27 Eylül 2024 Cuma

15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME   17:44   HÜLYA ŞELLAVCı`Yı KATLEDEN SANıK KAFFAR YEĞIN`E MÜEBBET HAPIS CEZASı VERILDI   16:12   EŞI EMRAH ALA TARAFıNDAN ÖLDÜRÜLEN MINE NUR ALA`NıN POLISLERIN GÖZÜ ÖNÜNDE ÖLÜMLE TEHDIT EDILDIĞI ORTAYA ÇıKTı   15:36   `CUMHURBAŞKANıNA HAKARET`TEN YARGıLANAN DILRUBA KAYSERILIOĞLU`NDAN DURUŞMA SONRASı AÇıKLAMA...   15:29   CUMHURBAŞKANıNA HAKARETTEN YARGıLANAN DILRUBA KAYSERILIOĞLU HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı   15:11   İYİ PARTILI ZORLU`DAN BAKAN TEKIN`E: “30 BIN TEMIZLIK PERSONELI ALıNACAK AMA 54 BIN OKUL VAR. HER OKULA BIR GÖREVLI DÜŞMEKTE MIDIR?“  
 
     
   

80 YAŞINDAKİ FEVZİYE TEYZE, ÇANKAYA BELEDİYESİ`NİN DAYANIŞMA ÇALIŞMASINDA KOLİSİNİ KENDİ ELLERİYLE HAZIRLADI


Çankaya Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu`nda toplanıp deprem illerine gönderilen insani yardım araçlarının sayısı 142`ye yükseldi. Ankara`daki Rusya Büyükelçiliği temsilcileri, 60 koliden fazla yardımı Hatay Samandağ`a gönderilmek üzere Çankaya Belediyesi`ne teslim etti. 1999 depreminden kurtulanların yardıma geldiği salonda 80 yaşındaki Fevziye teyze, kendi elleriyle kolisini yaptı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Ellerinden öpüyorum, Fevziye teyzem” dedi.

 

Tarih : 10 Şubat 2023 Cuma 15:33   Okunma : 396

Çankaya Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu`nda toplanıp deprem illerine gönderilen insani yardım araçlarının sayısı 142`ye yükseldi. Ankara`daki Rusya Büyükelçiliği temsilcileri, 60 koliden fazla yardımı Hatay Samandağ`a gönderilmek üzere Çankaya Belediyesi`ne teslim etti. 1999 depreminden kurtulanların yardıma geldiği salonda 80 yaşındaki Fevziye teyze, kendi elleriyle kolisini yaptı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Ellerinden öpüyorum, Fevziye teyzem” dedi.

Kahramanmaraş`ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan iki büyük depremin ardından insani yardım toplama merkezine dönüştürülen Çankaya Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu`ndaki çalışmalar da devam ediyor.

İNSANİ YARDIM ARAÇ SAYISI 142`YE YÜKSELDİ

Bugün saat 10.00 itibariyle depremin yıktığı 10 ile gönderilen araç sayısı 142`ye yükseldi. 65`i TIR, 28`i yük kamyonu, 45`i kamyonet, 4`ü minibüs, transporter ve binek olan 142 araçtaki insani yardım malzemeleri, AFAD`ın organizasyonunda deprem illerinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Gün gün güncellenen ve Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu ile Ümitköy Hizmet Binası`na getirilmesi istenen insani yardım malzeme listesinde, konteyner, çadır, uyku tulumu, battaniye/yorgan, ısıtıcı/soba/odun, hijyen malzemeleri, bebek bezi, bebek maması, jeneratör, powerbank, içme suyu ve ekmek yer aldı.

RUSYA`DAN 60 KOLİ DESTEK

Ankara`daki Rus Evi, Rusya Büyükelçiliği temsilcileri ile Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec ve Gazpromexport`un Ankara temsilcilikleri, 60 koliden fazla yardım toplayarak, Hatay`ın Samandağ ilçesine gönderilmek üzere Çankaya Belediyesi`ne teslim etti.

1999 DEPREMİNDEN KURTULAN BAĞIŞÇININ YAZDIĞI NOT DUYGULANDIRDI

Gönüllü vatandaşlar ve Çankaya Belediyesi ekipleri, spor salonunda büyük bir dayanışma içinde çalışıyor. Gönüllüler, insani yardım malzemelerini tasnif ettikten sonra teker teker kolilere koyuyor. Koliler daha sonra insan zinciri oluşturularak elden ele araçlara yükleniyor. Çalışmalar sırasında depremin acısını gösteren ilginç bir not göze çarptı. 17 Ağustos 1999 depreminde göçük altından kurtulan bir kişinin, bir kolinin üzerine, “1999 depreminde göçükten kurtulmuş biri olarak acınızı paylaşıyor, geçmiş olsun dileklerimi, dualarımı gönderiyorum” diye yazdığı görüldü.

"ELLERİNDEN ÖPÜYORUM FEVZİYE TEYZEM"

Genç yaşlı demeden yardıma gelenler arasında sürpriz bir kişi de yer aldı. 80 yaşında olduğu öğrenilen Fevziye teyze, yardımlarını getirdi ve kolisini de kendi elleriyle yaptı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Fevziye Teyze 80 yaşında. Lojistik Merkezimize yardımlarını getirdi; kendi elleriyle kolisini yaptı. Ellerinden öpüyorum Fevziye Teyzem” diye yazdı. 

İhtiyaç olan her yerde depremzede yurttaşların yanında olduklarını vurgulayan Taşdelen, “Deprem bölgelerinden tren veya karayoluyla Kırıkkale`ye ulaşan yurttaşlarımızı Ankara`ya taşıyoruz” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA