3 Mayıs 2024 Cuma

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

Atatürk’ün İlk Gazetesi “Minber” Toroslar’da Yeniden Hayat Buldu


Toroslar Belediyesi, 1918 yılında toplam 51 sayı olarak yayınlanan Minber Gazetesi’ne 101 yıl sonra yeniden hayat verdi.

 

Tarih : 29 Aralık 2019 Pazar 16:56   Okunma : 1095

Mersin’in Kurtuluş Günü kutlamalarına dolu dolu birçok etkinlikle hazırlanan Toroslar Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak için Anadolu’ya geçmeden önceki en önemli çalışmalarından birini teşkil eden ve döneme ışık tutan Minber Gazetesi’ni özel bir sayı ile Mersinlilerle buluşturdu.

Minber Gazetesi, 3 Ocak Zafer Yürüyüşü ve etkinlikleri kapsamında vatandaşlara armağan edildi. İmkanın değil imanın üstün geldiğinin anlatıldığı gazetede; “Mersin Düşman İşgalinden Kurtarıldı”, “Mersinli Kuvvacılar Başnalar’da Fransızları Mağlup Etti”, “Toroslar’ın Kahramanlığı Millet Meclisi’nde Konuşuldu”, “Mersin Müdafaa-i Hukuk Teşkilatı kuruldu” gibi başlıklar ve haber içerikleri yer aldı.

“MİNBER GAZETESİ, TÜRK BASIN TARİHİNİN EN ÖNEMLİ DEĞERLERİNDEN BİRİ”

 Türk basınının Milli Mücadele döneminde önemli görevler üstlendiğini dile getiren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gazetesi olan Minber Gazetesi’ne yeniden can vermek bizler için büyük bir onur oldu. Kısa süren yayın hayatına rağmen Minber Gazetesi’ni döneminde yayınlanan diğer gazetelerden ayıran en önemli özelliği, gazetenin yayın kurulunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de olmasıdır” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün basını, “Milletin müşterek sesi” olarak tanımladığını hatırlatan Başkan Yılmaz, “Biz de Anadolu topraklarının müdafaası için göğüs göğse mücadele eden kahramanlarımızın ve dönemin siyasi, ekonomik ve sosyal gelişmelerinin ele alındığı bu gazeteyi yeniden uyarlayarak, milli mücadele dönemine ismini büyük bir gururla yazdıran Mersinlilere armağan ediyoruz. 21 Aralık 1918’de son sayısını çıkardıktan sonra Türk basın tarihinde yerini alan bu önemli gazeteyi yeniden bastırarak, Milli Mücadele döneminde verilen o zorlu mücadelenin üstesinden nasıl gelindiğini yeniden hatırlamak, hatırlatmak istedik.  Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve şekillenmesinde oynağı rol göz önüne alındığında, Minber Gazetesi’ndeki fikri tartışmaların önemi daha iyi anlaşılacaktır” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  MİNBER, TOROSLAR BELEDİYESİ, ADSIZ AFŞİN YILMAZ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA