13 Haziran 2026 Cumartesi

01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK   14:30   FATOŞ PıNAR TÜRKER’IN "ÇıPLAK ARAMA" IDDIASı: İÇIŞLERI BAKANLıĞı SORUŞTURMA BAŞLATTı   10:01   MERSIN’DE ’KIMSE YALNıZ KALMAYACAK’ DEDI, 13 ILÇEDE O HIZMETI BAŞLATTı! BAŞVURANLARıN EVINE GIDIYORLAR   23:36   PM TOPLANTıSı ÖNCESI PEŞ PEŞE İSTIFALAR: ’TARIHIN DOĞRU TARAFıNDAYıZ’   23:21   AKDENIZ İÇIN TARIHI ZIRVE: MERSIN’IN İKLIM VIZYONU TÜRKIYE’YE ÖRNEK GÖSTERILDI!   16:58   DEM PARTI’DEN ’MUTLAK BUTLAN’ ELEŞTIRISI VE SÜREÇ YASASı ÇAĞRıSı   16:57   İMAMOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU TEPKISI: "KAYYıM ATANAN KIŞIYI KıNıYORUM"   16:55   AĞRı’DA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN IRMAK AYŞE KOPARAN, İZMIR’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   16:53   SILIVRI’DEN SESLENEN DILEK KAYA İMAMOĞLU: ÇıPLAK ARAMA IŞKENCEDIR   14:57   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN, TARSUS’TA SU KANALLARıNı INCELEDI: BU IHMAL ÖLÜME DAVETIYE ÇıKARıYOR!   14:56   ÜNLÜLERE YÖNELIK UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı... EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "ÖNCELIKLE UYUŞTURUCU BARONLARıNıN YAKALANARAK GÖZALTıNA ALıNMASı GEREKIR"   14:55   CHP PARTI MECLISI TOPLANDı   14:28   ALI MAHIR BAŞARıR: "BUNLARıN 80 DARBECILERINDEN HIÇBIR FARKı YOKTUR"   13:52   RTÜK’TEN 6 KANALA IDARI PARA CEZASı: ÖZGÜR ÖZEL YAYıNıNA    13:50   ZEYNEL EMRE’DEN CHP PM’DEN 28 ISTIFAYA DAIR AÇıKLAMA:    22:45   KıLıÇDAROĞLU 9 VEKILI DISIPLINE SEVK ETTI, ÖZEL CEPHESINDEN ’GEÇERSIZ’ ÇıKıŞı!  
 
     
   

Bir Ünite Kan, Üç Can


‘Bir Ünite Kan, Üç Can’ şiarıyla hareket ettiler, kan seferberliğinde biz de varız diyerek Mersin Erdemli’de kan bağışında bulundular.

 

Tarih : 22 Ocak 2022 Cumartesi 16:41   Okunma : 1550

‘Bir Ünite Kan, Üç Can’ şiarıyla hareket ettiler, kan seferberliğinde biz de varız diyerek Mersin Erdemli’de kan bağışında bulundular.

Her 4 saniyede, 1 ünite kana ihtiyaç duyulan ülkemizde her gün yaklaşık dokuz bin insanın kaderini, kan bağışında bulunan insanlar belirliyor. Kızılay kış koşullarında azalan kan stokları nedeniyle tüm Türkiye’yi “İyi ki Varsın Kan Dostum” kampanyasına destek vermeye çağırıyor.

Türk Kızılay'ı Mersin Şubesi ve Erdemli Belediyesinin işbirliğinde gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına belediye personelleri destek verdi.

Kızılay’ın ülke genelinde başlattığı “İyi ki Varsın Kan Dostum” adlı kan bağışı kampanyasına Erdemli Belediyesi personelleri ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Belediye personelleri, Kızılay’a destek olmak ve farkındalık yaratmak adına kan bağışında bulundu.

Daha önce yaptıkları kan bağışlarına bir yenisini daha ekleyen personeller, Kan Bağış Merkezi ekibinin belediyeye gelmesiyle birlikte kan vermek için sıraya girdi. Sırayla kan veren belediye personelleri, “İyi ki Varsın Kan Dostum” sözünden hareketle kan dostları grubuna katılmanın mutluluğunu yaşadılar.

“Kan Seferberliğinde Biz de Varız”

Kan bağışı konusunda belediye olarak duyarlı olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkadir Altunçiçek, “Bir Ünite Kan, Üç Can bilinciyle hareket ederek özellikle kış aylarında, Kızılayımıza kan bağışının az olduğu bilinciyle, bugün sekiz yüz personelimizle Kızılayımıza kan seferberliğinde biz de varız diyerek kan bağışında bulunuyoruz” diye konuştu.

Verdiği kanın şifa bekleyenlere faydalı olacağını ifade eden Erdemli Belediye personeli, ”Bugün Kızılay’a kan verdim, verdiğimiz kan belki binlerce hastamıza şifa olacak. O yüzden herkesi kan vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

Herkesin kan vermesi gerektiğini ifade eden bir diğer personel, “Kan verdiğim için gerçekten mutluyum. Kan vermek gerçekten çok güzel bir şey. Bütün insanlarımıza, milletimize, Türk milletine tavsiye ediyorum ve onlarca hastayı kurtarabiliyoruz” diye konuştu.

“Vatanıma Kanım Feda Olsun”

Başka hayatları kurtarmaktan mutlu olduğunu ifade eden bir zabıta personeli ise “Başkalarının da hayatını kurtarınca mutlu oluyorum, bunu bir borç biliyorum. Vatanıma, bayrağıma, kanım, canım feda olsun” diye konuştu.

Öte yandan kan bağışı yapmak isteyenler Kızılay ile iletişime geçerek kan bağışında bulunabiliyor.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ERDEMLİ, BELEDİYESİ, BAŞKAN, TOLLU, KIZILAY, BİR ÜNİTE KAN, ÜÇ CAN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA