21 Mayıs 2026 Perşembe

19:51   CHP KURULTAYı’NA IPTAL KARARı... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: "PARTIMIZI BU TARTıŞMALARıN IÇINDEN ÇıKARACAK VE IKTIDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ DEVAM ETTIRECEĞIZ"   19:46   CHP KURULTAYı’NA IPTAL KARARı... ÖZGÜR ÖZEL: BEN SIZE ONUR, HAYSIYET, CESARET VE MÜCADELE VADEDIYORUM   19:44   CHP KURULTAYı’NA IPTAL KARARı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ZULÜM VARSA; ÇÖZÜM DE VAR. YOLUMUZA DEVAM EDIYORUZ"   19:39   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı IÇIN "MUTLAK BUTLAN" KARARı   17:25   HAK-İŞ’TEN ABD BÜYÜKELÇILIĞI ÖNÜNDE PROTESTO: "SUMUD’UN HAK-İŞ’E AIT EMANETLERININ SAĞ SALIM DÖNMESINI UMUTLA BEKLIYORUZ"   17:24   DIYANET İŞLERI BAŞKANı ARPAGUŞ: "HACDA 84 BIN 942 VATANDAŞ KUTSAL TOPRAKLARDA, YAŞ ORTALAMASı 60"   17:23   SILIVRI’DE ADA BULUŞMASı... DILEK İMAMOĞLU: “DÖRT BAYRAMDıR MAĞDURIYET YAŞAYAN TUTSAKLARA VE BIZ AILELERINE SABıR VE GÜÇ DILIYORUM”   17:22   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   17:21   İBB DAVASı’NıN 41. GÜNDE SAVCı, 5 ISIM HAKKıNDA TAHLIYE TALEP ETTI... İMAMOĞLU: ÖZGÜR ÖZEL CAN YOLDAŞıMDıR, GENEL BAŞKANıMıZDıR ONU ÇOK SEVIYORUM   15:44   CHP’LI ORTA VE DOĞU KARADENIZ BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN ORTAK AÇıKLAMA: "GENEL BAŞKANıMıZ SAYıN ÖZGÜR ÖZEL’IN MÜCADELESINI SONUNA KADAR DESTEKLIYORUZ"   15:44   TBMM’DE BAYRAM SONRASı YOĞUN MESAI...AK PARTI, "12. YARGı PAKETI"NIN DE OLDUĞU BAZı KANUN TEKLIFLERINI SUNMAYı PLANLıYOR   15:43   ALI BABACAN: "DÜŞEN DOĞURGANLıK HıZı TÜRKIYE IÇIN BEKA SORUNUDUR"   15:41   DİSK GENEL BAŞKANı ÇERKEZOĞLU: EMEKLI YOKSULLUĞU KARŞıSıNDA BAYRAM IKRAMIYESI ERIYIP PULA DÖNDÜ   13:50   İSRAIL’DE ALıKONAN KÜRESEL SUMUD FILOSU KATıLıMCıLARı, ÜÇ UÇAKLA TÜRKIYE’YE GETIRILECEK   13:47   CHP’NIN 81 IL BAŞKANıNDAN ORTAK AÇıKLAMA: “SANDıĞıN IRADESINE DE PARTIMIZIN HUKUKUNA DA GENEL BAŞKANıMıZ ÖZEL’E DE SONUNA KADAR SAHIP ÇıKACAĞıZ”   13:46   HASAN HÜSEYIN BALAK IÇIN MECLIS’TE CENAZE TÖRENI DÜZENLENDI   13:46   ÖZGÜR ÖZEL: "ÇERKES HALKıNıN SÜRGÜN ACıSıNı UNUTMADıK, UNUTTURMAYACAĞıZ"   13:45   CHP’LI ORTA VE DOĞU KARADENIZ BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı... İMAMOĞLU: "YıLMAYACAĞıZ, YORULMAYACAĞıZ, DURMAYACAĞıZ"   13:35   "KENT UZLAŞıSı" DAVASıNDA REDDI HAKIM TALEBINDE BULUNULDU   10:10   ABD-KÜBA HATTıNDA TARIHI KRIZ! 94 YAŞıNDAKI RAUL CASTRO İÇIN YAKALAMA KARARı: İDAMı İSTENIYOR!  
 
     
   

İNCE: “85 MİLYONUN PARASINI BANKALARA PEŞKEŞ ÇEKTİLER”


Muharrem İnce, “85 milyonun parasını bankalara peşkeş çektiler. Bu yoksul milletin parasını bankalara peşkeş çektiler. Kar üstüne kar koyuyor bankalar. Sizin cebinizden aldığı bu parayı bankaların kasasına Erdoğan koydu. Benim milletim diyerek, nas diyerek bankalara koydu. Bu ülkede en büyük faizci Erdoğan’dır. Nasa en fazla karşı gelen kişi Erdoğan’dır” dedi.

 

Tarih : 12 Mayıs 2022 Perşembe 19:05   Okunma : 1141

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Hatay İl Başkanlığı’nı açmak ve bir dizi ziyaret yapmak üzere Hatay’a geldi. Hatay’da düzenlediği basın toplantısıyla gazetecilerle bir araya gelen İnce, Erdoğan’a yüklendi. İnce, “Erdoğan iki şeye düşmandır. Bir orta sınıfa düşmandır bir de zeytin ağaçlarına düşmandır. Bu ikisine 20 yıl boyunca hep düşmanlık yaptılar.” dedi. İnce konuşmasında şunları dile getirdi

SORUNLAR ÇÖZÜLMEMİŞ KATMERLENMİŞ

“2002’de enflasyon yüzde 29.29’u, 70 yaptı. Dolar 1,6 TL şimdi 16 liraya koşuyor. İşsizlik 10.3, TÜİK 11,5 dedi. İnanırsan tabi, 2002’deki TÜİK ile şu an ki TÜİK aynı değil. Demek ki hiçbir sorun çözülmemiş katmerlenmiş. Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin olmuş. Zaten Erdoğan iki şeye düşmandır. Bir orta sınıfa düşmandır bir de zeytin ağaçlarına düşmandır. Bu ikisine 20 yıl boyunca hep düşmanlık yaptılar.”

EY AZİZ MİLLETİM SANA YALAN SÖYLÜYORLAR

“Cumhuriyet tarihinden ilk kez buğday ve ayçiçeği gemilerinin yolunu gözler olduk. Afrika’da toprak kiralıyoruz sanki bizim ovalarımız yok. 20 yılın sonunda ekonomide başarısız olunca aklına bir şey geldi. 20 yılın sonunda aklına nas geldi. Öğrencinin kredi borcunda, çiftçinin kredi borcunda, esnafın çektiği kredide faiz var; nas yok.  Merkez Bankası’nın tabela faizini 5 puan düşürdü; 19’dan 14’e geldi hiçbir işe yaramayan tabela faiz. Sonra enflasyonu 50 puan artırdı. Masal anlatıyor bu millete. Kolpa yapıyorlar, ey aziz milletim işletiyorlar seni. Yalan söylüyorlar sana.”

EKMEK, ET SÜT, DOĞALGAZ FATURASI NEREDE? BANKALARDA!

“Bankalara yüzde 14 faizle para verdiler. Hazine bankalardan yüzde 24 ile borçlandı. Yoksulun, öğrencinin, çiftçinin, emeklinin parasını bankalara transfer ettiler. Nas dedikten sonra bankacılık sektörünün 2022 yılının ilk çeyreğindeki karı yüzde 285 arttı. Kim zarar etti. Esnaf, çiftçi, öğrenci, işsiz zarar etti. Türkiye’de bankalar kadar kar eden ikinci bir sektör yok Yüzde 1000 kar eden banka var. Ekmek, et, süt, doğalgaz faturası, mazot faturası nerede? Bankalarda.”

85 MİLYONUN PARASINI BANKALARA PEŞKEŞ ÇEKTİLER

“Bugünden itibaren Mayıs bitene kadar başka hiçbir şey konuşmayacağım. Her şeyimiz bankalarda. 85 milyonun parasını bankalara peşkeş çektiler. Hedef mi gösteriyorsun? Evet hedef gösteriyorum. Evet açık açık net meydan okuyorum. Bu yoksul milletin parasını bankalara peşkeş çektiler. Kar üstüne kar koyuyor bankalar. Milletimize sesleniyorum. Alamadığınız peynir, ödeyemediğiniz doğalgaz faturası, deposunu dolduramadığınız traktörün parası bankadadır. Nas diyor, faiz lobisi diyor ama parayı bankalar, faiz lobisi kazanıyor. Sizin cebinizden aldığı bu parayı bankaların kasasına Erdoğan koydu. Benim milletim diyerek, nas diyerek bankalara koydu. Bu ülkede en büyük faizci Erdoğan’dır. Nasa en fazla karşı gelen kişi Erdoğan’dır.”

TÜRK ÇİFTÇİSİNE 29 MİLYAR, 3-5 ZENGİNE 30 MİLYAR VERDİ

“Orta sınıfa düşman. Yaptığı uygulamaya bakın. Lüks konutta KDV’yi ucuzlattı. Ucuz konutta KDV’yi yükseltti. Hatay’daki, Konya’daki, Edirne’deki 85 milyonun çiftçisine verdiği para 29 milyar TL. 29 milyar lirayı koca ülkedeki çiftçilere verdi Kur Korumalı Mevduatta parası olan 3-5 zengine 30 milyar verdi. Ne zaman? İlk üç ayda. Kur artıyor. Kur 16 TL olursa bunun maliyeti 100 milyar olacak. Kur 17 lira olursa 155 milyar lira olacak maliyeti. Dolar 18 lira olursa 210 milyar lira olacak. Yazık bu ülkeye. Kur 20 lira olursa hazineye maliyeti 319 milyar olacak. Bütün Türk çiftçisine 29 milyar. Kur 20 lira olursa 319 milyar 3-5 zengine verecek. Dış güçler; faiz lobisi, bunlar palavradan ibarettir aziz millettim. Kandırıyorlar, işletiyorlar seni.”

GIDA ENFLASYONUNUN YÜZDE 60’I ERDOĞAN’A AİTTİR

“İnadın, kibrin, beceriksizliğin ve iş bilmezliğin maliyetidir bu. Ukrayna yerle bir edildi. Savaş var Ukrayna’da. Ukrayna’da gıda enflasyonu yüzde 14,3. Türkiye’de 90! Rusya savaş halinde gıda enflasyonu 17,99. Dünya gıda enflasyonu ortalaması yüzde 30, Türkiye’de gıda enflasyonu yüzde 90 ise 30’un üstü Erdoğan’a aittir. 30’u küresel ölçekten kaynaklansın 90’nın 60’ı Erdoğan’a aittir.”

UYARIYORUM PEYNİR KRİZİ KAPIDA

“Uyarıyorum. Buğdayı Türk çiftçisinden geçen sene 2,25 liraya aldılar. Ukraynalıdan Rus’tan 6 liraya aldılar. Bu senen 8 lira vermelisiniz. 8 liradan aşağısı kurtarmaz, olmaz bu iş. Hasat zamanı geldi. Ama buğdayın fiyatı belli değil daha. Bu konuda şunu bilmenizi istiyorum. Yakında bir peynir krizi gelecek. Kars’ta, Trakya’da, Erzincan’da peynir yapım zamanı, süt yok ortada. Demek ki bir iki ay sonra süt ürünleri acayip pahalı olacak. Niye süt yok? Yem çok pahalı olduğu için süt ineklerini kesit millet, bakamadı. Mecbur kaldı.”

ET İTHALATININ ÖNÜNÜ AÇIYORLAR

“Ette bir numara çekiyorlar. Bunlar numaracı diyorum ya! 2001 ile 2019 arasını almışlar. Hesaplama yöntemleriyle oynayıp, üretimi arttırıyorlar. Gelecekte üretim arttırılır kağıt üstünde de geçmişte üretimi artırmak şeytanın aklına gelmez. Geçmişe dönük bazı yıllarda üretimi yüzde 100 artıyorlar, ortalaması yüzde 48 artmış. Niye artıyorlar, bizim üretimimiz var buna rağmen et pahalı demek için. İthal etmenin önünü açıyorlar. Yakında Kurban Bayramı öncesinde dışardan hayvan alacaklar. Bu da Türk çiftçisinin bir kere daha yoksullaşması demektir. Bir kere daha ithalat sopası demektir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA