23 Nisan 2026 Perşembe

10:01   MERSIN’DE ÇOCUKLAR GELECEĞI TASARLıYOR: BU KAMPÜSTE OYUN OYNAMAK DEĞIL, OYUN KURMAK SERBEST!   17:34   GÜLCAN KıŞ’TAN KORKUTAN 23 NISAN KARNESI: ’TÜRKIYE’DE HER 3 ÇOCUKTAN BIRI TEHLIKEDE!’   17:25   CÜBBELERINI ÇıKARıP SAHNEYE ÇıKTıLAR: MERSINLI AVUKATLARDAN MUHTEŞEM ‘ŞEKERPARE’ PERFORMANSı!   17:20   MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN TBMM’DE SERT ‘YÜREĞIR’ ÇıKıŞı: ’MILLETIN İRADESINE MÜDAHALEDIR!’   10:53   MERSIN ESNAFıNDA BÜYÜK DÖNÜŞÜM: AHMET ÖZDEMIR ’ŞEHRIN ESNAFı’ PROJESINI DUYURDU!   10:50   BASıN DÜNYASıNDA ŞOK SATıŞ KARARı! TELE1 İÇIN KRITIK ÇAĞRı: ’SUSTURULMASıNA İZIN VERMEYIN’   10:42   BAŞKAN SEÇER’DEN 23 NISAN MESAJı: ‘ASıL GÜCÜMÜZ ÇOCUKLARıMıZıN MUTLULUĞUDUR!’   09:25   CHP’LI BAŞARıR’DAN ATAŞEHIR OPERASYONU SONRASı SERT TEPKI: ’SANDıKTA BÜKEMEDIKLERI BILEĞI HUKUKLA KıRMAYA ÇALıŞıYORLAR!’   11:12   MERSIN’DE ANNELERIN YÜKÜ HAFIFLIYOR: 56 BIN BEBEK PAKETI AILELERE ULAŞTı!   10:20   ENERJI BAKANLıĞı ÖNÜNDE HAREKETLI DAKIKALAR: 110 MADENCI GÖZALTıNA ALıNDı!   10:15   CHP’DEN ’SÖMÜRGE VALISI’ ÇıKıŞı! GÖKÇE GÖKÇEN’DEN HÜKÜMETE SERT TEPKI: ’SUSKUNLUKLA ONAYLıYORSUNUZ!’   09:53   MADENCILERIN ANKARA DIRENIŞINDE YÜREK YAKAN ANLAR: ’SADAKA DEĞIL, HAKKıMıZı İSTIYORUZ!’   09:39   MERSIN’DE DIJITAL DEVRIM: 30 BIN KITAP ARTıK TEK TıKLA CEBINIZDE!   08:45   AKDENIZ’DE BÜYÜK TEMIZLIK SEFERBERLIĞI! 7/24 KESINTISIZ MÜCADELE BAŞLADı   23:57   ATAŞEHIR AYAKTA: ONURSAL ADıGÜZEL İÇIN DEV MITING! VATANDAŞLARDAN SERT TEPKI: "BU BIR SIYASI KUMPASTıR"   17:59   MERSIN’DE SABAHıN ENERJISI SAHILE TAŞTı: 06.30’DA BULUŞUP ’PASLANMıYORUZ’ DIYORLAR!   17:55   MERSIN ESOB’DA 2026 VIZYONU: AHMET ÖZDEMIR ’ORTAK AKıL’ ILE DEĞIŞIMI BAŞLATıYOR!   17:43   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA TANıK NECATI TOSUN’A “YALAN SÖYLÜYOR” DIYE TEPKI GÖSTERDIĞI IÇIN SALONDAN ÇıKARıLAN CEYHAN BELEDIYE BAŞKANı AYDAR: “YALANCıLAR DıŞARıDA, BIZLER IÇERIDEYIZ”   17:38   TANJU ÖZCAN: "YANDAŞ MEDYANıN, TROLLERIN SISTEMATIK ŞEKILDE YÜRÜTTÜĞÜ BIR ITIBAR SUIKASTıNıN, YALANLARıN VE IFTIRALARıN HEDEFI OLDUM"   17:35   OKULLARDAKI SALDıRıLARA ILIŞKIN 661 HESAP SAHIBI HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATıLDı  
 
     
   

ŞEKER-İŞ`TEN İSTANBUL`DA "DÖRT İŞÇİ SENDİKALI OLUNCA İŞTEN ATILDI" PROTESTOSU


İstanbul`da Alp Hindi fabrikasında, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası`na (Şeker-İş) üye olduktan sonra işten atılan işçiler hakkını aramak için bugün fabrika önünde açıklama yaptı.

 

Tarih : 5 Ağustos 2022 Cuma 16:41   Okunma : 656

İstanbul`da Alp Hindi fabrikasında, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası`na (Şeker-İş) üye olduktan sonra işten atılan işçiler hakkını aramak için bugün fabrika önünde açıklama yaptı.

Şeker-İş, İstanbul`daki Alp Hindi fabrikasında çalışan işçileri üye yaptı. Sendikanın iddiasına göre sendika toplu iş sözleşmesi için çoğunluğu sağladı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`na yetki tespiti için başvurdu. Ancak başvuruyu öğrenen işveren dört işçiyi gerekçe göstermeden işten çıkardı. Sendika bu duruma tepki olarak bugün işyerinin önünde basın açıklaması yaptı.

Sendikanın örgütlenme uzmanı Serkan Gümüşbaş, atılan işçilerle birlikte yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Alp Hindi fabrikasında da çoğunluğu sağlayarak Bakanlık nezdinde yetki başvurusu yapmış olmamızın üzerine fabrika yönetimi tarafından 4 arkadaşımız hukuksuz biçimde işten atılmıştır. Oysa Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 51. Maddesinde, işçilerin ekonomik ve sosyal koşullarını iyileştirmek amacıyla sendikaya üye olmaları açıkça tanınmış bir haktır. Bu Anayasal hakka dayanarak hazırlanan Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu`nun 25. Maddesinde de sendikaya üye olduğu için işçinin iş akdinin feshedilemeyeceği vurgulanmıştır. Türk Ceza Kanunu da sendikalı olma hakkına yönelik baskıların, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını hükmetmektedir. Ancak ülkemizde tüm bu yasal ve anayasal haklara rağmen, hâlâ işçiler sendikalı oldukları için işten çıkartılmakta, en demokratik haklarının önüne geçilmeye çalışılmaktadır. İşçilerin insani ve demokratik taleplerine kulak tıkayan bu anlayışın bir temsilcisi olan Alp Hindi fabrikası, yıllardır işçilerine uzun çalışma saatleri dayatmış ama asla fazla mesai ücreti ödememiş, çalışanlarını düşük ücrete mahkûm etmiştir. Sürekli iş kazalarıyla ve ağır çalışma koşullarıyla mağdur edilen Alp Hindi işçileri demokratik haklarını kullanarak sendikalı olduklarında da hiçbir gerekçe gösterilmeksizin işten atılmışlardır.

Yaşanan olay vesilesiyle bir kere daha görüyoruz ki bu hukuksuzluklara karşı işçilerin örgütlenmekten ve güçlerini birleştirmekten başka bir çıkar yolu yoktur. Bizler buradan Şeker-İş Sendikası olarak Alp Hindi işverenine, katı ve kabul edilemez tutumlarından vazgeçmelerini, sendikalı çalışma hakkını tanımalarını ve sorunun diyalog yolu ile çözülmesi gerektiğini ifade ediyor, sendikalı oldukları için atılan işçi arkadaşlarımızın işe geri alınması çağrısında bulunuyoruz. Emek ve sendika karşıtı tavrından vazgeçerek, iş barışını bozmamasını ve yasalara saygı göstermesini istiyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA