22 Şubat 2026 Pazar

14:15   CHP AKDENIZ’IN YÜKSELEN İSMI SEMIH PALAMUT’TAN NET MESAJ: “GÜÇLÜ ÖRGÜT, GÜVENLI GELECEK”   12:26   550 KILOMETRELIK TARIH VE DOĞA ROTASı: MERSIN’DE KILIKYA YOLU’NA YOĞUN İLGI   12:15   “ANA DILDE EĞITIM LÜKS DEĞIL, HAKTıR”: 3. ANADILI SEMPOZYUMU’NDAN ANKARA’YA NET MESAJ   10:59   FETI YıLDıZ’DAN ‘KOMISYON RAPORU’ ÇıKıŞı: “OKUMADAN KONUŞUYORLAR”   10:50   TANRıKULU’NDAN DÜNYA ANADILI GÜNÜ MESAJı: “ANA DIL GÜVENLIK DEĞIL, EŞITLIK MESELESIDIR”   10:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 50 BIN ÇOCUĞA SANAT DOKUNUŞU! ‘BISKÜVI ADAM’ SAHNESI KAHKAHAYA BOĞDU   10:30   ÖZGÜR ÖZEL: “ADAYıMıZ İÇERIDE DE OLSA EKREM İMAMOĞLU; FATURAYı RECEP TAYYIP ERDOĞAN ÖDEMEDEN YENI İSIM ÇıKMAZ”   01:59   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN BEYOĞLU’NDA İFTAR SÜRPRIZI: KAYACıK AILESININ SOFRASıNA KONUK OLDU   01:58   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KOCAELI ÇAĞRıSı: “HAKKıMıZı SÖKE SÖKE ALACAĞıZ”   01:57   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ERDEMLI’DE 13 İLÇELIK RAMAZAN BULUŞMASıNı BAŞLATTı: BINLER AYNı SOFRADA, TEK YÜREK   23:56   CHP’DEN ABDULVAHAP GÖÇER’E KESIN İHRAÇ   23:55   ALI MAHIR BAŞARıR VE AHMET SERKAN TUNCER MEZITLI’DE SAHAYA İNDI: SEL BÖLGESINDE KRITIK MESAJLAR   23:54   YAYLAKONAKLıLAR BIR ARADA: MERSIN ADıYAMAN YAYLAKONAK BALYAN DERNEĞI’NE ANLAMLı ZIYARET   17:45   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: ÇEVREYI KORUMANıN PARTISI OLMAZ   17:44   ÇEŞME BELEDIYE BAŞKANı LÂL DENIZLI IFADESININ ARDıNDAN SERBEST BıRAKıLDı   16:30   ERKAN BAŞ’TAN GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLANMASıNA TEPKI: "ALICAN ULUDAĞ DERHAL SERBEST BıRAKıLMALıDıR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL, ATATÜRK BÜSTÜNÜ KORUYAN ADANALı GENÇLERLE GÖRÜŞTÜ... ÖZEL: "İZLERKEN GÖZYAŞLARıMı TUTAMADıM"   14:28   ARZU ÇERKEZOĞLU: "EMEKLI BAYRAM IKRAMIYESI EN AZ 17 BIN 519 TL OLMALı"   14:26   BASıN MESLEK ÖRGÜTLERI ÇAĞLAYAN’DA AÇıKLAMA YAPTı: GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN DAHA FAZLA VAKIT GEÇIRILMEDEN DERHAL SERBEST BıRAKıLMASıNı TALEP EDIYORUZ   13:25   ALI MAHIR BAŞARıR: "EMEKLIMIZI DE MEMLEKETIMIZI DE BU SEFALETTEN HEP BERABER KURTARACAĞıZ, AZ KALDı"  
 
     
   

EDİRNELİ ESNAF, YÜKSEK ELEKTRİK FATURASINDAN DERTLİ: "ESNAF ŞU ANDA ELEKTRİKTEN BAŞKA BİR ŞEY DÜŞÜNMÜYOR"


Edirneli esnaf, yüksek elektrik faturalarından yakındı. Tava ciğer lokantası işletmecisi Erdal Akgün, geçen yıl 5-6 bin lira gelen elektrik faturasının bu yıl  22-23 bin liraya çıktığını belirterek "Esnaf şu anda elektrikten başka bir şey düşünmüyor. Kira ikinci plana kaldı. Kirayı dükkân, mal sahibi idare edebiliyor ama elektriği asla" dedi. Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, devletin esnafın elektrik faturasına destek vermesini istedi.

 

Tarih : 24 Kasım 2022 Perşembe 12:20   Okunma : 767

Edirneli esnaf, yüksek elektrik faturalarından yakındı. Tava ciğer lokantası işletmecisi Erdal Akgün, geçen yıl 5-6 bin lira gelen elektrik faturasının bu yıl  22-23 bin liraya çıktığını belirterek "Esnaf şu anda elektrikten başka bir şey düşünmüyor. Kira ikinci plana kaldı. Kirayı dükkân, mal sahibi idare edebiliyor ama elektriği asla" dedi. Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, devletin esnafın elektrik faturasına destek vermesini istedi.

Yüksek elektrik faturaları, esnafı zor durumda bıraktı. EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, esnafın yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı:

"DEVLET BİR SÜRÜ YERDE SÜBVANSİYON UYGULUYOR"

"Elektrik faturaları zorda bırakıyor. Bu esnafın belini büküyor mu? Büküyor. Kazancından bunu sübvanse etmiş oluyor. Devlet aslında bir sürü yerde süspansiyon uyguluyor. Ticarethanelere de esnafa da bir sübvansiyon uygularsa fiyat artışlarının kısmen de olsa önüne geçilmiş olur. Uygulayabilir mi çok rahatlıkla uygulayabilir. Çünkü Türkiye`de bir sürü dış piyasada iş yapanlara, ihracatçılara, gemicilere filan sübvansiyon uygulanıyor. Bana göre onlara uygulanan sübvansiyon kadar esnafa uygulanacak sübvansiyon ek yük getirmez diye düşünüyorum. Geçen seneye göre değerlendirmeye kalkarsak 2 bin lira gelen yere şu anda 10 bin lira elektrik faturası geliyor. Yılbaşından sonra elektriğe zam gelecek mi gelmeyecek mi bilmiyoruz"

"ESNAF ELEKTRİKTEN BAŞKA BİR ŞEY DÜŞÜNMÜYOR"

Geçen ay elektrik faturasının 21 bin TL, bu ay ise 23 bin TL geldiğini ifade eden tava ciğer lokantası işletmecisi Erdal Akgün şunları söyledi:

"Geçen yıl 5-6 bin lira gelen elektrik faturaları 22-23 bin liralara kadar dayandı çünkü ısıtma da soğutma da hepsi elektrikle oluyor. Hijyen hizmet için bunu mutlaka yapmamız lazım. Klima çalıştırıyorsun, buzdolapları var, bizim sektörümüzde gerçekten soğutma çok önemli. Elektrik sarfiyatı can yakıcı, yürek sızlatıcı. Bu şartlarda esnafın ayakta durmasının mümkünatı yok. Bu konularla da hiç kimsenin ilgilenmemesi de bizleri üzüyor. Mutlaka ve mutlaka bu işe bir şeyler yapmak lazım. İnanın bu işlerin altından kalkamıyoruz. Pandemi döneminde elektrik faturası üç ay ödenmeyecek denildi. İnanın hala daha onlarla boğuşan esnafımız var. Bu iş böyle gitmez diyoruz. Yavaş yavaş kış başladı diyebiliriz. Bu sarfiyat daha da yukarı çıkacak. Devleti idare eden insanların bunu mutlaka ve mutlaka duyması lazım. İnanın esnaf şu anda elektrikten başka bir şey düşünmüyor. Kira ikinci plana kaldı. Kirayı dükkân, mal sahibi idare edebiliyor ama elektriği asla. Günü geldiğinde mesajlar başlıyor. Bizleri elektrik sarfiyatı çok zor duruma sokuyor. Allah esnafın yardımcısı olsun diyoruz çünkü başka sesimizi duyuracak insan da bulamıyoruz."

"YÜZDE ELLİDEN AŞAĞI ZAM YAPMAYACAKLAR"

Balıkçı esnafı Yusuf Çimen ise şunları kaydetti:

"Şu anda faturanın biri 9 bin 700 lira, diğer faturam geldi 4 bin lira ve bu en az gelen faturalarımız. Diğer dükkân 17-18 bin. Bazen ödemekte güçleniyoruz. Sonuçta balıkçıyız. Yazımız yok. Yazın da faturalar geliyor. Yazın cepten harcıyoruz faturalar için. Geçen ay fatura 18 bin lira geldi. Bu ay 14 bin lira geldi. Ufak bir ışığı açsak bile yüksek faturalar geliyor. Ticarethane olduğu için hem bir zam hep bir zam. Aralık ayında zam gelmeyecek. Ocak ayında yeni zamlarla karşı karşıyayız. Yüzde 50`den aşağıya zam yapmayacaklar. O 4 bin lira olacak bize 20 bin lira. ‘Ödememek` diye bir şey yok. Ödemesek daha kötü. Hemen faiz. Diğer faturaya yansıyor. Elektriği kapatıyorlar.” 

Görüntü Dökümü

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz,

Tava ciğer lokantası işletmecisi Erdal Akgün

Balıkçı esnafı Yusuf Çimen

İşletmelerden detaylar

Esnafın fatura detayları

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA