21 Ocak 2026 Çarşamba

17:04   KARTALKAYA OTEL YANGıNı FACIASıNıN 1. YıLı... CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "TURIZM BAKANı MEHMET NURI ERSOY, YARGıLANACAKTıR, YARGıLANMADAN BU DOSYA KAPANMAYACAK"   17:02   ÜMIT ÖZDAĞ: "MILLI BIRLIĞIMIZI EN FAZLA ZEDELEYEN HUSUSLARıN BAŞıNDA IKTIDARıN MUHALEFETE KARŞı UYGULADıĞı DÜŞMAN CEZA HUKUKU GELMEKTEDIR"   17:01   TURAN TAŞKıN ÖZER’DEN "SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK" AÇıKLAMASı: "TÜM KURUMLARıN ELINI TAŞıN ALTıNA KOYUP IVEDI KARARALAR ALMASı GEREKIR"   16:55   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: KIMSE BENIM KÜRT KARDEŞIMIN IRADESINI IPOTEK ALTıNA ALAMAZ, KÜRTLERIN TEK TEMSILCISIYMIŞ GIBI KONUŞAMAZ   12:37   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “TÜRK BAYRAĞı’NA YAPıLAN ALÇAK EYLEMI LANETLIYORUZ”   12:33   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EVLERE UZANAN SOSYAL DESTEK   12:24   MERSIN BELLEK OFISI KENT MIRASıNı GELECEK NESILLERE TAŞıYACAK   19:25   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN BÜYÜK DOKUNUŞ: MAHALLELER YEPYENI PARKLARLA BULUŞTU”   19:03   “MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN VERDI’NIN ÖLÜMSÜZ RIGOLETTO’SU SAHNEDE”   18:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE ÜCRETSIZ FIZIKI YETERLILIK KURSU: HAYALLERE GIDEN YOL AÇıLDı   18:05   “ÇUKUROVA KITAP FUARı’NDA YEREL KALEMLERDEN TARIHI DAYANıŞMA”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BAHÇELI’YE EMEKLI AYLıĞı ÇAĞRıSı: “ÖNERGEYI SEN VER, BIZ KAYıTSıZ ŞARTSıZ SENIN DEDIĞIN IYILEŞTIRMEYE DESTEK VERECEĞIZ”   16:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A ÇAĞRı: "6 ŞUBAT’TA GEL BIRLIKTE GIDELIM HATAY’ıN SOKAKLARıNı GEZELIM, VAR Mı CESARETIN?"   16:26   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "TÜRKIYE’DE ÖĞRETMEN YETIŞTIREN OKUL KALMADı, HER ŞEYI KURUTTUĞU GIBI BU IKTIDAR ONU DA KURUTTU"   16:23   TEPAV: SGK’YA KAYıTLı ÇALıŞAN SAYıSı AYLıK BAZDA YÜZDE 3,3 AZALARAK 26 MILYON 78 BINE GERILEDI   16:21   İBB SOĞUKTA BIN 657 EVSIZI SıCAK YUVALARıNDA AĞıRLADı   13:37   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN TARIHI ÇAĞRı: ÇUKUROVA ULUSLARARASı FUAR VE KONGRE MERKEZI, MERSIN’I KÜRESEL LIGE TAŞıYACAK   13:18   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’DEN ÖZGÜR ÖZEL’IN EMEKLI AYLıKLARıYLA ILGILI AÇıKLAMASıNA YANıT: "SIZIN ÖNERGENIZE DESTEK OLMAYıZ"   13:17   NURHAYAT ALTACA KAYıŞOĞLU, ÇIFTE VATANDAŞLıK VE İSLAMOFOBI BAŞLıKLARıNDA ALMANYA’DA BIR DIZI TOPLANTı GERÇEKLEŞTIRDI   09:08   “SILIFKE’DE ÇOCUKLAR İÇIN YENI NESIL KAMPÜS: EĞLENCE, EĞITIM VE GÜVEN BIR ARADA”  
 
     
   

AKŞENER`İN ZİYARET ETTİĞİ YALOVALI ESNAF: “BEN MÜŞTERİYE FİYAT SÖYLERKEN UTANIYORUM”


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yalova`nın Termal ilçesinde esnafı ziyaret etti. Hediyelik eşya dükkânı sahibi bir yurttaş, Akşener`e “Şu anda durum iyi değil, fiyatlar anormal, böyle bir fiyat olamaz. Ben müşteriye fiyat söylerken utanıyorum. 500 liraya sattım, bin 100 liraya geri aldım” diye dert yandı.

 

Tarih : 5 Ağustos 2022 Cuma 18:42   Okunma : 682

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yalova`nın Termal ilçesinde esnafı ziyaret etti. Hediyelik eşya dükkânı sahibi bir yurttaş, Akşener`e “Şu anda durum iyi değil, fiyatlar anormal, böyle bir fiyat olamaz. Ben müşteriye fiyat söylerken utanıyorum. 500 liraya sattım, bin 100 liraya geri aldım” diye dert yandı.

Yalova`nın Termal ilçesinde bugün esnafı ziyaret eden Akşener, giyim mağazasındaki bir çalışana “İşler nasıl” diye sordu ve “Sıkıntılı, idare etmeye çalışıyoruz. Sabah 07.30`da açıyoruz, 100 lira duruyoruz hala” yanıtını aldı. Daha sonra şu diyaloglar yaşandı:

“Çalışan: Bir tane siftah yaptık o kadar. 600-700 liraya elektrik faturası geliyor; 100 lira oturuyoruz şu an. Yapacak bir şey yok

Akşener: Burada alım gücü böyle düştüyse yandınız; şimdi yaz, tatilciler var.

Çalışan: Bugün, Ağustos`un 5`i, burası ful doluydu. Şimdi hiç kimse yok. Boş boş oturuyoruz.

Akşener: Eski zamanlarda bile durumu iyi bir ilçeydi burası.”

“BEN MÜŞTERİYE FİYAT SÖYLERKEN UTANIYORUM”

Akşener ziyaret ettiği hediyelik eşya dükkânı sahibi bir yurttaş ise, “Şu anda durum iyi değil, fiyatlar anormal, böyle bir fiyat olamaz. Ben müşteriye fiyat söylerken utanıyorum. 500 liraya sattım, bin 100 liraya geri aldım. Arkanızda çocuk simidi var; 100 liraya ya da 125 liraya aldım. Emin olun, getiren arkadaş ile bir müşteri arkadaş tesadüfen buradaydı; ‘bin lira` dedi” diye konuştu. Akşener ise, “Yanlış anlaşılmasın 150 liraya alıp yerine koyup üzerine 200 liradan satacağı zaman 50 lira kar elde edeceği şeyin yerine 1000 liradan koyuyor. Ondan sonra onu ‘kaça satacağım` diyor” sözleriyle yurttaşın anlattığı sorunu özetledi.

“ESKİDEN 50 KİLO, ŞİMDİ 15-20 KİLO ET SATILIYOR”

Meral Akşener; bir kasapta ise esnafa, “Burada yaşayan, haftada bir kilo kıyma alan bir aile şu anda ne kadar alıyor. Vatandaşın alım gücünü anlamaya çalışıyorum” diye sordu. Kasap ise, “Yarım kilo… 50 liralık fiyat 60 lira oluyor. 2 kilo üzerinde et vermek çok nadir” diye yanıtladı. Akşener`in “Eskiden kaç kilo satıyordun, şimdi kaç kilo satıyorsun” sorusuna da esnaf, “Eskiden günde 50 ise, şimdi 15-20 kilo” diye yanıtladı. Akşener, “Çok az, geçindirmez” değerlendirmesini yaptı.

“SİFTAH YAPMADIK”

Başka bir giyim mağazasında ise bir yurttaş, işlerin durumu hakkında “Bildiğiniz gibi; herkes her şeyin farkında, her şeyi biliyoruz” dedi. Akşener`in “Bugün kaç müşteri geldi” sorusuna yurttaş, “Siftah yapmadık” yanıtını verdi. Duruma şaşıran Akşener, “Şimdi ben emekliyim, emekli param ile alayım bunu; dolayısıyla indirim yapma ile ilgili sorun yok” diye belirterek dükkânın siftah yapması için havlu satın aldı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA