28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

LÖSEVLİ Çocuklar Rengârenk Maskeler Tasarladı


Akdeniz Belediyesi ile Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) işbirliğinde, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla bir program düzenlendi. “LÖSEVde Her Çocuk Kahraman” sloganıyla, belediye binası önünde organize edilen etkinlikte, aileler ve gönüllü tasarımcıların da katılımıyla “maske tasarım” etkinliği düzenlendi.

 

Tarih : 5 Kasım 2020 Perşembe 20:18   Okunma : 1125

LÖSEV; “2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası” kapsamında, LÖSEV’e kayıtlı ve Koronavirüs salgını döneminde alınan tedbirler nedeniyle uzun süre evlerinden çıkamayan lösemili çocuklar için; Akdeniz Belediyesi ile işbirliği içinde bir etkinliğe imza attı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün de destekleri ve gönüllü tasarımcıların katılımı ile “maske tasarlama” etkinliği düzenlendi. Gönüllüler, hastalığı atlatan gençler ile ailelerinin yer aldığı renkli etkinlikte, rengârenk ve birbirinden farklı çeşitli malzemeler kullanarak maske tasarlayan çocuklar gönüllerince bir gün yaşadı. Etkinlikte; depremle sarsılan İzmirliler de unutulmadı; “Geçmiş Olsun İzmir! Hayatlarımıza umut ışığı olan lösemili çocuklarımız ile minik kahramanlarımız Elif ve Ayda’ya Mersin’den selam olsun” yazılı bir pankart asıldı.

Maskeler, Elif ve Ayda’ya da gönderilecek

Başkan yardımcıları ve birim müdürlere ili birlikte etkinliğe katılarak, lösemili çocukların mutluluğuna ortak olan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da onlarla birlikte rengarenk maskeler tasarladı. Başkan Gültak, yaptığı açıklamada da; “Belediyemiz ile LÖSEV ortaklığında yaptığımız etkinlikte, maskenin önemine dikkat çeken, farkındalık yaratan bir program hazırladık. LÖSEV ve belediyemiz yetkililerine teşekkür ediyorum. Çocuklarımız ve aileleriyle birlikte, şu an benim de bir tanesini taktığım farklı maskeler tasarladık” dedi.

Başkan Gültak; İzmir depreminde, saatler sonra mucizevi bir şekilde enkazdan kurtarılan Elif ve Ayda’ya da burada yapılan maskelerden yollayacaklarını kaydederek; “İçinden geçtiğimiz bu zorlu günlerde, meskenin önemini ortaya koyarak farkındalık yaratıkları için LÖSEV yetkililerine tekrar teşekkür ediyorum. Hasta çocuklarımızın tümüne de acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Çocuklarının mutluluğunu gören lösemili çocukların aileleri; “LÖSEV her zaman yanımızda, çocuklarımız çok mutlu oldular. Akdeniz Belediyesi’ne ve bugün yanımızda olup destek veren kişi ve kurumlara teşekkür ederiz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Lösemili Çocuklar Vakfı; bu yılki ‘2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftasında’, çocuklara destek vermek için maskeyi sembol seçti. LÖSEV yetkilileri, bu etkinlikle amaçlarının; löseminin önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu insanlara duyurmak ve lösemi hastası çocukların yanında yer almalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

Paylaş :
Etiketler :  PANDEMİ, LÖSEVLİ, ÇOCUKLAR, RENGARENK, MASKELER, TASARLADI, DEPREM, COVID-19, AKDENİZ, BELEDİYESİ, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA