2 Temmuz 2025 Çarşamba

17:40   UYSAL: BU TOPRAKLAR SADECE ARSA DEĞIL, ALıN TERIDIR   16:33   TARSUS BELEDIYESI TEMMUZ AYı OLAĞAN MECLIS TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTI   14:20   OSMANGAZI KÖPRÜSÜ İLE 1,5 SAATLIK KÖRFEZ GEÇIŞI 6 DAKIKAYA DÜŞTÜ   13:34   MEZITLI TOKİ’DE HAK SAHIPLERI EVLERINE KAVUŞTU   12:45   MERSIN’IN DENIZI ALARM VERIYOR! CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKANLıĞA KIRLILIK TEPKISI VE SORU ÖNERGESI   12:20    TOROSLAR’DA ÇÖP KONTEYNERLERI YERINDE YıKANARAK DEZENFEKTE EDILIYOR   10:10   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDE ÖNCELIK INSAN SAĞLıĞı   09:59   EDIZ ÜN: "MıSıR ITHALATı DURDURULMAZSA ÜRETICI EZILIR, TÜRKIYE KAYBEDER"   09:50   JETLID’DEN ÜST DÜZEY ATAMA   09:40   BÜYÜKŞEHIR, GEÇMIŞI GÜNÜMÜZE TAŞıYAN KÜLTÜR ROTASıNı TOROSLAR’DA SÜRDÜRDÜ   09:30   ADANA PTT’DE UCUBE UYGULAMA: “TAŞERONUN TAŞERONU!”   09:20   MERCAN BILIM MERKEZI ÖĞRETMENLERI AĞıRLADı   20:29   VAHAP SEÇER: VATANDAŞıN DERDI GEÇIM, PARTI IÇI TARTıŞMALAR DEĞIL   11:25   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... CHP’NIN AVUKATı ÇAĞLAYAN: "MAHKEMELERIN, SIYASI PARTILERE ILIŞKIN IŞLEM VE SONUÇLARA DAIR IŞLEM YAPMA GÖREVI YOK"   10:25   KENT ORKESTRASı’NDAN UNUTULMAZ BIR KONSER DAHA   10:19   CHP’NIN 38. OLAĞAN, 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLARıNıN IPTALI ISTEMIYLE AÇıLAN DAVA BAŞLADı   09:50   İZMIR’DEKI ORMAN YANGıNLARı... TARıM BAKANı İBRAHIM YUMAKLı, YANGıNA MÜDAHALE ANLARıNı PAYLAŞTı   09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, YAŞ ALMıŞ YURTTAŞLARıN ELI AYAĞı OLDU   09:09   CHP’NIN DÖRT ESKI GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı’NDAN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: GELIN, SIZ DE KAYYıM SIYASETININ KARŞıSıNDA BIZIM YANıMıZDA DURUN   08:59   “4 YıLLıK MAĞDURIYET MECLIS GÜNDEMINDE”  
 
     
   

Başkan Karış: Ormanları Yakanlardan Ne Farkları Kaldı


Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, Mersin’in Mezitli ilçesine 60 bin ağacın kesilmesi sonucu yapılacak olan sanayi sitesi inşaasının Danıştay tarafından onaylanıp, gelen tepkiler üzerine iptal edilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

Tarih : 21 Ocak 2022 Cuma 20:41   Okunma : 1558

Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, Mersin'in Mezitli ilçesine 60 bin ağacın kesilmesi sonucu yapılacak olan sanayi sitesi inşaasının Danıştay tarafından onaylanıp, gelen tepkiler üzerine iptal edilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"İKTİDARIN DOĞAYA ZARAR VERMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Danıştay'ın "acil kamusallaşmalı" diyerek sanayi inşaatına onay vermesinin hemen ardından gelen tepkiler üzerine geri adım atıp, kesim kararının iptal etmesine ver yansın eden Başkan Karış;" Mersin jeopolitik konumuyla Türkiye'nin akciğeri olan şehirlerden bir tanesidir. Geçtiğimiz yıl orman yangınlarıyla mücadele ettik. Bu mücadelede kararlı bir tavır takınarak tüm Türkiye tek yürek olduk. Acılarmızı hep beraber sardık. Bir ağaç bile bizim için çok önemliydi. Canlıların yaşam alanını kurtarmak önceliğimizdi. İktidar bu yangınların sabotaj olduğunu belirtti. Suçlular yargılanacak, hepimizin canımız yandı dedi. Peki şimdi o ormanı yakanlarla, 60 bin ağacın kesilmesine vesile olanların birbirlerinden ne farkı kaldı? Orası narenciye ağaçlarının olduğu yer, oradan birçom insan geçimini sağlıyor. Hayvanların yaşam alanı, Mersin'in tam ortası. Mersin halkı ses çıkarmasa önemli bir konuma sahip olan yere sanayi sitesi kurmak istemek büyük gaflet. Bu yanlıştan acilen dönülmesi bizi çok sevindirdi fakat iktidarın düşüncesiz davranışları gün geçtikçe çekilmez hâle geliyor. İktidarın ağaç olan her yeri kamusallaştırmasının, doğayı tahrip etmesinin her zaman önüne geçeceğiz. İnsanoğlu için birçok canlının katledilmesine asla izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, GELECEK, PARTİSİ, İL BAŞKANI, HAMİT KARIŞ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA