9 Mayıs 2026 Cumartesi

12:33   CHP’DEN 81 İLDE BÜYÜK ’SAHA’ HAREKATı! ANKARA’YA GELECEK RAPOR HER ŞEYI DEĞIŞTIRECEK   11:55   MEZITLI’DEN YÜREKLERE DOKUNAN MESAJ: ’KADıN GÜÇLÜYSE TOPLUM GÜÇLÜDÜR!’   10:10   MERSIN’IN KÜÇÜK DEHALARı TÜRKIYE’YI SALLADı! MERCAN’DAN TEKNOLOJI ÇıKARMASı   09:45   BAŞKAN SEÇER’DEN ANNELER GÜNÜ’NDE ’EŞITLIK’ VURGUSU: ’ANNELERIN YÜKÜNÜ HAFIFLETMEK GÖREVIMIZ!’   01:38   UŞAK’TA DEVLET KORUMASıNDAKI ÇOCUKLAR İÇIN KORKUNÇ İDDIALAR: MECLIS BU SORULARLA ÇALKALANıYOR!   23:45   CHP’DEN MERSIN TABIP ODASı’NA KRITIK ZIYARET: SAĞLıKTA ÇÖZÜM MASAYA YATıRıLDı!   23:38   YENIŞEHIR’DE ESNAFıN NABZı CHP İLE ATTı: ‘GEÇIM DERDI TEK GÜNDEM!’   19:12   ZEYDAN KARALAR’DAN GÖREVDEN UZAKLAŞTıRMA KARARıNıN 2 AY DAHA UZATıLMASıNA TEPKI   19:10   EMEKLILER DERTLI: "KURBAN KESEMIYORUZ, TORUNUMUZA HARÇLıK VEREMIYORUZ’”   19:09   BURCU KÖKSAL’A YAKıNLıĞıYLA BILINEN CHP AFYONKARAHISAR MERKEZ İLÇE BAŞKANı MURAT ALBAYRAK GÖREVDEN ALıNDı   13:05   İNGILTERE’DE YEREL SEÇIMLERDE GÖÇMEN KARŞıTı REFORM UK BIRINCI PARTI OLDU   13:03   AFIFE TIYATRO ÖDÜLLERI 28. KEZ SAHIPLERINI BULDU   09:30   MERSIN’DE HAYAT DEĞIŞTIREN DOKUNUŞ: ÜCRETSIZ EĞITIMLE HEM ÜNIVERSITE HEM MESLEK KAPıSı AÇıLıYOR!   09:10   MERSIN’DE YENI NESIL İSTIHDAM DEVRIMI: ’GARAJ’ VE ’KAMPÜS’ KAPıLARıNı AÇıYOR!   07:28   TARSUS’TA YENI DÖNEM: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN ‘HALK SAĞLıĞı’ MESAJı VE DEV YATıRıM HAMLESI!   06:20   CHP LIDERI ÖZEL’DEN MERSINLI ODA BAŞKANLARıNA JEST: YENIŞEHIR İLÇE ÖRGÜTÜ SAHAYA İNDI!   23:50   CHP YENIŞEHIR HEYETI’NDEN TÜM EMLAKÇıLAR ODASı’NA ZIYARET   18:16   İBB DAVASı’NDA 34. GÜN... TUTUKLU MUSTAFA KELEŞ: "BABA-OĞUL OLMAK ÖRGÜT IÇIN YETERLI GÖZÜKÜYORSA O ZAMAN ALLAH BENI ÖRGÜT ÜYESI OLARAK Mı YARATTı?"   18:15   BARıŞ ANNELERI HEYETI, ADALET BAKANLıĞı’NA İMRALı ADASı’NDA ÖCALAN ILE GÖRÜŞMEK IÇIN DILEKÇE VERECEK   18:14   BAHÇELI’NIN ÖCALAN IÇIN "KOORDINATÖR" ÖNERISI... İYİ PARTI LIDERI DERVIŞOĞLU: "REZILLIĞIN DIK ALASı"  
 
     
   

Başkan Tarhan’dan Zirai Don Tehlikesine Karşı Üreticiye Kömür Yardımı


Mezitli Belediyesi, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi ve özellikle tarımsal üretimde yaşanan don tehlikesi nedeniyle üreticilere kömür desteğinde bulundu.

 

Tarih : 21 Ocak 2022 Cuma 22:40   Okunma : 1698

Mezitli Belediyesi, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi ve özellikle tarımsal üretimde yaşanan don tehlikesi nedeniyle üreticilere kömür desteğinde bulundu. Eski Mezitli mahallesinde örtü altı üretim yapan üreticilere dağıtılan kömürler muhtarlık aracılığı ile ulaştırıldı.  Kömür yardımı, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından don olaylarının ay sonuna kadar devam edeceği yönünde uyarılan çiftçiler arasında bayram havası yarattı. Kömür yardımının kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade eden üreticiler Başkan Tarhan’a teşekkürlerini iletti.

Kömür yardımının ilaç gibi geldiğine vurgu yapan Eski Mezitli Mahallesi Muhtarı Veysel Gılıçoğlu, artan soğuklar ve don tehlikesi nedeniyle çiftçilerin zor günler yaşadığına dikkat çektiği açıklamasında, “Çiftçilerimiz kendi imkanları ile don mücadelesi yaptı ancak güçleri sınırlı olduğu için bir yerde tıkandı. Biz de konuyu Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a ilettik. Kendisi çok sıcak yaklaşarak üreticilerimize kömür temin etti. Sosyal belediyeciliğin yapması gerekeni yaptı. Biz de yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Kömürleri, sera içerisine kurulan sobalarda yakarak gece boyunca nöbet tutacaklarını belirten Gılıçoğlu, “Belediyemiz tarafından dağıtılan kömürler çiftçilerimizin yarasına çok önemli bir merhemdir. Her çiftçi gecede 15-20 çuval kömür yakıyor. Daha büyük desteklere ihtiyacımız var. Başkanımız Neşet Tarhan’a ilgi ve alakasından dolayı çiftçilerimiz adına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Mezitli Belediyesi olarak hiçbir ayrım yapmaksınız tüm vatandaşlara hizmet etmeye devam ettiklerinin altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mezitli’de çok güzel şeyler oluyor. Mezitli Belediyemiz, kültür ve sanat alanında etkinlikler, altyapı alanında çalışmalar, sosyal yardım ve hizmetler, kadınlara ve çocuklara dönük çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. Bunların yanında Mezitli’nin bir de tarımla geçinen kırsal bölgeleri var. Bazı bölgelerimizde de seracılık yapılıyor. Şu günlerde meteorolojik olarak don olayları sıkça görülüyor. Zaten üreticilerimiz çok zor şartlarda üretim yapıyorlar. Belediye olarak daha önce olduğu gibi onlara destek olmak istedik. Dondan zarar görmemeleri adına kömür yardımı yapma kararı aldık. Kömür satın alarak muhtarlıklar aracılığı ile ihtiyaç sahibi olan üreticilerimize dağıtılmasını sağladık. Bir nebze de olsa zor durumda olan üreticilerimize desteklerimizle yanlarında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Belediye başkanı olarak asfalt kaldırım yapmanın dışında bu tür destekler de vermemiz gerekiyor. Birebir doğrudan vatandaşlarımızın, sağlık, eğitim gibi sorunlarının yanında üreticilerimizin de sorunlarına eğilmemiz gerekiyor. Ben bundan son derece mutlu oluyorum. Gönül isterdi ki daha fazla destek olabilelim ama bütçe ölçülerinde ancak bu kadar destek sağlayabiliyoruz. Umarım bu don tehlikesini de kısa sürede, zarar görmeden atlatabilirler. Üreticimizin yüzü gülerse biz de mutlu olacağız.” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MEZİTLİ, BELEDİYESİ, BAŞKAN, TARHAN, ZİRAİ DONÜ, ÜRETİCİYE, KÖMÜR, YARDIMI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA