17 Mayıs 2024 Cuma

15:12   CARETTA CARETTALARIN YUVALANDIĞI KAZANLI SAHİLİ TEMİZLENDİ   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ   12:06   MERSİN’DE 5 GÜN BOYUNCA 19 MAYIS RÜZGARI ESECEK   11:40   KOBANİ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR… DEM PARTİ`DEN SİNCAN CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA...   09:53   MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR   01:39   AYM`NİN CAN ATALAY KARARINI UYGULAMAYAN YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BAŞKANI MUHSİN ŞENTÜRK, YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI`NA SEÇİLDİ   01:20   ALİ MAHİR BAŞARIR: "OSMAN KAVALA DOSYASINDA HEYET KAPAĞINI BİLE KALDIRMADAN RET KARARI VERDİ, UTANÇ MESELESİDİR BU"   01:01   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN İLK 3 MADDESİ TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:47   MGM HAVA TAHMİN UZMANI MURAT ACAR: HAFTA SONU BATI KESİMLERDEN BAŞLAYARAK HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK   16:14   AYHAN BORA KAPLAN DAVASI KAPSAMINDA GİZLİ TANIĞIN İSMİNİ VERDİĞİ 4 POLİS GÖZALTINA ALINDI   16:11   SAADET- GELECEK GRUBUNDAN İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   15:05   MERSİNLİ SANATÇILAR ‘UZAKLAR’DAN DÖNDÜ   14:16   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER KORKUSUZ KAHRAMANLARLA BİR ARAYA GELDİ   12:31   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI İÇİN ÇAĞRI   11:38   MSB: "GARA VE HAKURK`TA 12 PKK`LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:03   TÜRKİYE`DE DOĞURGANLIK HIZI SON 22 YILDA 2,38 ÇOCUKTAN, 1.51 ÇOCUĞA DÜŞTÜ   10:11   MERSİN’DE DANS VE RİTMİN BÜYÜSÜYLE ENGELLER BİR KEZ DAHA AŞILDI   09:57   MERSİN’DE 19 MAYIS, RUHUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLANACAK  
 
     
   

BURHANETTİN BULUT: "TAKSİM`İ EMEKÇİYE KAPATAN İKTİDAR AYM KARARLARINI İHLAL ETMEKTEDİR"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, "Emeğin en yüce değer olduğu gerçeğine inanmayan iktidar, meydanların sesinden ve emekçilerin örgütlü mücadelesinden korkmaktadır. Bu yüzden Taksim, `Taksim Meydanı toplantı ve gösteri yürüyüşü için belirlenen yer ve güzergahlar arasında değil` bahanesiyle bir kez daha emekçiye kapatılmıştır. Dayanışmanın simgesi Taksim`i emekçiye kapatan iktidar AYM kararlarını ihlal etmektedir. İşçinin meydanı Taksim, işçiye haktır” dedi.

 

Tarih : 30 Nisan 2024 Salı 10:22   Okunma : 277

(ANKARA) -CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, "Emeğin en yüce değer olduğu gerçeğine inanmayan iktidar, meydanların sesinden ve emekçilerin örgütlü mücadelesinden korkmaktadır. Bu yüzden Taksim, `Taksim Meydanı toplantı ve gösteri yürüyüşü için belirlenen yer ve güzergahlar arasında değil` bahanesiyle bir kez daha emekçiye kapatılmıştır. Dayanışmanın simgesi Taksim`i emekçiye kapatan iktidar AYM kararlarını ihlal etmektedir. İşçinin meydanı Taksim, işçiye haktır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı. Bulut`un açıklaması şöyle:

"1 Mayıs, onurlu ve insanca bir yaşam için mücadele edenlerin, alın terine saygının; işçi haklarının ve emeğin demokrasinin ayrılmaz bir parçası olduğuna inananların günüdür. Ancak ülkemiz emekçiler tarafından bayram olarak kutlanması gereken 1 Mayıs`a maalesef vahim bir tabloyla girmektedir. İş cinayetlerinde Avrupa`da birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer alan ülkemizde geçtiğimiz yıl en az 1932 işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybetmiştir. 2023 yılında, her gün en az 5 iş cinayeti yaşanmıştır. İş kazaları ve işçi cinayetleri `kader` ve `fıtrat` ile açıklanmakta, yüzü kızarması gerekenler bu can acıtı tabloyu büyük bir sorumsuzluk ve vurdumduymazlıkla geçiştirmeye çalışmaktadır.

AKP iktidarlarında çalışma hayatında güvencesizlik, hukuksuzluk ve örgütsüzlük sıradan hale gelmiştir. Türkiye`de 16 milyon 395 bin275 işçiden yalnızca 2 milyon 495 bin 423`ü sendikalıdır. Emeğin ucuz, yaşamanın pahalı olduğu ülkemizde emekçiler, insani yaşam koşullarıyla bağdaşmayan asgari ücretle geçinmek zorunda bırakılmakta, yoksulluk ve gelir adaletsizliği her geçen gün derinleşmektedir. Açlık sınırının 19 bin 980 TL, yoksulluk sınırının ise 58 bin 205 lira olduğu ülkemizde 17 bin TL olan asgari ücret günbegün erimekte, asgari ücrete ara zam yapmayı aklından dahi geçirmeyen iktidar emekçiye zulmetmektedir. Emekçiler perişan haldeyken emekliler de 10 bin TL sefalet ücretiyle ayın sonunu getirememektedir.

"TAKSİM`İ EMEKÇİYE KAPATAN İKTİDAR AYM KARARLARINI İHLAL ETMEKTEDİR"

Emeğin en yüce değer olduğu gerçeğine inanmayan iktidar, meydanların sesinden ve emekçilerin örgütlü mücadelesinden korkmaktadır. Bu yüzden Taksim, `Taksim Meydanı toplantı ve gösteri yürüyüşü için belirlenen yer ve güzergahlar arasında değil` bahanesiyle bir kez daha emekçiye kapatılmıştır. Dayanışmanın simgesi Taksim`i emekçiye kapatan iktidar AYM kararlarını ihlal etmektedir. İşçinin meydanı Taksim, işçiye haktır!

1 Mayıs ancak, emekçilerin hakları yasal düzenlemelerle güvence altına alındığında, işçiler insana yaraşır ücret alabildiğinde, emeklerinin sömürülmediğinde, iş cinayetleri olmadığında bayram olarak kutlanabilecektir. İnsan haklarından, demokrasiden, emekten, alın terinden yana olan tüm vatandaşların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü`nü kutluyorum. Yaşasın 1 Mayıs!"

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA