20 Mayıs 2024 Pazartesi

08:03   İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ HELİKOPTER KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ   23:43   İMAMOĞLU GENÇLERE SESLENDİ: "HEPİNİZ UMUTSUNUZ"   22:44   İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ`NİN DÜŞEN HELİKOPTERİNİN YERİ TESPİT EDİLDİ   21:28   ÖZGÜR ÖZEL SAMSUN`DA... “SAMSUN`DA BİRİNCİ PARTİ OLANA KADAR MÜCADELEYE BAŞLIYORUZ”   19:22   CHP GENÇLİK KOLLARI MYK`SI, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA SAMSUN`DA TOPLANDI   18:26   ÖZGÜR ÖZEL, SAMSUNLULARA SESLENDİ: "SAMSUN`DA İKTİDAR İÇİN BUGÜN `İLK ADIM`I ATMALISINIZ"   17:37   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, SELAHATTİN DEMİRTAŞ`I CEZAEVİNDE ZİYARET EDECEK   17:31   MUSTAFA ADIGÜZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: "IMF BAŞKANI GİZLİCE TÜRKİYE`YE Mİ GELDİ?"   16:57   KAHRAMANMARAŞ DULKADİROĞLU`NDA BULUNAN KONTEYNER KENTTEN ÇIKARILMAK İSTENEN DEPREMZEDELER EYLEM YAPTI: "PERİŞAN OLMAK İSTEMİYORUZ"   16:32   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, FİGEN YÜKSEKDAĞ`I CEZAEVİNDE ZİYARET ETTİ   16:23   GENÇLERDEN TÜİK`İN "GENÇLERİN YÜZDE 54`Ü MUTLU" VERİSİNE TEPKİ: "HİÇ MUTLU DEĞİLİM. GEÇİNİLMEZ BU ÜLKEDE, YURT DIŞI ŞART"   16:22   İRAN CUMHRUBAŞKANI REİSİ`Yİ TAŞIYAN HELİKOPTER KAZA GEÇİRDİ   15:32   LÖSEV`Lİ GENÇLER 19 MAYIS`TA ATATÜRK`Ü ANDI: "ATATÜRK`ÜN İZİNDEYİZ, VAZİFEMİZİN FARKINDAYIZ"   15:23   BTP GENEL BAŞKANI BAŞ`TAN ‘19 MAYIS` MESAJI: “ATATÜRK VATANDIR, ATATÜRK BİRLEŞTİRİCİ HARÇTIR”   14:53   İBB ŞEHİR TİYATROLARI, SEZONU “BU MEMLEKET BİZİM” İLE KAPATIYOR... LEVENT ÜZÜMCÜ: “CUMHURİYET DEĞERLERİNE BAĞLI İNSANLARIN YALNIZ HİSSETMEMELERİNİN PARÇASI OLABİLİYORSAK NE MUTLU BİZE”   14:38   5 SİYASİ PARTİ, `KURTULUŞ İTTİFAKI`NI KURDU   14:37   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL ATA`NIN HUZURUNA ÇIKTI, ALTI KARANFİL BIRAKTI   14:31   ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KARALAR: “19 MAYIS`IN ÖNEMİNİ YENİ NESLE DAHA DERİNDEN AKTARMALIYIZ”   14:30   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, CHP İL BAŞKANLIĞI`NIN 19 MAYIS ALTERNATİF KUTLAMA TÖRENİ`NE KATILDI   14:17   İSİG MECLİSİ: SON 11 YILDA EN AZ 2 BİN 500 GENÇ İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR ENGELSİZ YAŞAM PARKI, HEM ÖZEL ÇOCUKLARIN HEM ANNELERİN GÖZDESİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi, açtığı merkezle özel gereksinimli çocukların ihtiyaçlarını karşılarken, ebeveynlerini de unutmuyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı`ndaki derslerle çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlanıyor, anneler de pilates, nefes terapisi, seramik ve dekoratif el sanatları ile zaman geçiriyor.

 

Tarih : 9 Mayıs 2024 Perşembe 10:12   Okunma : 331

Mersin Büyükşehir Belediyesi, açtığı merkezle özel gereksinimli çocukların ihtiyaçlarını karşılarken, ebeveynlerini de unutmuyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı`ndaki derslerle çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlanıyor, anneler de pilates, nefes terapisi, seramik ve dekoratif el sanatları ile zaman geçiriyor.

Engelsiz Yaşam Parkı`nda öğretici Funda Ulaşlı eşliğinde dekoratif el sanatları kursunda bir araya gelen kadınlar ev dekorasyon ürünleri ile fark yaratırken, seramik kursunda da hem sanatsal yeteneklerini ortaya çıkarıyor hem de el becerilerini geliştiriyor.

“ANNELER BU KURSTA BİRBİRLERİYLE YARDIMLAŞIYOR VE DAYANIŞMA İÇİNDE OLUYOR”

Öğretici Ulaşlı, haftanın 5 günü hem özel gereksinimli çocuklara hem de annelerine yönelik kurslar olduğunu belirterek, “Burada annelerle çok güzel vakit geçiriyoruz. Makrome örüyoruz, çanta yapıyoruz, bambu sepetler örüyoruz. Boncuklardan takı yapıyoruz. Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri el sanatları kursumuz devam ederken, salı ve perşembe günü de seramik kursumuzu sürdürüyoruz” dedi.

Annelerin kursta birbiri ile hem yardımlaşma hem de dayanışma içinde olduğunu kaydeden Ulaşlı, “Burada imece usulü ile birinin yarım kalan işini tamamlıyoruz. Anneler burada çok mutlular. Çocukları burada değişik aktiviteler yaparken, kendileri de boş oturmak yerine ürün ortaya çıkartıyorlar. Annelerin mutlu ve memnun olduklarını görünce, biz de mutlu oluyoruz” diye konuştu.

ANNELER VE ÇOCUKLAR, ENGELSİZ YAŞAM PARKI`NDAN OLDUKÇA MEMNUNLAR

Engelsiz Yaşam Parkı`na çocukları ile birlikte gelen anneler, şunları söyledi:

-Berrin Tulumbacı: " Burası bizim hayatımızı kurtardı ve her gün geliyoruz. Burası olmasaydı, kızım evde yalnız oturacak ve hiçbir şey yapmayacaktı. Oysa burada hem onun aktiviteleri, hem de benim aktivitelerim var. Biz çok mutluyuz. Burası bizim evimiz, yuvamız oldu. Kızım daha önce bir yere gitmekten çok çekinirdi. Şimdi ise burada bütün aktivitelere katılıyor. Burada arkadaşları var ve kendine geldi. Bütün arkadaşları ona kucak açtı. Hem kızım, hem arkadaşları, hem de biz anneler burada çok mutluyuz."

-Gülfer Özhan: “Burada günlerimiz çok güzel geçiyor. Burası bize çok katkı sağladı. Otizmli bir kızım var. Burası sayesinde kızımın özgüveni yerine geldi. Okuldan sonra buraya koşarak geliyoruz. Ben de makrome kursuna devam ediyorum. Hocalarımız bizimle çok ilgileniyorlar. Çok memnunuz. Burada herkes birbirine destek oluyor. Evim buraya çok yakın, ama uzakta olsaydı da yine gelirdim. Burada herkes birbirini anlıyor.” 

-Gülbeyaz Erbaş: “Kızım derse girdiği zaman, ben de buradaki kurslara katılıyorum. Daha önce kendimi çok yalnız hissediyordum. Buraya geldikten sonra moral buldum. Şimdi daha güvende ve iyi hissediyorum."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA