27 Eylül 2024 Cuma

16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME   17:44   HÜLYA ŞELLAVCı`Yı KATLEDEN SANıK KAFFAR YEĞIN`E MÜEBBET HAPIS CEZASı VERILDI  
 
     
   

23 Nisan Bayramı coşkusu tüm Mezitli’yi sardı


Mezitli Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 101. Yılı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, korona virüs salgını dolasıyla yaşanan sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen coşkuyla kutlanmasını sağladı. Üstü açık otobüsle çalışan şarkı ve marşlar eşliğinde şehir turu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, eşi Sembol Tarhan, Mezitli kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, Toprak Okulları Vakfı Altın Fırça Ödülleri şampiyonu Tepeköy İlk Okulu öğrenci ve öğretmenleri ile birlikte Mezitlilileri selamladı.

 

Tarih : 24 Nisan 2021 Cumartesi 01:59   Okunma : 864

Mezitli Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 101. Yılı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, korona virüs salgını dolasıyla yaşanan sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen coşkuyla kutlanmasını sağladı. Üstü açık otobüsle çalışan şarkı ve marşlar eşliğinde şehir turu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, eşi Sembol Tarhan, Mezitli kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, Toprak Okulları Vakfı Altın Fırça Ödülleri şampiyonu Tepeköy İlk Okulu öğrenci ve öğretmenleri ile birlikte Mezitlilileri selamladı.

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle vatandaşların evlerinin cam ve balkonlarından destek verdiği kutlamalar da Başkan Tarhan, yol boyu vatandaşları selamladı, çocuklara kitap ve çeşitli hediyeler dağıttı. Bazı vatandaşların da araçlarıyla eşlik ettiği şehir turunda bayram coşkusu sokak sokak tüm Mezitli’ye yayıldı.

“101 YIL SONRA AYNI COŞKU YAŞANIYORSA, ÇAĞDAŞ TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET YAŞAYACAKTIR”

Mezitlililerin cam ve balkonlarını Türk bayrağı ve balonlarla süslediği kutlamaların sokağa çıkma yasağına rağmen aynı coşku ve özlemle yapıldığına dikkat çeken Tarhan, “Gönül isterdi ki, bu coşkuyu kentin her santimetre karesinde birlikte yaşayalım. Ancak olağanüstü durumlar nedeniyle ancak bizler sokakta sizler evlerinin penceresinden, balkonundan bu coşkuyu paylaşmaya çalıştık. Atatürk 19 Mayıs 1919’da bölünmüş Türkiye’yi kurtarmak için yola çıktı ve daha 1 yıl dolmadan 23 Nisan 1920’de, daha Ankara Polatlı’da düşmanın top sesleri duyulurken Türkiye Büyük Millet Meclisini açmıştır. 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' diyerek bundan 101 önce kolları sıvadı. Tam 101 yıl sonra çocuklarımız evlerini, odalarını, balkonlarını süslüyorlarsa, çağdaş Türkiye Cumhuriyetini de ilelebet yaşatacaklardır. Biz büyükler, bu çocukların söylediklerine biraz daha fazla kulak verirsek, biraz daha onları özgür bırakırsak, demokrasi mücadelesini daha yüzyıllar boyu sürdüreceğine inanıyoruz” dedi.

“ATATÜRK’ÜN 101 YIL ÖNCE YAKTIĞI MEŞALE ŞİMDİ DAHA COŞKULU PARLIYOR”

Günümüz koşullarında dünya genelinde yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Başkan Tarhan, “Tüm dünyayı etkileyen korona virüs salgını da gösterdi ki, artık hiçbir şey eskisi gibi olamayacak. Ne kadar acz içerisinde olduğumuzu yüzümüze çarparak gösterdi. Bundan sonra bilime, araştırmaya tüm ulusların daha fazla önem vermesi gerekiyor. Yeni bir sosyal devlet tanımlaması ile demokrasinin daha da içselleştirilmesi sağlanacak. Halkımızın gösterdiği ilgi ATATÜRK’ÜN 101 yıl önce yaktığı meşale şimdi daha coşkulu parladığının ispatı gibidir. Bunun içinde Mustafa Kemal Atatürk’ün tam 101 yıl önce gösterdiği yol olan çocuklara güvenerek özgür düşünmelerini sağlamak gerekiyor. Bize bu günleri sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanları saygı ile anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MEZİTLİ BELEDİYESİ, BAŞKAN TARHAN, 23 NİSAN KUTLU OLSUN, TBMM

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA