28 Mart 2024 Perşembe

10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”   14:23   BTP LİDERİ HÜSEYİN BAŞ: “SEÇİMDEN HEMEN SONRA BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VAR GÜNDEMDE. BUNA ‘DUR` DİYEBİLECEK BİR KADROYLA KARŞILARINA ÇIKALIM”   14:09   MEZİTLİ BELEDİYESİ`NDEN İLÇEDEKİ EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ   14:07   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT, “GELİNCİK TEPESİ’NDE SEYİR TERASI OLUŞTURACAĞIZ”   14:01   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET GÖTÜRECEKLERİNİ SÖYLEDİ  
 
     
   

ENGİN ALTAY: 6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUMUZA YAPILAN BİR SAPKINLIKTIR, AMA İLGİLİ BAKANIN SESSİZLİĞİ BİR FELAKETTİR


CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu`nda, İsmailağa Cemaati`ne bağlı Hiranur Vakfı`nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in kızını 6 yaşındayken ‘imam nikahıyla evlendirmesine` ilişkin, "Pazartesi günü, Türkiye`yi ürperten bir olay yaşandı. 85 milyonun kanını donduran bir olay yaşandı, 6 yaşındaki bir çocuğumuz ile ilgili deyip, burada gerisini bile söylemeyi bile zül sayarım. 25 dakika önce Aile Bakanlığı, bu konuda 3 gün sonra, ‘Davaya müdahil olacağız` diye bir açıklama ile yetindi. Bu, kabul edilebilir değil. Bu 6 yaşındaki çocuğumuza yapılan bir sapkınlıktır, ama ilgili bakanın sessizliği bir felakettir" dedi.

 

Tarih : 7 Aralık 2022 Çarşamba 21:59   Okunma : 482

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu`nda, İsmailağa Cemaati`ne bağlı Hiranur Vakfı`nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in kızını 6 yaşındayken ‘imam nikahıyla evlendirmesine` ilişkin, "Pazartesi günü, Türkiye`yi ürperten bir olay yaşandı. 85 milyonun kanını donduran bir olay yaşandı, 6 yaşındaki bir çocuğumuz ile ilgili deyip, burada gerisini bile söylemeyi bile zül sayarım. 25 dakika önce Aile Bakanlığı, bu konuda 3 gün sonra, ‘Davaya müdahil olacağız` diye bir açıklama ile yetindi. Bu, kabul edilebilir değil. Bu 6 yaşındaki çocuğumuza yapılan bir sapkınlıktır, ama ilgili bakanın sessizliği bir felakettir" dedi.

TBMM Genel Kurulu`nda bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri görüşüldü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, vekillerden gelen soruları yanıtladı. 

Ardından parti gruplarına söz verildi. İlk sözü, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay aldı.  

BUGÜNKÜ ÜÇ SAYIN BAKANI TEBRİK EDİYORUM”

Engin Altay, “Bugünkü üç sayın bakanı tebrik ediyorum. Şunun için. İki sebepten tebrik edeceğim. Birincisi; AK Parti Grubu`ndan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay`ın aldığı alkışın 10 katını aldılar. Sizleri tebrik ediyorum. İkincisi de TBMM`ye, yasama organına tutumlarında genel olarak, Çevre Bakanı`mızın biraz polemik hevesini de anlayışla karşılıyorum ama elbette siyaset münakaşa, müzakere işidir. Kimi bakanların geçmişte yaptığı ve önümüzdeki günlerde yapacağı saygısızlıkları öngördüğümüzde, TBMM`ye yönelik tutumlarını da takdirle karşılıyorum” diyerek Bakan Kurum, Bakan Dönmez ve Bakan Muş`u kutladı.

“BU 6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUMUZA YAPILAN BİR SAPKINLIKTIR, AMA İLGİLİ BAKANIN SESSİZLİĞİ BİR FELAKETTİR”

Altay, “Meclis olarak, bir şeyi göz ardı ediyoruz bugün. Pazartesi günü, Türkiye`yi ürperten bir olay yaşandı. 85 milyonun kanını donduran bir olay yaşandı, 6 yaşındaki bir çocuğumuz ile ilgili deyip, burada gerisini bile söylemeyi bile zül sayarım. 25 dakika önce Aile Bakanlığı, bu konuda 3 gün sonra, ‘Davaya müdahil olacağız` diye bir açıklama ile yetindi. Bu, kabul edilebilir değil. Bu 6 yaşındaki çocuğumuza yapılan bir sapkınlıktır, ama ilgili bakanın sessizliği bir felakettir” diyerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık`ı eleştirdi.

“AKBELEN ORMANLARINI KATLEDİYORSUNUZ. ERGENE KANGRENİNİ 25 YILDIR ÇÖZMEDİNİZ”

Altay, Bakan Kurum`a, “Kazdağları`nda elinize yüzünüze bulaştırdınız. Afrin, Elbistan zehir soluyor. Akbelen ormanlarını katlediyorsunuz. Ergene kangrenini 25 yıldır çözmediniz. En sonra Kapadokya`da peribacasının üstüne otel dikmek, elinize yüzüne bulaştırmaktır. Bunun da altını çiziyorum. Afet olmayan yerlerde afet olmuş gibi 21-b`den ihale yapmak da ele yüze bulaştırmaktır” eleştirisini yaptı.

“SAYIN BAKAN, İTÜ`NÜN RAPORU NEREDE? BEN MÜŞTEKİYİM”

Bakan Fatih Dönmez`e seslenen Altay, “Sayın Bakan, İTÜ`nün raporu nerede? Ben müştekiyim. Sabahın köründe kalkıyoruz, hava karanlık. Sabah okulların hepsinde elektrik tüketiliyor zaten. Sabah tüketileceğine akşam tüketilir. İTÜ`nün raporunu koymanız lazım samimiyetle. Yaz saati uygulamasını söylüyorum. Avrupa Konseyi, tavsiye karar almış. Hiçbir Avrupa ülkesi uymuyor, Türkiye`ye tavsiye ediyor. Bunu da anlamak mümkün değil” dedi.

“3 YILDA KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN MİKTARINI 5 METREKAREDEN 7,73 METREKAREYE ÇIKARAN İBB BAŞKANI`MIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Engin Altay, CHP`li belediye başkanlarının çalışmalarına ilişkin Bakan Kurum`a şunları söyledi:

“Bizim belediye başkanlarımızın, sizin 25 yılınız ile bizim 3 buçuk yılımızı mukayese etmeniz çok güzel. Bizim hoşumuza gidiyor. Çünkü sizin 25 yılda yapabildiklerinizden fazlasını yaptı belediye başkanlarımız. Örnek vereceğim, merak etmeyin. Sayın Bakan (Bakan Kurum) soru da sordu, ‘Ne kadar yeşil alan kazandırdı` diye. Ama bir şey söyleyeyim. Üç büyükşehri söyleyeyim. İkisi, sizin 25 yıllık enkazınızı temizlemek ile uğraşıyor. Birisi de güzelliğine güzellik katıyor. Somuta geliyorum; Sayın Bakan, bakanlığınızdaki en güvendiğiniz kadronuzdan birini, sizin başarınıza kendini adamış kadronuzdan birini görevlendiriniz. Ben de bir milletvekili arkadaşımı görevlendireceğim. Şunu beraber incelesinler. İstanbul`da 2019`dan bu yana kadar 6 milyon 347 bin metrekare yeni yeşil alan kazandırıldı. Sizin kadronuzdaki biri gelip ölçecek. 3 yılda kişi başına düşen yeşil alan miktarını 5 metrekareden 7,73 metrekareye çıkaran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı`mıza (Ekrem İmamoğlu) burada teşekkür ediyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA