12 Mart 2026 Perşembe

10:55   İBB DAVASıNDA 4. GÜN: SILIVRI’DE DUYGU DOLU ANLAR! "CUMHURBAŞKANı İMAMOĞLU" SLOGANLARı YÜKSELDI   09:35    POTANıN PERILERI’NDEN DEV BAŞLANGıÇ! KANADA KARŞıSıNDA NEFES KESEN ZAFER   09:34   MERSIN’DE ULAŞıMDA ENGEL DÖNEMI BITTI: TEK TıKLA OTOBÜS KAPıNıZA GELIYOR!   09:20   GıDA DEVINDEN TARIHI KARAR: TAT GıDA 58 YıL SONRA BIR İLKI GERÇEKLEŞTIRDI!   01:02   ABD-İRAN GERILIMINDE ŞOK İTIRAF: 168 ÇOCUĞUN ÖLDÜĞÜ KATLIAMDA ’HATA’ İDDIASı!   21:35   MERSIN’DE RAMAZAN RUHU MUT’TA ZIRVE YAPTı: BAŞKAN SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK MESAJı!   19:42   TARSUS’TA EZBER BOZAN BULUŞMA: KÜÇÜK BAŞKANLAR İSTEDI, ALI BOLTAÇ ANıNDA TALIMATı VERDI!   18:46   BERKIN ELVAN 12. YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı: "KATILLER HESAP VERSIN!"   16:44   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MILYON GENCE ÖĞRENCI AFFı, 100 BIN MEZUNA DENKLIK ÇAĞRıSı   16:40   İRAN, BANGLADEŞ PETROL VE LNG GEMILERININ HÜRMÜZ BOĞAZı’NDAN GEÇIŞINE IZNI VERDI   16:40   İBB DAVASı’NDA ÜÇÜNCÜ GÜN… CHP’LI KARABAT’ıN ŞOFÖRÜ TUTUKLU SANıK SıRRı KÜÇÜK: "VICDANıM RAHAT, BU YAŞıMA KADAR HARAM LOKMA YEMEDIM"   16:39   İBB DAVASı...TUTUKLU BUĞRA GÖKCE: TRT YÖNETICILERININ KURUMUN KÜLTÜRÜNE, TARIHINE VE YAYıNCıLıK ILKELERINE UYGUN HAREKET ETMESINI BEKLIYORUZ   16:37   ERKAN BAŞ’TAN GREVDEKI ÖZEL İTALYAN LISESI ÖĞRETMENLERINE DESTEK: "BU KAVGA BIR AVUÇ ÖĞRETMENIN KAVGASı DEĞIL, TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN KAVGASı"   15:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NE OPERASYON... GÖKAN ZEYBEK: "GERÇEKLERI ÇARPıTARAK KARANLıK PROPAGANDA ÜRETILMESINE ASLA IZIN VERMEYIZ"   15:04   İBB DAVASı’NDA ÜÇÜNCÜ GÜN… MAHMUT TANAL: İNSAN HAKLARı AÇıSıNDAN, HUKUK DEVLETI AÇıSıNDAN GERIYE GIDIYORUZ   15:02   İLBER ORTAYLı 5 GÜNDÜR YOĞUN BAKıMDA   14:48   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı HATIMOĞULLARı VE BAKıRHAN’DAN "BERKIN ELVAN" MESAJı: "BERKIN ELVAN BU ÜLKENIN VICDANıNDA HEP 15 YAŞıNDA KALACAK"   14:44   EKREM İMAMOĞLU: "İFTIRANAMENIN TEK AÇıKLAMASı VARDıR: KIŞI KENDINDEN BILIR IŞI! MILLETIMIZ SIZI GÖNDERMEK IÇIN CAN ATıYOR"   10:45   MERSIN’E AVRUPA’DAN DEV BÜTÇE! TAM 1 MILYON EURO: DENIZLER YAPAY ZEKAYLA KORUNACAK   10:42   İBB DAVASıNDA 3. GÜN TANSIYONU: "EL SALLAMA" KRIZI SALONU KARıŞTıRDı!  
 
     
   

DOKU BANKACILIĞINDA YURT DIŞINA BAĞIMLILIK AZALIYOR


Yeni nesil biyoteknoloji üssü Stembio, TÜBİTAK MARTEK AR-GE ve İnovasyon bölgesinde faaliyetlerine başladı. Stembio Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özsu, kök hücre ve doku teknolojileri alanında hizmet verdiklerini söyledi. Özsu, “Türkiye’de ilk ve tek hibrit hücre ve doku merkezi olma özelliğine sahip Stembio, üstün teknolojiye sahip laboratuvarıyla doku bankacılığında yurt dışına bağımlılığı azaltacak. Çeşitli hücresel ürünlerin üretilmesi ile kanser aşılarından gen tedavi hücresel ürünlerine kadar birçok alanda klinik kullanım ve çalışmalarda üstünlük sağlayacak” dedi.

 

Tarih : 26 Nisan 2022 Salı 13:48   Okunma : 3072

Biyoteknoloji merkezi Stembio Kordon Kanı Hücre ve Doku Merkezi, hücresel ve moleküler düzeyde gelişen modern sağlık teknolojilerinin Türkiye’ye kazandırılmasına ve bu alanda yeni bilgilerin üretilip çeşitlendirilmesine destek olmak amacıyla kuruldu. TÜBİTAK MARTEK AR-GE ve İnovasyon bölgesinde faaliyetlerine başlayan Stembio, kordon kanı bankacılığı, doku bankacılığı ve kök hücre üretimi ile bankacılığı alanlarında hizmet verirken, yedi alt bölümde çalışmalar ortaya koyuyor.

Prof. Dr. Utku Ateş liderliğinde

Stembio Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özsu, Genel Medikal Direktör Prof. Dr. Utku Ateş liderliğinde alanında yetkin bir kadroya ve ileri teknolojik altyapıya sahip olduklarını söyledi. Özsu, “Stembio, gelişmiş laboratuvarıyla aynı merkezde tüm işlemleri gerçekleştiriyor, tüm faaliyetlerimizi ulusal ve uluslararası mevzuatlara uygun ve dünya standartlarının gerektirdiği şekilde yürütüyoruz. Avrupa Birliği’nin İyi Üretim Uygulamaları Kalite Güvence Sistemi (Good Manufacturing Practices, GMP) kapsamında verilen cGMP sertifikasına sahibiz. Misyonumuz gereğince bilimsel ve etik değerler çerçevesinden asla ayrılmadan hizmetlerimizi en üst düzeye çıkaracak, ileri teknoloji standartları uygularken sürdürülebilir ve güvenilir süreçler sunacağız” dedi.

Klinik çalışmalarda üstünlük sağlayacak

Stembio’nun vizyonu doğrultusunda Türkiye’de tıbbın geleceğine yatırım yaptıklarını ifade eden Özsu, hücresel ve moleküler düzeyde gelişen sağlık teknolojilerini ülkemize kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Özsu, “800 metrekaresi üretim merkezi olmak üzere toplam 2000 metrekare kapalı alanda, tüm süreçlerin özel yazılımlar ile 7/24 izlendiği bir ortamda hizmet veriyoruz. Türkiye’de ilk ve tek hibrit hücre ve doku merkezi olma özelliğine sahip Stembio, üstün teknolojiye sahip laboratuvarıyla doku bankacılığında yurt dışına bağımlılığı azaltacak. Genetik hastalıklardan kanser türlerinin iyileştirilmesine, gen tedavilerinden hücresel ürünlerin üretilmesine kadar birçok alanda klinik kullanım ve çalışmalarda üstünlük sağlayacak. İlk kordon kanı saklama işlemimizi de gerçekleştirdik. Bilimsel ve etik değerlere bağlı kalarak hizmetlerimizi en üst düzeye çıkarmak için çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Hekimlere ve hastalara destek

Stembio Genel Medikal Direktörü Prof. Dr. Utku Ateş, Türkiye’ye kazandırdıkları gelişmiş laboratuvardan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Meslektaşlarının uyguladıkları tedavilere destek olmak amacıyla Sağlık Bakanlığı ve TITCK tarafından Ruhsatlandırılan ve faaliyet izni alan ve eşzamalı olarak EATCB (Avrupa Doku ve Hücre Bankalar Birliği) üyesi olan merkezlerinde 40’a yakın çeşitte hücre ve doku ürünü ile hizmet vereceklerini, sağlık alanındaki en güncel hücresel uygulamaları hekimlerle paylaşacak ve hastalara umut ışığı olacaklarını belirten Ateş, sözlerine şöyle devam etti: “Stembio’yu daha iyi hizmet verebilmek amacıyla yedi alt birim altında yapılandırdık. Bunlar arasında; StembioCell; hücresel tedavi ürünlerinin üretilmesi ve bankacılığı, StemCord; otolog (kişisel) ve allojenik (toplum için bağış) kordon kanı işlenmesi ve bankacılığı, StemTissue; insan kaynaklı doku graftlerinin (allograft) üretimi ve bankacılığı, StemRegen; rejeneratif uygulamalara yönelik hizmet ve cihazların sunulması, StemEst dermokozmetik ve estetik uygulamalara yönelik hizmet ve ürünler, StemAnima hayvanlara yönelik doku ve hücresel tedaviler, StemGen; gen tedavilerinde kullanılan hücresel ürünler yer alıyor.”

STEMBIO

Yeni nesil biyoteknoloji üssü olarak Türkiye’de tıbbın geleceğine yatırım yapan Stembio, kök hücre ve doku teknolojileri alanında hizmet veriyor. TÜBİTAK MARTEK Ar-Ge ve İnovasyon bölgesinde kurulan Stembio, yeni sağlık teknolojilerinin Türkiye’ye kazandırılması, bu alanda bilgilerin üretilerek yaygınlaştırılması ve yeni tedavi yöntemlerinin uygulamasına destek olmak amacıyla faaliyet gösteriyor. Stembio, uygulamalarında ileri kriyoprezervasyon ve kalite kontrol yöntemlerini kullanarak kordon kanı bankacılığı, doku bankacılığı ve kök hücre üretimi ve bankacılığı olmak üzere üç ana kolda çalışmalar yürütüyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA