17 Ocak 2026 Cumartesi

13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA  
 
     
   

TURAN AYDOĞAN: “SANATÇISINDAN GAZETECİSİNE, BİLİM İNSANINA KADAR HERKESE SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN TEHDİTLER SAVRULUYOR”


CHP; oyuncu Birce Akalay, müzisyen Gökhan Özoğuz, oyuncu Şahan Gökbakar ve gazeteciler Zafer Arapkirli ile Ayşenur Arslan`a yönelik tehditler ile ilgili Meclis araştırması talep etti. Meclis Araştırma önergesini hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan; “Sanatçısından gazetecisine ve bilim insanına kadar herkese sosyal medya üzerinden tehditler savruluyor. Bunlar adaletin olduğu bir ülkede, bir hukuk devletinde yaşanmaması gereken olaylar.  Yakın tarihimizde de birçoğu ile yüzleşilmeyen katliamlar, aydınlatılmayan cinayetler var” değerlendirmesini yaptı.

 

Tarih : 5 Ağustos 2022 Cuma 18:38   Okunma : 634

CHP; oyuncu Birce Akalay, müzisyen Gökhan Özoğuz, oyuncu Şahan Gökbakar ve gazeteciler Zafer Arapkirli ile Ayşenur Arslan`a yönelik tehditler ile ilgili Meclis araştırması talep etti. Meclis Araştırma önergesini hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan; “Sanatçısından gazetecisine ve bilim insanına kadar herkese sosyal medya üzerinden tehditler savruluyor. Bunlar adaletin olduğu bir ülkede, bir hukuk devletinde yaşanmaması gereken olaylar.  Yakın tarihimizde de birçoğu ile yüzleşilmeyen katliamlar, aydınlatılmayan cinayetler var” değerlendirmesini yaptı.

CHP; oyuncu Birce Akalay, müzisyen Gökhan Özoğuz ve komedyen Şahan Gökbakar`ın yakın zamanda Cem Küçük tarafından tehdit edilmelerini ve Mustafa Yücel`in Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol`un kapısına dana dili bıraktıktan sonra gazeteci Zafer Arapkirli ile Ayşenur Arslan`ı sosyal medyadan tehdit etmesiyle ilgili bir Meclis Araştırma Komisyonu önergesi verdi.

Önergeyi hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Aydoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

“SALDIRGANLAR NE YAZIK Kİ CEZASIZLIKLA ÖDÜLLENDİRİLİYOR”

“Toplumda tanınan, karşılığı olan ve mevcut iktidara muhalif kimlikleriyle bilinen kişilere yönelik tehdit ve saldırılar gün geçtikçe artıyor. Bu kişiler içinde gazetecilerin de olması, ülkemizde daha önce yaşanan travmatik gazeteci katliamlarını göz önüne alarak, meselenin bu çerçevede değerlendirilmesi gerekliliğini ortaya koyuyor. Saldırganlar ne yazı ki cezasızlıkla ödüllendiriliyor. Bunun önüne geçmek için meseleyi enine boyuna konuşmak, neler olduğunu incelemek zorundayız.

“TBMM`DE SORUMLULUK ALMALIDIR”

Biz ülke olarak kutuplaşmanın ciddi sonuçlarıyla karşı karşıya kaldık. Gazeteciler, sanatçılar, bilim insanları tehdit ediliyor. Daha yakın zamanda Oyuncu Birce Akalay, müzisyen Gökhan Özoğuz ve komedyen Şahan Gökbakar, gazeteciler Zafer Arapkirli ve Ayşegül Arslan, bilim insanı Esin Davutoğlu Şenol tehdit edildi. Yani sanatçısından gazetecisine ve bilim insanına kadar herkese sosyal medya üzerinden tehditler savruluyor. Bunlar adaletin olduğu bir ülkede, bir hukuk devletinde yaşanmaması gereken olaylar.  Yakın tarihimizde de birçoğu ile yüzleşilmeyen katliamlar, aydınlatılmayan cinayetler var. Bu tür travmaların yeniden yaşanmaması için herkes aklıselim davranmalı ve TBMM`de sorumluluk almalıdır diye düşünüyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA