparak şehirlerimizi normal hayatlarına döndürmek`.

DEPREMİN ÜZERİNDEN 1 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN KİTLESEL BİTİRİLMİŞ KONUT PROJELERİ YOK”

Daha sonra 872 bin bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı olduğu açıklandı. Depremin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen kitlesel bitirilmiş konut projeleri yok. Şubat ayı içinde, yerel seçim malzemesi olarak 20-30 bin civarında konut teslim edilecek. 872 bin bağımsız bölüm olduğu düşünüldüğünde, yüzde beşi bile bir yıl içinde yapılmadı. Erdoğan, genel seçim öncesinde bize yönelik `Asla yapmadıkları, hiçbir zaman da yapamayacakları afaki vaatlerle depremzede kardeşlerimizin umutlarıyla oynuyorlar` demişti. Kimin depremzedelerin umutlarıyla oynadığı ortaya çıktı!

ÇİFTÇİ KORUNMADI. GENÇLER TUTUNAMADI. ŞEHİRLER, KÖYLER BOŞALDI”

Deprem bölgesinde geçen 1 yıl içinde: Çiftçi korunmadı. Gençler tutunamadı. Şehirler, köyler boşaldı. Barınma ve eğitim sorunu büyüdü. Deprem sonrası yapılacak işler sadece konut ve altyapı ile sınırlı değildir. Siz toplumsal bağları bir araya getirecek uygulamalar da devreye sokmalısınız. Ancak hem AKP hem de onun medyası, toplumsal kutuplaşmayı artırmak için elinden geleni yapmaya devam ediyor.

VATANDAŞLAR 250-300 BİN TL`YE KONUT ALMAYI BEKLERKEN ŞİMDİ BU KONUTLARIN FİYATI 4 MİLYON LİRAYA KADAR ÇIKTI”

Üstelik bu konutlar depremzedelere bedava verilmeyecek. Parası alınacak. Bunların bedelleri ne kadar olacak, TOKİ konutlarına bakmakta fayda var. AKP`nin İstanbul adayı Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanı iken 100 bin konut projesi sözü vermişti. Bu proje kapsamında İstanbul`da TOKİ 5.000 konutun çekilişini yaptı. Vatandaşlar 250-300 bin TL`ye konut almayı beklerken şimdi bu konutların fiyatı 4 milyon liraya kadar çıktı. Üstelik, inşaatı bitmiş konut dahi yok! Benzer tabloyu maalesef deprem bölgesinde göreceğiz. Depremzedelere satılacak olan deprem konutlarının fiyatları, ödeme planları henüz belli değil. İstanbul`da yaratılan mağduriyetin bir benzeri deprem bölgesinde de yaşanacak. Başta Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP yönetimi, depremzedelerin umutlarıyla oynamış, onları yardıma muhtaç bırakmışlardır.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA