5 Mayıs 2024 Pazar

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

ÇOK SESLİ ÇOCUK KOROSU İÇİN MÜLAKATLAR YAPILDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde ilk kez kurulacak olan “Çok Sesli Çocuk Korosu”nunseçmeleri Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

 

Tarih : 4 Mart 2020 Çarşamba 14:34   Okunma : 1506

Güzel sanatların birçok alanında her yaştan vatandaşlara ücretsiz eğitim veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza attı ve“Çok Sesli Çocuk Korosu”nukurmak için çalışmalarına başladı.

Kısa süre önce koronun kurulacağını duyuran Büyükşehir Belediyesi, 7-13 yaş arası çocukların başvurduğu seçmeleri gerçekleştirdi. Gerekli yeterliliği sağlayan 52 çocuk koroya seçilme şansını yakaladı.Verilecek eğitimle, çocuklara müzik becerilerini geliştirme ve ses eğitiminin yanı sıra çok sesli koro kültürü öğretilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde ilk kez kurulacak olan “Çok Sesli Çocuk Korosu”nunseçmeleri Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Güzel sanatların birçok alanında her yaştan vatandaşlara ücretsiz eğitim veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza attı ve “Çok Sesli Çocuk Korosu”nu kurmak için çalışmalarına başladı. Kısa süre önce koronun kurulacağını duyuran Büyükşehir Belediyesi, 7-13 yaş arası çocukların başvurduğu seçmeleri gerçekleştirdi.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Bengi İspir Özdülger’in de yer aldığı Seçici Kurul’un yaptığı değerlendirmeler sonucu, gerekli yeterliliği sağlayan 52 çocuk, “Çok Sesli Çocuk Korosu”nakatılmaya hak kazandı. Verilecek eğitimle, çocuklara müzik becerilerini geliştirme ve ses eğitiminin yanı sıra çok sesli koro kültürü öğretilecek. Müziğe yatkın çocukların bir araya gelerek kaynaşması, temel müzik eğitimi alarak grup çalışması yapmaları, sahne eğitimi ile topluluk karşısında kendilerini rahat bir şekilde ifade edebilmeleri için de eğitimler verilecek.

“Çocuklarımızın önünü açmak adına bu projeyi hayata geçiriyoruz”

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Bengi İspir Özdülger, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ilk kez Çok Sesli Çocuk Korosu”nunkurulacağına dikkat çekerek, “Kültür ve sanat etkinlikleri kadar, bu sanat dallarının eğitimine ve yeni projelerin hayata geçmesine de önem veren Başkanımız Vahap Seçer’in verdiği destekle Belediyemizin çatısı altında ilk kez ‘Çok Sesli Çocuk Korosu’nu kurmaya karar verdik. Mersin’de yaşayan insanların kültürel altyapısı, böyle bir projeye müsait. Zaten başvurulara gösterilen yoğun ilgi bunu gösterdi. Yapılan başvurular sonucu gerçekleşen seçmelerde Seçici Kurul olarak, ince eleyip, sık dokuyarak 52 çocuğumuzu belirledik. Bu alanda gelecek vaat eden çocuklarımızın temelini sağlamlaştırmak ve önünü açmak adına bu projeyi hayata geçiriyoruz. Ayrıca, çocuklarımızı derslerindeki başarılarının yanı sıra bu tür alanlardaki yeteneklerine göre de değerlendirmek gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde kurulacak olan “Çok Sesli Çocuk Korosu” seçmeleri sonucunda koroya girmeye hak kazananların isimleri, www.mersin.bel.tr’nin duyurular kısmında yayınlandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA