9 Nisan 2026 Perşembe

20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı   20:49   AYŞE ÇELIK CINAYETI DAVASı ERTELENDI... CHP’LI HATICE SELLI DURSUN: BU KADıN CINAYETLERINI ÖNLEMEYENLERIN KADıNLARA VERECEK HIÇBIR ŞEYI KALMAMıŞTıR   15:47   AKARYAKıT ZAMLARı, CEZALAR, OTOYOL ÜCRETLERI NAKLIYATÇıLARı BEZDIRDI: ALDıĞıMıZ PARAYı MALIYEYE MI VERECEĞIZ, VERGIYE MI VERECEĞIZ, OTOBANDA Mı VERECEĞIZ, CEZALARA Mı YATıRACAĞıZ, ARABANıN BAKıMıNA Mı VERECEĞIZ?   15:44   CHP’LI BAŞARıR’DAN AK PARTILI MILLETVEKILLERINE "YETER SAYı" TEPKISI: "CIDDIYETSIZLIK, YASANıZA SAHIP ÇıKMAYACAKSANıZ BU KABUL EDILEBILIR BIR DURUM DEĞIL"   14:11   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, ELEKTRIK VE DOĞAL GAZ ZAMLARıNA TEPKI: "MÜJDESINI VERDIĞINIZ KARADENIZ VE AKDENIZ GAZı NE OLDU"   14:10   İBB DAVASı”NDA 19. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN "HÜSEYIN GÜN" ÇıKıŞı: "HIÇBIRIMIZIN TANıMADıĞı BIR KIŞI ÜZERINDEN ÖRGÜT KURGULAMAK, BU IFTIRANAMENIN ÇÖPÜN IÇINDE ÇÜRÜMÜŞ BIR ÇÖP OLDUĞUNUN ALT YAZıSıDıR”   14:08   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… SANıK SERTÇELIK, “DEVLET BAHÇELI’YE, İZZET ULVI YÖNTER ARACıLıĞıYLA METIN OKUTTURULDU” MESAJLAŞMALARıNı REDDETTI   14:08   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI BAŞKAN VEKILI SEÇIMI ÖNCESI GERGINLIK... İL BAŞKANı NIHAT YEŞILTAŞ: "BU SEÇIM MEŞRU DEĞILDIR. ADAY ÇıKARMAYACAĞıZ. BURAYı TERK EDIYORUZ"   13:41   TOROSLAR’DA HEDEF: SORUNSUZ YOLLAR, GÜÇLÜ ÜSTYAPı   16:13   KADıN ÇALıŞANLAR VE ÇIFTÇILER İÇIN POZITIF GÜNDEM: MILLETVEKILI UYSAL’DAN DESTEK MESAJı   16:12   ALI MAHIR BAŞARıR: "POLISLERIMIZ DÜN ŞEHIT OLSAYDı BUNUN HESABıNı KIM VERECEKTI? YETKILI KIŞILER BU REZALETI AÇıKLASıN"   16:12   İBB DAVASıNDA 18. GÜN...NECATI ÖZKAN VE ULAŞ YıLMAZ ARASıNDA “HÜSEYIN GÜN” DIYALOĞU: “SEPETLEDIĞIMIZ’ BEYEFENDI, ŞU ANDA YÖNETICIMIZ OLARAK BURAYA KONDURULDU”   16:11   MESLEK FABRIKASı DIRENIŞINE SOKAK SANATÇıLARıNDAN DESTEK: “MESLEK FABRIKASı SIYASI ÇEKIŞMELERE ALET EDILMELI”   16:09   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU:    16:08   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... ALI BABACAN: TÜRKIYE, SAVAŞTA DEĞILKEN, ADETA BIR SAVAŞ EKONOMISINI YAŞADı, YAŞAMAYA DA DEVAM EDIYOR   16:07   ÖZGÜR ÖZEL: ’GÜNDEMIMIZDE ARA SEÇIM YOK’ DEMEK YÜRÜTMENIN YASAMAYA MÜDAHALESIDIR   14:16   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN POLIS HAFTASı MESAJı   12:29   ÇÖPTEN EKONOMIYE: TOROSLAR’DA SıFıR ATıK HAMLESI BÜYÜYOR   12:18   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN GıDA GÜVENLIĞI DENETIMI: SAĞLıĞı TEHDIT EDEN ÜRÜNLERE GEÇIT YOK   11:26   KANSERE KARŞı DIKIŞ MAKINESIYLE SAVAŞ AÇTı! AKDENIZ’DE AZMIN ZAFERI  
 
 
 
 
 
   

DOKU BANKACILIĞINDA YURT DIŞINA BAĞIMLILIK AZALIYOR


Yeni nesil biyoteknoloji üssü Stembio, TÜBİTAK MARTEK AR-GE ve İnovasyon bölgesinde faaliyetlerine başladı. Stembio Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özsu, kök hücre ve doku teknolojileri alanında hizmet verdiklerini söyledi. Özsu, “Türkiye’de ilk ve tek hibrit hücre ve doku merkezi olma özelliğine sahip Stembio, üstün teknolojiye sahip laboratuvarıyla doku bankacılığında yurt dışına bağımlılığı azaltacak. Çeşitli hücresel ürünlerin üretilmesi ile kanser aşılarından gen tedavi hücresel ürünlerine kadar birçok alanda klinik kullanım ve çalışmalarda üstünlük sağlayacak” dedi.

 

Tarih : 26 Nisan 2022 Salı 13:48   Okunma : 3104

Biyoteknoloji merkezi Stembio Kordon Kanı Hücre ve Doku Merkezi, hücresel ve moleküler düzeyde gelişen modern sağlık teknolojilerinin Türkiye’ye kazandırılmasına ve bu alanda yeni bilgilerin üretilip çeşitlendirilmesine destek olmak amacıyla kuruldu. TÜBİTAK MARTEK AR-GE ve İnovasyon bölgesinde faaliyetlerine başlayan Stembio, kordon kanı bankacılığı, doku bankacılığı ve kök hücre üretimi ile bankacılığı alanlarında hizmet verirken, yedi alt bölümde çalışmalar ortaya koyuyor.

Prof. Dr. Utku Ateş liderliğinde

Stembio Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özsu, Genel Medikal Direktör Prof. Dr. Utku Ateş liderliğinde alanında yetkin bir kadroya ve ileri teknolojik altyapıya sahip olduklarını söyledi. Özsu, “Stembio, gelişmiş laboratuvarıyla aynı merkezde tüm işlemleri gerçekleştiriyor, tüm faaliyetlerimizi ulusal ve uluslararası mevzuatlara uygun ve dünya standartlarının gerektirdiği şekilde yürütüyoruz. Avrupa Birliği’nin İyi Üretim Uygulamaları Kalite Güvence Sistemi (Good Manufacturing Practices, GMP) kapsamında verilen cGMP sertifikasına sahibiz. Misyonumuz gereğince bilimsel ve etik değerler çerçevesinden asla ayrılmadan hizmetlerimizi en üst düzeye çıkaracak, ileri teknoloji standartları uygularken sürdürülebilir ve güvenilir süreçler sunacağız” dedi.

Klinik çalışmalarda üstünlük sağlayacak

Stembio’nun vizyonu doğrultusunda Türkiye’de tıbbın geleceğine yatırım yaptıklarını ifade eden Özsu, hücresel ve moleküler düzeyde gelişen sağlık teknolojilerini ülkemize kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Özsu, “800 metrekaresi üretim merkezi olmak üzere toplam 2000 metrekare kapalı alanda, tüm süreçlerin özel yazılımlar ile 7/24 izlendiği bir ortamda hizmet veriyoruz. Türkiye’de ilk ve tek hibrit hücre ve doku merkezi olma özelliğine sahip Stembio, üstün teknolojiye sahip laboratuvarıyla doku bankacılığında yurt dışına bağımlılığı azaltacak. Genetik hastalıklardan kanser türlerinin iyileştirilmesine, gen tedavilerinden hücresel ürünlerin üretilmesine kadar birçok alanda klinik kullanım ve çalışmalarda üstünlük sağlayacak. İlk kordon kanı saklama işlemimizi de gerçekleştirdik. Bilimsel ve etik değerlere bağlı kalarak hizmetlerimizi en üst düzeye çıkarmak için çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Hekimlere ve hastalara destek

Stembio Genel Medikal Direktörü Prof. Dr. Utku Ateş, Türkiye’ye kazandırdıkları gelişmiş laboratuvardan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Meslektaşlarının uyguladıkları tedavilere destek olmak amacıyla Sağlık Bakanlığı ve TITCK tarafından Ruhsatlandırılan ve faaliyet izni alan ve eşzamalı olarak EATCB (Avrupa Doku ve Hücre Bankalar Birliği) üyesi olan merkezlerinde 40’a yakın çeşitte hücre ve doku ürünü ile hizmet vereceklerini, sağlık alanındaki en güncel hücresel uygulamaları hekimlerle paylaşacak ve hastalara umut ışığı olacaklarını belirten Ateş, sözlerine şöyle devam etti: “Stembio’yu daha iyi hizmet verebilmek amacıyla yedi alt birim altında yapılandırdık. Bunlar arasında; StembioCell; hücresel tedavi ürünlerinin üretilmesi ve bankacılığı, StemCord; otolog (kişisel) ve allojenik (toplum için bağış) kordon kanı işlenmesi ve bankacılığı, StemTissue; insan kaynaklı doku graftlerinin (allograft) üretimi ve bankacılığı, StemRegen; rejeneratif uygulamalara yönelik hizmet ve cihazların sunulması, StemEst dermokozmetik ve estetik uygulamalara yönelik hizmet ve ürünler, StemAnima hayvanlara yönelik doku ve hücresel tedaviler, StemGen; gen tedavilerinde kullanılan hücresel ürünler yer alıyor.”

STEMBIO

Yeni nesil biyoteknoloji üssü olarak Türkiye’de tıbbın geleceğine yatırım yapan Stembio, kök hücre ve doku teknolojileri alanında hizmet veriyor. TÜBİTAK MARTEK Ar-Ge ve İnovasyon bölgesinde kurulan Stembio, yeni sağlık teknolojilerinin Türkiye’ye kazandırılması, bu alanda bilgilerin üretilerek yaygınlaştırılması ve yeni tedavi yöntemlerinin uygulamasına destek olmak amacıyla faaliyet gösteriyor. Stembio, uygulamalarında ileri kriyoprezervasyon ve kalite kontrol yöntemlerini kullanarak kordon kanı bankacılığı, doku bankacılığı ve kök hücre üretimi ve bankacılığı olmak üzere üç ana kolda çalışmalar yürütüyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA