10 Mayıs 2026 Pazar

12:33   CHP’DEN 81 İLDE BÜYÜK ’SAHA’ HAREKATı! ANKARA’YA GELECEK RAPOR HER ŞEYI DEĞIŞTIRECEK   11:55   MEZITLI’DEN YÜREKLERE DOKUNAN MESAJ: ’KADıN GÜÇLÜYSE TOPLUM GÜÇLÜDÜR!’   10:10   MERSIN’IN KÜÇÜK DEHALARı TÜRKIYE’YI SALLADı! MERCAN’DAN TEKNOLOJI ÇıKARMASı   09:45   BAŞKAN SEÇER’DEN ANNELER GÜNÜ’NDE ’EŞITLIK’ VURGUSU: ’ANNELERIN YÜKÜNÜ HAFIFLETMEK GÖREVIMIZ!’   01:38   UŞAK’TA DEVLET KORUMASıNDAKI ÇOCUKLAR İÇIN KORKUNÇ İDDIALAR: MECLIS BU SORULARLA ÇALKALANıYOR!   23:45   CHP’DEN MERSIN TABIP ODASı’NA KRITIK ZIYARET: SAĞLıKTA ÇÖZÜM MASAYA YATıRıLDı!   23:38   YENIŞEHIR’DE ESNAFıN NABZı CHP İLE ATTı: ‘GEÇIM DERDI TEK GÜNDEM!’   19:12   ZEYDAN KARALAR’DAN GÖREVDEN UZAKLAŞTıRMA KARARıNıN 2 AY DAHA UZATıLMASıNA TEPKI   19:10   EMEKLILER DERTLI: "KURBAN KESEMIYORUZ, TORUNUMUZA HARÇLıK VEREMIYORUZ’”   19:09   BURCU KÖKSAL’A YAKıNLıĞıYLA BILINEN CHP AFYONKARAHISAR MERKEZ İLÇE BAŞKANı MURAT ALBAYRAK GÖREVDEN ALıNDı   13:05   İNGILTERE’DE YEREL SEÇIMLERDE GÖÇMEN KARŞıTı REFORM UK BIRINCI PARTI OLDU   13:03   AFIFE TIYATRO ÖDÜLLERI 28. KEZ SAHIPLERINI BULDU   09:30   MERSIN’DE HAYAT DEĞIŞTIREN DOKUNUŞ: ÜCRETSIZ EĞITIMLE HEM ÜNIVERSITE HEM MESLEK KAPıSı AÇıLıYOR!   09:10   MERSIN’DE YENI NESIL İSTIHDAM DEVRIMI: ’GARAJ’ VE ’KAMPÜS’ KAPıLARıNı AÇıYOR!   07:28   TARSUS’TA YENI DÖNEM: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN ‘HALK SAĞLıĞı’ MESAJı VE DEV YATıRıM HAMLESI!   06:20   CHP LIDERI ÖZEL’DEN MERSINLI ODA BAŞKANLARıNA JEST: YENIŞEHIR İLÇE ÖRGÜTÜ SAHAYA İNDI!   23:50   CHP YENIŞEHIR HEYETI’NDEN TÜM EMLAKÇıLAR ODASı’NA ZIYARET   18:16   İBB DAVASı’NDA 34. GÜN... TUTUKLU MUSTAFA KELEŞ: "BABA-OĞUL OLMAK ÖRGÜT IÇIN YETERLI GÖZÜKÜYORSA O ZAMAN ALLAH BENI ÖRGÜT ÜYESI OLARAK Mı YARATTı?"   18:15   BARıŞ ANNELERI HEYETI, ADALET BAKANLıĞı’NA İMRALı ADASı’NDA ÖCALAN ILE GÖRÜŞMEK IÇIN DILEKÇE VERECEK   18:14   BAHÇELI’NIN ÖCALAN IÇIN "KOORDINATÖR" ÖNERISI... İYİ PARTI LIDERI DERVIŞOĞLU: "REZILLIĞIN DIK ALASı"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, CNG`Lİ OTOBÜSLER İÇİN DOĞALGAZ YAKIT DOLUM İSTASYONU KURDU


Mersin Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu CNG`li otobüslerin yakıt maliyetinde büyük tasarruf sağlayacak doğalgaz yakıt dolum tesisini kurdu. Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali`nde (MEŞOT) kurulan istasyon, yakıt maliyetinde büyük tasarruf sağlıyor.

 

Tarih : 23 Haziran 2022 Perşembe 11:44   Okunma : 936

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu CNG`li otobüslerin yakıt maliyetinde büyük tasarruf sağlayacak doğalgaz yakıt dolum tesisini kurdu. Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali`nde (MEŞOT) kurulan istasyon, yakıt maliyetinde büyük tasarruf sağlıyor.

Kent genelinde hizmet veren CNG`li çevre dostu 87 araç bu tesisten yakıt ikmalini gerçekleştiriyor. 4 araç aynı anda 4 pompa üzerinden 15 dakika gibi kısa bir sürede yakıtını dolduruyor.

İstasyon, Büyükşehir Belediyesi`ne dışardan alınacak akaryakıta göre 3`te 1 oranında tasarruf sağlarken, CNG`li otobüslerin Mersin`de hizmete başlamasıyla motorin yakıtlı araçlara göre yılda 43 milyon lira tasarruf sağlanması hedefleniyor.

“DOĞALGAZ DOLUM TESİSİ BÜYÜKŞEHİR`E YAKIT KONUSUNDA ÖNEMLİ TASARRUF SAĞLADI”

Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi CNG`li Dolum İstasyonu Sorumlusu İbrahim Ceber, şu açıklamayı yaptı:

“Bildiğiniz gibi Mersin genelinde CNG`li otobüslerimiz vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Bu CNG`li otobüslerin yakıt ikmali için de gerekli olan doğalgazın sağlanması gerekiyordu. Bunun için de Başkanımız Vahap Seçer öncülüğünde akılcı bir çözüm üreterek kendi doğalgaz istasyonumuzu kurduk. 2021 ağustos ayından itibaren doğalgaz istasyonumuz kısmen faaliyete girmişti. Bu yılın ilk 3 ayında doğalgaz istasyonumuzu tamamlamış bulunmaktayız. Tamamen modern altyapıyla kurulmuş olan tesisimizde 4 otobüsümüz aynı anda 4 pompa üzerinden doldurulmakta ve 15 dakika gibi kısa bir sürede yakıt ikmali gerçekleşmekte olup seferlerine devam etmektedirler. Doğalgaz istasyonumuz sayesinde 3`te 1 oranında daha tasarruflu yakıt kullanmaktayız. Öte yandan CNG`li otobüslerle motorin yakıtlı otobüslere oranla, yılda 43 milyon lira tasarruf sağlamayı hedefliyoruz.” 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA