1 Mayıs 2024 Çarşamba

01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:02   TBMM İLİÇ KOMİSYONU, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI`NI DİNLEDİ... "İLİÇ YIĞININDA KAYMALAR 3 AY ÖNCESİNDEN TESPİT EDİLDİ"   19:49   CHP`NİN, "ÜNİVERSİTELERDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ TBMM`DE REDDEDİLDİ   19:25   DEM PARTİ`Lİ ÇİFTYÜREK: "2024`ÜN 4 AYINDA 425 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ. TERÖR MÜ ARIYORSUNUZ; BUYRUN SİZE SOSYAL TERÖR"   18:28   ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ 2 MAYIS`TA AKP GENEL MERKEZİ`NDE GERÇEKLEŞECEK   18:13   TBMM GENEL KURULU`NDA AKP VE CHP MİLLETVEKİLERİ ARASINDA "İBB ÇUKURU" TARTIŞMASI... MURAT EMİR: "TABİİ Kİ GEREĞİNİ YAPACAĞIZ AMA BUNDAN SİYASET ÜRETELİM DİYORSANIZ BAŞKA KAPIYA"   17:50   GÜLÜSTAN KOÇYİĞİT: "YARIN İSTANBUL`DA KİMİN BURNU KANASA BUNUN SORUMLUSU TAKSİM`İ YASAKLAYAN HÜKÜMETTİR, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI`DIR"   17:34   CANDAN YÜCEER`DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   17:32   KEÇİÖREN AİLE TERAPİ MERKEZİ`NDE ``GİZLİ`` GİRİŞ... BAŞKAN ÖZARSLAN: "ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER VE TURGUT ALTINOK TARAFINDAN KULLANILMIŞ"   17:07   SOSYAL MEDYADA “HER YER TAKSİM HER YER 1 MAYIS” ETİKETİYLE KAMPANYA BAŞLATILDI   16:45   SİNAN ATEŞ CİNAYETİ... 17 KİŞİ HAKKINDAKİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR   16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   16:33   EDANUR GEZER`İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ İMAMOĞLU`NDAN İLK AÇIKLAMA: “SORUMLULARI CEZASIZ BIRAKMAYACAĞIZ. BU OLAYIN SİYASİ İSTİSMAR MALZEMESİ HALİNE GETİRİLMESİNİ DE UTANARAK İZLİYORUZ”  
 
     
   

Emekliler, Renkleri İlmek İlmek İşliyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın ortak çalışmasıyla İkinci Bahar Emekli Evi üyelerine “İğne Oyası” kursu veriliyor. Hafta içi iki gün saat 09:00-16:00 arası devam eden kursta Emekli Evi üyeleri, doğadan aldıkları ilhamı attıkları ilmeklere yansıtıyor. Kursa katılan emekliler, ortaya çıkardıkları işler çoğaldığında ürünlerini sergileyecek.

 

Tarih : 2 Mart 2020 Pazartesi 03:26   Okunma : 1651

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın işbirliğiyle İkinci Bahar Emekli Evi üyelerine “İğne Oyası” kursu verilmeye başlandı. Emeklilik zamanlarını oturarak değil üreterek geçirmek isteyen, zamanın kıymetini bilen üyeler, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde görev yapan Merve Sakallı tarafından verilen kursa yoğun ilgi gösteriyor.

İğne oyası el sanatı canlanıyor, emekliler üretiyor

Çarşamba ve Perşembe günleri saat 09:00-16:00 arası gerçekleştirilen kursta Emekli Evi üyeleri doğanın renklerini kullanarak emeklerini ilmeklerine katıyor. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatı, sadece birkaç malzeme kullanarak birçok takı ve süs eşyası yapan kursiyerlerin elinde canlanıyor. 29 Ocak’ta kursa başlayan üyeler, yaptıkları işler çoğaldığında ürünlerini sergileyecek.

Nedret Uygur: “Çiçeğe ve sanata olan sevgim burada arttı”

İğne oyası kursunda kitap ayracından küpe, kolye, yüzük gibi aksesuarlara, çiçek motiflerinden süs eşyalarına kadar birçok ürün yapan Emekli Evi üyeleri öğrenmekten ve üretmekten çok mutlu. Daha önce iğne oyası bilmediğini, kursta öğrenerek çok keyifli vakit geçirdiğini ifade eden Emekli Evi üyelerinden emekli öğretmen Nedret Uygur, “İğne oyası bilmiyordum. Diğer örgüleri falan yapıyorum ama burada sağ olsun hoca hanımın sayesinde onu öğrendim. Arkadaşlarla hoşça vakit geçiriyorum, çiçeğe olan sevgim, sanata olan sevgim burada arttı. Yani bu yaştan sonra acaba öğrenebilir miyim diye endişelerim vardı. Oysa ki insan her yaşta her şeyi yapabilirmiş. Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e bize bu imkanları sağladığı için, emekleri içinçok teşekkür ediyorum. Başarıları daim olsun”dedi.

Gülseren Yıldırım: “Severek geliyoruz”

İğne oyası kursunda çok keyifli zaman geçirdiğini söyleyen Gülseren Yıldırım, “On senelik kamu kuruluşu emeklisiyim. Belediyenin bir etkinlik mesajı geldi. İğne oyası kursuna başlayalım dedik arkadaşlarla beraber ve başladık. Çok da memnun kaldık. Hocamız da çok güzel eğitim veriyor. Kitap ayracı, papatya, yüzük yaptık. Gerçekten böyle bir etkinlik düzenlemeleri çok güzel olmuş. Severek geliyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e etkinlikten dolayı çok teşekkür ederiz. Bunun gibi başka etkinliklerin olmasını da isteriz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VAHAP SEÇER, İĞNE OYASI, İKİNCİ BAHAR EMEKLİ EVİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA