26 Nisan 2026 Pazar

21:53   YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ KRIZI KAPıDA! 78 BARODAN ADALET BAKANLıĞı’NA ORTAK İSYAN: ’SAVUNMA ROBOTLARA DEVREDILEMEZ!’   21:40   VAHAP SEÇER’DEN TBB SEÇIMI ÖNCESI NET MESAJ: ’GÖREVE DEVAM EDECEĞIZ!’   09:50   MERSIN ONU UNUTMADı! ŞEHIT İTFAIYECI NAZMI ÇELIKKAYA DUALARLA ANıLDı   09:19   RESMI GAZETE’DE GECE YARıSı MESAISI: MEB BAKAN YARDıMCıSı DEĞIŞTI, DEV KURUMLARDA ÜST DÜZEY ATAMALAR!   09:16   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK GELIŞME: TUNCELI’DE İKI GÖREVLI GÖZALTıNA ALıNDı!   19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"   14:59   BIRLEŞIK KRALLıK’ıN ANKARA BÜYÜKELÇILIĞI: FORMULA 1’IN TÜRKIYE’YE DÖNÜŞÜNÜ MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   14:57   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU DOSYA, TÜRKIYE’NIN DE KAYBOLUŞ HIKAYESINI RESMEDEN BIR DOSYADıR"   13:32   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ EYLEMI SÜRÜYOR. AVUKAT ABDURRAHIM DEMIRYÜREK: "TÜM SIYASI PARTI TEMSILCILERINE ÇAĞRıMıZ, BILFIIL MADENCILERLE BERABER AÇLıK GREVINDE OLUN"   13:28   ERKAN BAŞ’TAN MADEN IŞÇILERINE DESTEK:    10:52   MADENCILERIN ANKARA YÜRÜYÜŞÜNDE TANSIYON YÜKSELDI: ’ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!’   10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI   17:58   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR DAHA HIÇBIR 23 NISAN’A MAHCUBIYETIN GÖLGESI DÜŞMESIN"   17:56   KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE EŞLERINDEN DESTEK: "EŞIME BIR ŞEY OLSA ÇOCUKLARıMıN VEBALINI KIM ÖDEYECEK?"   16:54   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... NUMAN KURTULMUŞ: "EGEMENLIĞIN KAYNAĞıNı IMTIYAZDA VE DAR KADROLARDA ARAMAYAN SIYASAL AHLAK 23 NISAN RUHUNUN ÖZÜDÜR"  
 
     
   

Türkiye iş dünyasından şeffaflık çağrısı


Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişimi için iş dünyasının yoğun bir çaba sarf ettiğini vurguladı.

 

Tarih : 16 Ocak 2022 Pazar 18:49   Okunma : 3083

ÇUKUROVA SİFED Başkanlığı’na seçilmesinin ardından çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayan Hüseyin Kış, bu kapsamda Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Orhan Turan ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ni İstanbul’da ziyaret etti.
Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantıda gerek ÇUKUROVA SİFED’in gerekse TÜRKOFED’in Anadolu’da ve tüm Türkiye’de gelişmişlik ve gelir düzeyi farklılığından, ekonomik atılıma, kadın ve gençlerin üretim ve istihdama katılabilmesinden sosyoekonomik kalkınmaya kadar her konuda ciddi ve güvenilir çalışmalar yaptığını kaydeden Hüseyin Kış, “Mersin ve Adana’da yatırım ve üretim yapan, istihdam sağlayan, ihracata katkı koyan tüm iş insanlarımızla ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı süreci en az yarayla atlatması için mücadele ediyoruz. Üreticilerimizin, sanayicimizin ve gelir dağılımı farklılığı nedeniyle hayat pahalılığını büyük ölçüde hisseden yurttaşlarımızın daha fazla zarar görmemesi için bizler üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. 2022 yılında yeni ekonomik atılımlarla, sürdürülebilir ve istikrarlı bir Türkiye oluşmasını ümit ediyoruz” dedi.
Özellikle elektrik ve enerji zamlarının iş insanlarını, üreticiyi, sanayiciyi derin bir endişeye sürüklediğini, alım gücü düşen vatandaşların da her alanda alınan yüksek zam kararları nedeniyle büyük sorun yaşadığını dile getiren Kış, “Umudumuzu korumak istiyoruz. Ülkesini seven insanlar olarak tüm zorlukların birlikte aşılacağına olan inancımızla hem hükümete hem de sorumlu tüm kurum ve kuruluşlara daha çok diyalog çağrısı yapıyoruz” diye konuştu.
Kış, gönüllü bir sivil toplum kuruluşu olarak Türkiye’nin çağdaş yarınları için üzerlerine düşen görevi yerine getirmekten kaçınmayacaklarını vurguladı.

ORHAN TURAN’DAN ÖNEMLİ UYARILAR
Ziyareti için ÇUKUROVA SİFED Başkanı Hüseyin Kış ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür eden TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ise “ÇUKUROVA SİFED’in güçlenmesi TÜRKONFED’in güçlenmesi demektir” dedi. Çukurova’da, Akdeniz’de sivil toplum bilincinin oldukça geliştiğine dikkat çeken Turan, sivil toplum kuruluşlarının gelişiminin bir ülkenin gelişmişlik düzeyiyle eşdeğer olduğuna işaret etti. TÜRKONFED’in ülkenin sorunlarını dert edinmiş, çözüm önerileri sunan, idealist iş insanlarından oluştuğuna dikkat çeken Turan, “Ülkemize, iş insanlarımıza, ekonomimize ve vatandaşlarımıza değer katmak üzere çalışıyoruz. Bizler de bu süreçte birbirimizden çok şeyler öğreniyoruz. Birbirimizi geliştiriyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de finansmana erişimin zorlaştığına vurgu yapan Turan, merkezde üretilen işlerin yerele indirgenmesinin önemine işaret etti. TÜRKONFED’in güçlü yapısıyla yeşil dönüşüm, finansal dönüşüm, genç ve kadın komisyonlarıyla geleceğe güvenle bakılabilmesi için yoğun bir çaba gösterdiğini belirten Turan, “Orta gelir, orta demokrasi, orta eğitim tuzağından kurtulamazsak gelişemeyiz” diye konuştu.

Türkiye’nin geçmişte denenen ve başarısız sonuçlar alınan yöntemlerle kaybedecek zamanının olmadığını söyleyen Turan, şeffaf, liyakat esaslı, hesap verebilir bir anlayışla ekonomi yönetimi anlayışında değişikliğin önemini vurguladı. Aksi halde 2022 yılının daha çok sorunları beraberinde getireceğini ifade eden Turan, öngörülülebilir bir ekonomi politikasını talebinde bulundu.

TÜRKONFED Merkezi’nde gerçekleşen görüşmeye ÇUKUROVA SİFED Başkan Yardımcıları; Vedat Gizer, Ahmet Polat, Hasan Hüseyin İpek, Yönetim Kurulu Üyeleri; Mehmet Erel, Selahattin Balkan, Hamza Kara ve Disiplin Kurulu Üyesi Av. Aliye Özcan da katıldı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TÜRKOFED, ÇUKUROVA SİFED

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA