3 Mart 2026 Salı

19:04   KıNıK’TA MADEN GERILIMI: POLYAK İŞÇILERINE 11. GÜNDE TOMA’Lı MÜDAHALE, 4 GÖZALTı   18:08   MERSIN’DEN ADıYAMAN’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE BARıŞ ÇAĞRıSı!   15:02   MERSIN’IN EN BÜYÜK ROBOTIK FESTIVALI TOROSLAR’DA YAPıLDı   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “BÖLGEMIZDE HUZUR VE BARıŞ ISTIYORUZ”   14:56   İRAN KıZıLAYı: ABD VE İSRAIL SALDıRıLARıNDA EN AZ 555 KIŞI HAYATıNı KAYBETTI   14:51   CHP’LI BAŞARıR’DAN BOLU’DAKI HAKIM VE SAVCıLARA: "MILLET ADıNA KARAR VERIN, TEK ADAM ADıNA KARAR VERMEYIN"   14:50   GAZETECI MESLEK ÖRGÜTLERINDEN KENAN ŞENER’IN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: "GAZETECILIK SUÇ DEĞILDIR"   14:48   CHP’NIN "MILLETLE BIRLIKTE MILLETIN EMRINDE" BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIR DAHA HIÇ KIMSE BUGÜNKÜ CUMHURBAŞKANı’NıN YETKILERIYLE DONATıLMAYACAK. CUMHURBAŞKANı DAHIL HERKES DENETLENECEK"   14:47   İRAN’A AÇıLAN KAPıKÖY SıNıR KAPıSı’NDA GIRIŞI VE ÇıKıŞLAR SÜRÜYOR   16:02   TALAT DINÇER’DEN EMEKLILIKTE EŞITLIK KANUN TEKLIFI   15:54   İNCIRLIK’TE SıCAK HAREKETLILIK HABERINE GÖZALTı: TGS’DEN SERT TEPKI   15:48   ADANA’NıN SAKLı CENNETI YUMURTALıK’TA SOSYAL BELEDIYECILIK RÜZGARı: HEM MINIKLER MUTLU HEM KARAVANCıLAR HUZURLU!   15:29   MERSIN’DE DÖRDÜZLERIN BASKETBOL AŞKı: BÜYÜKŞEHIR ILE HAYALLERINE POTADAN UÇUYORLAR!   04:58   RESMÎ GAZETE’DE DIKKAT ÇEKEN KARAR: EL NUSRA CEPHESI LISTEDEN ÇıKARıLDı!   04:54   MERSIN’DE RAMAZAN COŞKUSU: BINLERCE YÜREK ÖZGECAN ASLAN MEYDANı’NDA TEK SOFRADA BULUŞTU!   01:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BOLU’DA SERT TEPKI: "O 528 ÇOCUĞU OKUTAN ADAMDAN UTANMAZSıNıZ!"   20:17   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BURDUR’DA ŞOK AÇıKLAMA:    14:46   MERSIN’IN GELECEĞI ŞEKILLENIYOR! 30 BIN HEKTARLıK ALANDA DEV DÖNÜŞÜM HAMLESI   13:54   CHP AKDENIZ’DEN BERBERLER ODASı’NA "HAYıRLı OLSUN" ZIYARETI: GÜNDEM ESNAFıN VE EMEKLININ GEÇIM DERDI   12:48   MERSIN’DE ÜNIVERSITELILERE MEZUN OLMADAN "İŞ GARANTILI" KARIYER FıRSATı!  
 
     
   

ŞEKER-İŞ`TEN İSTANBUL`DA "DÖRT İŞÇİ SENDİKALI OLUNCA İŞTEN ATILDI" PROTESTOSU


İstanbul`da Alp Hindi fabrikasında, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası`na (Şeker-İş) üye olduktan sonra işten atılan işçiler hakkını aramak için bugün fabrika önünde açıklama yaptı.

 

Tarih : 5 Ağustos 2022 Cuma 16:41   Okunma : 635

İstanbul`da Alp Hindi fabrikasında, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası`na (Şeker-İş) üye olduktan sonra işten atılan işçiler hakkını aramak için bugün fabrika önünde açıklama yaptı.

Şeker-İş, İstanbul`daki Alp Hindi fabrikasında çalışan işçileri üye yaptı. Sendikanın iddiasına göre sendika toplu iş sözleşmesi için çoğunluğu sağladı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`na yetki tespiti için başvurdu. Ancak başvuruyu öğrenen işveren dört işçiyi gerekçe göstermeden işten çıkardı. Sendika bu duruma tepki olarak bugün işyerinin önünde basın açıklaması yaptı.

Sendikanın örgütlenme uzmanı Serkan Gümüşbaş, atılan işçilerle birlikte yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Alp Hindi fabrikasında da çoğunluğu sağlayarak Bakanlık nezdinde yetki başvurusu yapmış olmamızın üzerine fabrika yönetimi tarafından 4 arkadaşımız hukuksuz biçimde işten atılmıştır. Oysa Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 51. Maddesinde, işçilerin ekonomik ve sosyal koşullarını iyileştirmek amacıyla sendikaya üye olmaları açıkça tanınmış bir haktır. Bu Anayasal hakka dayanarak hazırlanan Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu`nun 25. Maddesinde de sendikaya üye olduğu için işçinin iş akdinin feshedilemeyeceği vurgulanmıştır. Türk Ceza Kanunu da sendikalı olma hakkına yönelik baskıların, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını hükmetmektedir. Ancak ülkemizde tüm bu yasal ve anayasal haklara rağmen, hâlâ işçiler sendikalı oldukları için işten çıkartılmakta, en demokratik haklarının önüne geçilmeye çalışılmaktadır. İşçilerin insani ve demokratik taleplerine kulak tıkayan bu anlayışın bir temsilcisi olan Alp Hindi fabrikası, yıllardır işçilerine uzun çalışma saatleri dayatmış ama asla fazla mesai ücreti ödememiş, çalışanlarını düşük ücrete mahkûm etmiştir. Sürekli iş kazalarıyla ve ağır çalışma koşullarıyla mağdur edilen Alp Hindi işçileri demokratik haklarını kullanarak sendikalı olduklarında da hiçbir gerekçe gösterilmeksizin işten atılmışlardır.

Yaşanan olay vesilesiyle bir kere daha görüyoruz ki bu hukuksuzluklara karşı işçilerin örgütlenmekten ve güçlerini birleştirmekten başka bir çıkar yolu yoktur. Bizler buradan Şeker-İş Sendikası olarak Alp Hindi işverenine, katı ve kabul edilemez tutumlarından vazgeçmelerini, sendikalı çalışma hakkını tanımalarını ve sorunun diyalog yolu ile çözülmesi gerektiğini ifade ediyor, sendikalı oldukları için atılan işçi arkadaşlarımızın işe geri alınması çağrısında bulunuyoruz. Emek ve sendika karşıtı tavrından vazgeçerek, iş barışını bozmamasını ve yasalara saygı göstermesini istiyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA