29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

KONYA`DA YARGILANAN IŞİD`LİDEN ‘TAKAS` İDDİASI: “EBU HARİS İSİMLİ ŞAHSIN, DAHA ÖNCE TÜRKİYE`DE CEZAEVİNDEYKEN IŞİD`İN ELİNDE BULUNAN TÜRK ASKERLERİ İLE TAKAS OLUNDUĞU DUYDUM”


Terör örgütü IŞİD`in Ankara`daki 10 Ekim katliamına ilişkin davanın dosyasına, örgüte üye olduğu gerekçesiyle Konya`da yargılanan Ubeydullah Külgecioğlu`nun 7 Şubat 2018 tarihinde terörle mücadele polisine verdiği ifadenin tutanakları girdi. Ubeydullah Külgecioğlu, ifadesinde, babası Ubdullah Külgecioğlu`nun ardından Suriye`ye giderek örgüte katıldığını, babasının örgütün Türkiye`deki saldırılarını organize eden Fursanül Hilafe Ketibesi`nin askeri emiri ve MİT operasyonu ile yakalanan IŞİD`in Türkiye emiri Kasım Güler`in arkadaşı olduğunu açıkladı. Külgecioğlu, kendisine babasının ölüm haberini veren şahıs için, “Babamın hava saldırısı sonucu vefat ettiğini öğrendim. Bu haberi bana, bu (Fursanül Hilafe) ketibenin emiri olan Ebu Haris söyledi. Ebu Haris isimli şahsın gerçek adını soyadını bilmiyorum. Ancak bu şahsın, daha önce Türkiye`de cezaevindeyken IŞİD`in elinde bulunan Türk askerleri ile takas olunduğu Nadir Doğan`dan duydum” dedi.

 

Tarih : 3 Ekim 2022 Pazartesi 11:55   Okunma : 384

TAMER ARDA ERŞİN - GÜRKAN DEMİRTAŞ

Terör örgütü IŞİD`in Ankara`daki 10 Ekim katliamına ilişkin davanın dosyasına, örgüte üye olduğu gerekçesiyle Konya`da yargılanan Ubeydullah Külgecioğlu`nun 7 Şubat 2018 tarihinde terörle mücadele polisine verdiği ifadenin tutanakları girdi. Ubeydullah Külgecioğlu, ifadesinde, babası Ubdullah Külgecioğlu`nun ardından Suriye`ye giderek örgüte katıldığını, babasının örgütün Türkiye`deki saldırılarını organize eden Fursanül Hilafe Ketibesi`nin askeri emiri ve MİT operasyonu ile yakalanan IŞİD`in Türkiye emiri Kasım Güler`in arkadaşı olduğunu açıkladı. Külgecioğlu, kendisine babasının ölüm haberini veren şahıs için, “Babamın hava saldırısı sonucu vefat ettiğini öğrendim. Bu haberi bana, bu (Fursanül Hilafe) ketibenin emiri olan Ebu Haris söyledi. Ebu Haris isimli şahsın gerçek adını soyadını bilmiyorum. Ancak bu şahsın, daha önce Türkiye`de cezaevindeyken IŞİD`in elinde bulunan Türk askerleri ile takas olunduğu Nadir Doğan`dan duydum” dedi.

IŞİD`in 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı`nın önünde düzenlediği katliama ilişkin Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi`nde firari sanıklar yönünden süren davanın dosyasına, Konya`da yargılanan IŞİD`li Ubeydullah Külgecioğlu`nun ifadelerine ilişkin belgeler girdi. Külgecioğlu, 7 Şubat 2018 tarihinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü`nde verdiği ifadede, örgüte nasıl katıldığını şöyle anlattı:

“Babam Abdullah Külgecioğlu, benim hatırladığım kadarıyla Konya ilinde Akit gazetesinde dağıtım müdürü idi. O dönem Konya ilinde dini sohbet gruplarının sohbetlerine gittiğini hatırlıyorum. 2015 yılın ağustos ayında Suriye`de İslam devleti kurulduğunu ve katılmak için buraya gideceğini söyledi. İlk başta biz karşı çıktık, ancak babam kafasına koyduğu için kararından vazgeçmedi. Babamın IŞİD terör örgütü içerisinde konumu olup olmadığını bilmiyordum. Babam, gittikten sonra sürekli bizi arayıp oraya çağırıyordu. Ben, o dönemde Arapça eğitimi alıyordum. Babam da bana Suriye`de bu eğitimi daha iyi alabileceğimi söyledi. Ben, yani eğitim amaçlı da gittim diyebilirim. Annem de ben ve babam Suriye`de olacağımızdan ayrı kalmak istemedi. Ben, annem ve kardeşlerim, 12 Ekim 2015 tarihinde Konya ilinden yola çıktık.

IŞİD`İN SINIR EMİRİ İLHAMİ BALI KARŞILAMIŞ

Suriye sınırını geçtikten sonra bizi bir arabayla bir camiye götürdüler. Burada bizi (IŞİD`in sınır emiri ve canlı bombaların sınırdan geçişini organize eden 10 Ekim katliamının firarı sanıklarından) Ebubekir (K) İlhami Balı karşıladı. Yanında birkaç adamı vardı. İlhami ve adamlarının hatırladığım kadarıyla silahları vardı. İlhami, kadınları ayrı bir yere gönderdi. Erkekleri de ayrı bir eve gönderdi. Benden başka, yine Türk olan, ama Almanya`dan gelen bir erkek vardı. Bu şahsın ismini bilmiyorum, ilk ve son defa orada gördüm. Bu ev Rai kasabasındaydı ve ailemle bağım koptu.

"100 KİŞİDEN 20`Sİ TÜRKTÜ"

Rakka`da ben, bir ay evde şeri muasker eğitimi için bekledim. Bu evde beklerken muasker eğitimi için gelenler gidenler oluyordu. Ben 29 gün bekledikten sonra, şeri muasker eğitimi için tam yerini bilmediğim, Rakka`da olduğunu düşündüğüm bir yere götürdüler. Ben, burada 25 gün dini eğitim aldım. Yaklaşık 100 kişi eğitim alıyordu, bunlardan 20 kişisi Türk`tü diyebilirim.

Askeri eğitimimiz 15 gün sürdü ve yaklaşık 15-20 kişi idik. Bu eğitimi verenler arasında, hatırladığım Antepli olan Ebu Nur kod isimli şahıs… Gerçek ismini bilmiyorum, bu şahsın resmi gösterilirse tanırım. Bu şahıs bize silah eğitimi verdi. Yine Türk olan Ebu Sara isimli şahıs vardı. Bu şahıs da Antepli olabilir. Bu da silah eğitimi verdi. Yine Türk olan Ebu Muhammed isimli şahıs vardı, silah eğitimi veriyordu.

Benim eğitimim sırasında, bana eğitim veren Ebu Nur isimli şahıs, babamın askeri emir olduğunu söyledi. Yani babamın ne iş yaptığını ilk defa orada öğrendim. Babam, beni iki defa ziyarete geldi. İlk görüşmemiz çok kısa sürdü, sonraki görüşmemizde Tabka`da bulunan annemlerin yanına gittik. Bu görüşmemiz, zaten birbirimiz çok görmediğimizden hasret giderme şeklinde idi diyebilirim. Babamın Fursan Hilafe Ketibesi`nin askeri emiri olduğunu ben o dönem öğrendim. Zaten muasker eğitimim bittiği gün, babamın hava saldırısı sonucu vefat ettiğini öğrendim. Yani babam, 3 Aralık 2015 tarihinde vefat etti. Bu haberi bana bu ketibenin emiri olan Ebu Haris söyledi."

“IŞİD`İN TÜRKİYE EMİRİ KASIM GÜLER İLE ARKADAŞ”

Ubeydullah Külgecioğlu, MİT operasyonuyla yakalanan ve IŞİD`in Türkiye emiri olduğu açıklana Kasım Güler ile babası Abdullah Külgecioğlu`nun arkadaş oluğunu söyledi ve “Ebu Usame (K) Kasım Güler isimli şahsı ben Konya`dan tanırım, kendisi babamın arkadaşıydı. Bu şahıs da Seyful İslam Ketibesi`nin emiri iken yaralandı, sonra Tabka`ya gelince emirlikten çıkarıldı, bir dönem hastane polisi olarak çalıştı. Ayağı sakattı” dedi.  

BABASI, SALDIRILARI ORGANİZE EDEN KETİBENİN EMİRİYMİŞ

Külgecioğlu, 1 Nisan 2018 tarihinde TEM`de verdiği ikinci ifade de babası Abdullah Külgecioğlu`nun Akit gazetesinde dağıtım müdürü olduğunu ve IŞİD`e katıldıktan sonra babasının Fursanül Hilafe Ketibesi`nin (bölük) askeri emiri olduğunu öğrendiğini açıkladı. Külgecioğlu, şunları belirtti:

“Babamın Fursan Hilafe Ketibesi`nin askeri emiri olduğunu o dönem öğrendim. Zaten muasker eğitimim bittiği gün babamın hava saldırısı sonucu vefat ettiğini öğrendim. Yani babam, 3 Aralık 2015 tarihinde vefat etti.”

Külgecioğlu`nun bahsettiği Fursanül Hilafe Ketibesi, IŞİD`in sözde ‘medya bakanı` Ömer Yetek`in anlatımına göre, örgütün 10 Ekim katliamı da dahil saldırılarını organize eden ketibe. Yetek, bu ketibenin Türklerden oluştuğunu ve başında Muhammed Cengiz Dayan`ın bulunduğunu açıklamıştı. Dayan ise Gaziantep`te ‘terör örgütü üyeliğinden` yargılanıyordu. Dayan, ifadesinde, “Para biriktirip bedelli (askerlik) yapacağım” demiş ve 10 Ekim katliamına ilişkin şunları söylemişti:

“İlgi ve alakam yoktur. Bu olayı insanlık ve katliam suçu olarak lanetliyorum. Bu konuda herhangi bir bilgim olursa vatandaşlık görevimi yapmaya hazırım.”

BU ŞAHSIN, DAHA ÖNCE TÜRKİYE`DE CEZAEVİNDEYKEN IŞİD`İN ELİNDE BULUNAN TÜRK ASKERLERİ İLE TAKAS OLUNDUĞU NADİR DOĞAN`DAN DUYDUM”

Külgecioğlu, babası Abdullah Külgecioğlu`nun ölüm haberini kendisine Ebu Haris`in verdiğini söyledi ve bu şahsın Türk askerleriyle takas sonucu cezaevinden çıktığını iddia etti. Külgecioğlu, şunları kaydetti:

“Bu haberi bana, bu ketibenin emiri olan Ebu Haris söyledi. Ebu Haris isimli şahsın gerçek adını soyadını bilmiyorum. Ancak bu şahsın, daha önce Türkiye`de cezaevindeyken IŞİD`in elinde esir bulunan Türk askerleri ile takas olunduğu Nadir Doğan`dan duydum. Gerçek mi, yalan mı bilmiyorum. Ayrıca babamın cenazesi Rakka dışında bir yerde gömülüdür.”

 (ARŞİV FOTOĞRAF)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA