5 Mayıs 2024 Pazar

15:01   ALİ YERLİKAYA: "1 MAYIS`TA POLİSLERİMİZE TAŞLI SOPALI SALDIRAN 12 ŞÜPHELİ DE BUGÜN YAKALANDI"   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN HIDIRELLEZ MESAJI: "BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ`İN ÜLKEMİZE BARIŞ, HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM"   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ  
 
     
   

YALÇIN KARATEPE: "HAFİZE GAYE ERKAN`IN YERİNE KİMİN GELECEĞİNİN BİR ÖNEMİ YOK. YENİ MERKEZ BANKASI BAŞKANI, ŞİMDİYE KADAR UYGULANANLARDAN FARKLI BİR POLİTİKA İZLEMEYECEK. İŞSİZLİK ARTMAYA, YOKSULLUK DA DERİNLEŞMEYE DEVAM EDECEK"


CHP`nin Hazine ve Maliye Bakanlığı`ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan`ın istifasına ilişkin, “Bundan sonra Hafize Gaye Erkan`ın yerine kimin geleceğinin de bir önemi yok. Çünkü göreve gelecek olan yeni Merkez Bankası Başkanı, şimdiye kadar uygulananlardan farklı bir politika izlemeyecek. Bundan sonra gelecek Merkez Bankası Başkanı da mevcut politikaları uygulamaya devam edecek ve sonuçları vatandaş açısından farklı olmayacaktır. İşsizlik artmaya devam edecek, yoksulluk da derinleşmeye devam edecektir” dedi.

 

Tarih : 3 Şubat 2024 Cumartesi 01:09   Okunma : 334

NİSANUR YILDIRIM

CHP`nin Hazine ve Maliye Bakanlığı`ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan`ın istifasına ilişkin, “Bundan sonra Hafize Gaye Erkan`ın yerine kimin geleceğinin de bir önemi yok. Çünkü göreve gelecek olan yeni Merkez Bankası Başkanı, şimdiye kadar uygulananlardan farklı bir politika izlemeyecek. Bundan sonra gelecek Merkez Bankası Başkanı da mevcut politikaları uygulamaya devam edecek ve sonuçları vatandaş açısından farklı olmayacaktır. İşsizlik artmaya devam edecek, yoksulluk da derinleşmeye devam edecektir” dedi. 

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, bu akşam X hesabından yaptığı açıklama ile görevinden istifa ettiğini duyurdu. Erkan, “Sayın Cumhurbaşkanımızdan, ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum” açıklamasını yaptı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Hafize Gaye Erkan`ın istifasını ANKA Haber Ajansı`na şöyle değerlendirdi: 

“Yurt dışı fonlarla olan güçlü bağ dikkate alınarak büyük umutlarla Merkez Bankası Başkanlığı`na getirilen Hafize Gaye Erkan istifa etti. Aslında bu istifa sürpriz bir gelişme değildi. Son zamanlarda Başkan hakkında kamuoyuna yansıyan gelişmeler dikkate alındığında Başkan`ın istifa edeceği bekleniyordu. Başkan hakkındaki konular gündeme geldiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın Hafize Gaye Erkan`a güçlü bir biçimde sahip çıkmamış olmaması, Erkan`ın görev süresinin sonuna yaklaştığının bir işareti olarak yorumlanmıştı. Dolayısıyla görevinde uzun süre kalmayacağı tahmin ediliyordu, sadece istifanın ne zaman gerçekleşeceği bilinmiyordu. Onun da bu akşam gerçekleştiği anlaşılıyor. 

“GÖREV SÜRESİ BOYUNCA AİLESİNİN BANKANIN İŞLEYİŞİNE İLİŞKİN MÜDAHALELERİ GİBİ KONULAR DİKKATE ALINDIĞINDA, GÖREVDEN AYRILMASI BEKLENEN BİR GELİŞME” 

Sadece son zamanlardaki olaylarla sınırlandırmak yeterli midir, bilmiyorum. Yurt dışından yüklü miktarda fon getirmesi beklenen Hafize Gaye Erkan`ın görev süresi içerisinde Türkiye`ye beklenen fon girişinin olmadığını görüyoruz. Politika faiz oranını yüzde 8,5`ten yüzde 45`e çıkarmış olmasına rağmen Türkiye`ye yurt dışından kaynak girişinin güçlü bir biçimde sağlanmadığı, çok açık bir biçimde verilerden görülüyor. Göreve getirilmesine sebep olan sonuçların ortaya çıkmaması, görev süresi boyunca ailesinin bankanın işleyişine ilişkin müdahaleleri gibi konular dikkate alındığında, görevden ayrılması beklenen bir gelişme. Burada bir sürpriz yok. 

“ÖNEMLİ OLAN, MERKEZ BANKASI`NIN BAŞINDA KİMİN OLDUĞU DEĞİL, UYGULANAN POLİTİKALARDIR” 

Bundan sonra Hafize Gaye Erkan`ın yerine kimin geleceğinin de bir önemi yok. Çünkü göreve gelecek olan yeni Merkez Bankası Başkanı, şimdiye kadar uygulananlardan farklı bir politika izlemeyecek. Uygulanacak politikaların etkilerini, son zamanlarda gördüğünüz gibi bundan sonra da belirgin bir biçimde göreceğiz. Son zamanlardaki etkilerini, biliyorsunuz, yavaşlayan bir ekonomi, artan işsizlik ve derinleşen yoksulluk olarak görüyoruz. Bundan sonra gelecek Merkez Bankası Başkanı da mevcut politikaları uygulamaya devam edecek ve sonuçları vatandaş açısından farklı olmayacaktır. İşsizlik artmaya devam edecek, yoksulluk da derinleşmeye devam edecektir. Önemli olan, Merkez Bankası`nın başında kimin olduğu değil, uygulanan politikalardır. Mevcut para politikasının bu sonuçları vereceğini hepimiz tahmin ediyorduk, yazıyorduk. Bu politikalarda bir farklılık olması, başkan değişimi ile birlikte söz konusu olmayacaktır. Sonuç, vatandaş açısından daha ağır ekonomik koşullar olarak karşımıza çıkacaktır diye düşünüyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA