15 Temmuz 2025 Salı

21:05   DENIZ YÜCEL: “MANAVGAT RÜŞVET KUMPASıNıN BAŞ AKTÖRÜ ENGIN TÜTER, CENGIZ COŞAR VE HÜSEYIN CEM GÜL KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE DISIPLINE SEVK EDILDI”   14:04   AHMET ÖZER’E TAHLIYE KARARı... ALI MAHIR BAŞARıR: "KENT UZLAŞıSı’NDAN BELEDIYELERIMIZE ATANAN KAYYıMLAR DERHAL ÇEKILMELI"   10:01   ŞILE BELEDIYE BAŞKANı KABADAYı TUTUKLANDı...GÖKAN ZEYBEK: “MILLETIMIZ SANDıK GÜNÜ GELDIĞINDE IRADESINE DOKUNANLARA DERSINI VERECEK”   01:05   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, MERSIN CEMEVI TARAFıNDAN DÜZENLENEN AŞURE PROGRAMı’NA KATıLDı   20:09   BÜYÜKŞEHIR’IN ZAFER KUPASı’NDA 42 TAKıM ŞAMPIYONLUK İÇIN MÜCADELE VERECEK   20:07   ÖZGÜR ÇELIK: “MUĞLAK IFADELER ILE BELEDIYE BAŞKANı HAKKıNDA IŞLEM YAPıLAMAZ”   19:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: ÇOCUKLARıMıZ BILIMLE DEĞIL, PROTOKOLLE BÜYÜYOR   18:55    TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA ZAFER KUPASı HEYECANı    18:22   CHP’NIN ADıYAMAN HALK BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "VATANDAŞıN YÜZDE 25’I ERDOĞAN’A INANıYOR, YÜZDE 75’I ÖZGÜR ÖZEL’E INANıYOR"   17:59   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BULUT: "TUTDERE, ADıYAMAN’ıN KADERINI DEĞIŞTIRMEYE GELMIŞTI, BUNA TAHAMMÜL EDEMEDILER"   17:41   MESKİ GENEL MÜDÜRÜ İRFAN KORKMAZ: “VATANDAŞLARıMıZDAN BU SÜREÇTE DAHA DUYARLı OLMALARıNı RICA EDIYORUZ”   17:39   İMAMOĞLU’NDAN, ADıYAMAN’DAKI ’’HALK BULUŞMASı"NA MEKTUP: "YARGıYı SIYASI SOPA HALINE GETIRENLER, GÜNÜ GELDIĞINDE HALKıN VICDANıNDA MAHKUM OLUR"   17:37   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, EV HAPSINDE BULUNAN ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANı TUTDERE’YI ZIYARET ETTI: "AYAĞıNDAN EVE KELEPÇELENMESI TAM BIR AKıL TUTULMASı"   16:11   VELİ-DER’DEN LGS AÇıKLAMASı: "SONUÇLAR, KAYGıLARıMıZıN NE KADAR HAKLı OLDUĞUNU GÖSTERDI"   09:05   YENI DOĞAN BEBEKLERIN İLK HEDIYESI BÜYÜKŞEHIR’DEN   22:40   MALATYA’DA ON BINLERCE KIŞI SıCAK HAVAYA RAĞMEN MITING ALANıNı DOLDURDU... "BIR ŞEHRI KAZANMAK KOLAY HALKıN KALBINI KAZANMAK YÜREK ISTER, EKREM GIBI"   22:32   ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A: "ARTıK YAŞLANDıN, YORULDUN, YÜZDE 29’LA SENI ORADA OTURTMAM"   09:35   ERDEMLI BELEDIYESI KURS MERKEZLERI’NDEN 2 LGS TÜRKIYE BIRINCISI   09:30   BÜYÜKŞEHIR ZABıTASı KALDıRıM VE YOL İŞGALLERINE GEÇIT VERMIYOR   09:20   MERSIN’DE KURUMLAR YEŞIL DÖNÜŞÜM İÇIN BULUŞTU  
 
     
   

OKUL BAHÇESİNDE HAYATINI KAYBEDEN SAMET GÜL`ÜN ANNESİ: "KİMSEYİ SUÇLAMIYORUM. SADECE ARAŞTIRILSIN. KİM YAPMIŞSA CEZASINI BULSUN"


İstanbul Küçükçekmece`deki bir okulda meydana gelen olayda yaşamını yitiren 12 yaşındaki Samet Gül`ün annesi Sevdet Gül, “İki çocukla kavga etmiş okulun bahçesinde, arkadaşları ayırmış. Onlar Samet`i dövmüş. Samet demiş, ‘Ben tuvalete gideceğim`. Aşağıdaki bahçeden yukarı bahçeye çıkıyor. O daha tuvalete gelmeden diğer çocuk boğazını sıkıyor. İtince kafası demire geliyor. Daha yerden kalkamıyor, bayılıyor... Ben kimseyi suçlamıyorum. Sadece araştırılsın. Kim yapmışsa cezasını bulsun” dedi. Bu arada, olaya karıştığı iddia edilen 8. sınıf öğrencisinin ıslahevine götürüldüğü öğrenildi.

 

Tarih : 22 Eylül 2022 Perşembe 16:01   Okunma : 794

Haber: GAYE ŞEYMA CAN/YİĞİT KAZBEK - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU 

İstanbul Küçükçekmece`deki bir okulda meydana gelen olayda yaşamını yitiren 12 yaşındaki Samet Gül`ün annesi Sevdet Gül, “İki çocukla kavga etmiş okulun bahçesinde, arkadaşları ayırmış. Onlar Samet`i dövmüş. Samet demiş, ‘Ben tuvalete gideceğim`. Aşağıdaki bahçeden yukarı bahçeye çıkıyor. O daha tuvalete gelmeden diğer çocuk boğazını sıkıyor. İtince kafası demire geliyor. Daha yerden kalkamıyor, bayılıyor... Ben kimseyi suçlamıyorum. Sadece araştırılsın. Kim yapmışsa cezasını bulsun” dedi. Bu arada, olaya karıştığı iddia edilen 8. sınıf öğrencisinin ıslahevine götürüldüğü öğrenildi.

Küçükçekmece`deki Halkalı Güneş Ortaokulu`nda geçen pazartesi günü meydana gelen olayda, 12 yaşındaki Samet Gül hayatını kaybetmişti. Çocuğun cansız bedeni üzerinde yapılan incelemelerde herhangi bir darp izine rastlanmamıştı. Aile, olayın araştırılması için emniyete giderek şikayette bulunmuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Gözüdok, Kaymakam ve okul yönetimi bugün aileyi ziyaret etti. Bu arada, Samt Gül`ün olay öncesinde kavga ettiği iddia edilen yabancı uyruklu çocuğun ıslahevine götürüldüğü öğrenildi.

ANKA Haber Ajansı`na konuşan anne Sevdet Gül, şunları söyledi:

"OĞLUM SAPASAPLAM EVDEN ÇIKMIŞTI: Çocuklarım sabah kalktı, okula gitti. Ben de bir okulda işe başlamıştım, o gün işe gidecektim. Oğlum uyandı, ‘Anne kalk, sen de işe gideceksin`… ‘Siz çıkın, ben de geliyorum` dedim. Oğlum sapasağlam evde çıktı, hiçbir şeyi yoktu. Gitti okula. Saat 12:45 sıralarında bana telefon geldi. Dediler ki ‘Samet okulda bayıldı, Samet`in annesi koş`. Ben de koştum gittim. Okulun bahçesinde, bahçe merdivenden aşağıya iniyordum, bahçeye indim, çoğuma hocalar müdahale ediyordu. Hocanın birisi kalp mesajı yapıyordu. Bütün öğretmenler onun başındaydı. Ben bağırınca, feryat edince ‘oğlum mu, değil mi` diye baktım, siyah arkasından tanıdım. Bir de boynu böyle büküktü yavrumun. Aklımı kaçırdım, ailemi arayamadım. Samet`e daha bir ay önce telefon almıştım. Dedesinin numarasını çıkarttım, aradım.

AMBULANSLA AYNI ANDA OKULDAYDIK: Ambulansla aynı saatte, aynı dakika içinde okula geldik. Aşağıya ben koşunca ambulans da hemen gitti, müdahale etmek istedi, müdahale ediyordu. Zaten beni uzak tuttular. Aldılar Samet`i ambulansa, götürdüler. Ayaklarım tutmadı, hocalar beni arabaya götürdüler. O esnada ambulans yola çıktı. Hastaneye gittik. Kardeşimle abim geldi. En yakın hastaneye gittik, özel bir hastane.   

Acilde hemen müdahaleye almışlardı. İçeriden haber bekliyorduk. İlk müdahalede doktorlardan haber bekliyoruz. Doktor geldi dedi ki ‘Nabzı atıyor ama durumu kritik, çok kritik`. Şu an tam hatırlamıyorum ne yaptığımı. ‘Biz yoğun bakıma aldık` dediler. Yoğun bakımın kapısında biraz dolandım. Bütün ailem geldi. Okuldaki bütün öğretmenler, müdürler geldi. 

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GELİNCE BİR ŞEY OLDUĞUNU ANLADIM: İlçe Milli Eğitim Müdürü geldi. O müdür gelince boşuna gelmediğini anladım. Dedim ki ‘Sen buraya boşuna gelmedin. Benim yavruma bir şey oldu`. Doktorlara, ‘Ben Samet`in annesiyim. Ne oldu?` dedim. Bütün doktorlar çıktı yoğun bakımdan, ‘Çok üzülerek söylüyoruz, senin oğlun okulun bahçesinden zaten ölü olarak getirildi` dediler. Orada ben yıkıldım zaten.  

VELİLER, `BİZİM ÇOCUĞUMUZ GÖRMÜŞ, 2 ÇOCUKLA KAVGA EDERKEN KAFASINI DEMİRE ÇARPMIŞ` DEDİLER: Daha sonra okuldaki arkadaşları, oynadığı kişiler, tanımadığım veliler geldi. Dediler ki ‘Bizim çocuğumuz görmüş, Suriyeli bir çocuk onu itmiş`. İki çocukla kavga etmiş okulun bahçesinde, arkadaşları ayırmış. Onlar Samet`i dövmüş. Samet demiş, ‘Ben tuvalete gideceğim`. Aşağıdaki bahçeden yukarı bahçeye çıkıyor. O daha tuvalete gelmeden diğer çocuk boğazını sıkıyor. İtince kafası demire geliyor. Daha yerden kalkamıyor, bayılıyor. Hocalar da diyor ki ‘Kamerada gözüküyor. Elinde bir şey var, oturmuş, oynuyordu`. Öyle, bir anda düşmüş.

YETER ARTIK, ONLAR YÜZÜNDEN DIŞARI ÇIKAMIYORUZ: Bilemem. Ben kimseyi suçlamıyorum. Sadece araştırılsın. Kim yapmışsa cezasını bulsun. Ha eğer bu bir Suriyeliyse Cumhurbaşkanı`na sesleniyorum. Allah ondan razı olsun ama yeter artık. Yabancı uyruklu artık yeter. Bıktık artık, yeter. Onlar yüzünden dışarı çıkamıyoruz. Rahat gezemiyoruz, parka gidemiyoruz. Hep bir korku içinde yaşıyoruz kendi ülkemizde. Bak, yabancı uyruklu, benim ciğerimi de söktü. Ama o yabancı uyruklu, cezasını Türkiye`de çekecek, zindanlarda çürüyecek. Onu yetiştiren anası babası… Sonucu bekliyorum. Araştırılsın istiyorum. Benim çocuğumun, benim ciğerimin derdini çıkarsın ortaya. Yarasını çıkarsın ortaya. Ben o yarasını, o taşını alırım, buraya basarım, susarım."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA