27 Eylül 2024 Cuma

16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME   17:44   HÜLYA ŞELLAVCı`Yı KATLEDEN SANıK KAFFAR YEĞIN`E MÜEBBET HAPIS CEZASı VERILDI  
 
     
   

NIKOLAUS MEYER-LANDRUT: MALİ ARAÇLARIN İHTİYAÇLARI KARŞILAYABİLMESİ İÇİN ÖNCELİKLE HASAR TESPİT DEĞERLENDİRMESİNE İHTİYACIMIZ VAR


Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, 6 Şubat depremi nedeniyle Türkiye`ye yapılacak yardımlara ilişkin “Neyi, nasıl finanse edeceğimize dair kesin bir karara varmadan önce, mali araçların ihtiyaçları karşılayabilmesi için öncelikle kriz sonrası hasar tespit değerlendirmesine ihtiyacımız var. Bu da şu anda devam etmekte olan ve Uluslararası Donörler Konferansı öncesi yapılması gereken çalışmadır. Böylece Konferans`ta bu iki boyutun bir araya getirileceğini ve ihtiyaçlar hususunda daha iyi bir fikre sahip olacağımızı umuyorum. Burada UNDP ile birlikte çalışıyoruz, onlar hasar tespitleri için prosedürler oluşturdular. Daha sonra kendi imkanlarımızla bu ihtiyaçları en iyi şekilde nasıl karşılayabileceğimizi görebileceğiz” dedi.

 

Tarih : 14 Şubat 2023 Salı 15:09   Okunma : 288

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, 6 Şubat depremi nedeniyle Türkiye`ye yapılacak yardımlara ilişkin “Neyi, nasıl finanse edeceğimize dair kesin bir karara varmadan önce, mali araçların ihtiyaçları karşılayabilmesi için öncelikle kriz sonrası hasar tespit değerlendirmesine ihtiyacımız var. Bu da şu anda devam etmekte olan ve Uluslararası Donörler Konferansı öncesi yapılması gereken çalışmadır. Böylece Konferans`ta bu iki boyutun bir araya getirileceğini ve ihtiyaçlar hususunda daha iyi bir fikre sahip olacağımızı umuyorum. Burada UNDP ile birlikte çalışıyoruz, onlar hasar tespitleri için prosedürler oluşturdular. Daha sonra kendi imkanlarımızla bu ihtiyaçları en iyi şekilde nasıl karşılayabileceğimizi görebileceğiz” dedi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, bugün 6 Şubat depremleri nedeniyle Avrupa Komisyonu`nun Türkiye`ye yönelik yardımları ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Sözlerine söz konusu depremin bir insanlık felaketi olduğunu belirterek başlayan Meyer-Landrut, depremden etkilenen bölgeleri bizzat ziyaret ettiğini ve depremden altı gün önce Hatay Antakya`da olduğunu söyleyen Meyer-Landrut, burada birçok insanla tanıştığını da belirtti. Türk halkına ve Türkiye`ye başsağlığı dileyen Meyer-Landrut, özetle şöyle konuştu:

“12 AB ÜYESİ ÜLKE TARAFINDAN 50 BİN KİŞİLİK KIŞLIK ÇADIR, 100 BİN BATTANİYE VE 50 BİN ISITICI SAĞLANDI”

“Size gösterdiğimiz kısa filmde de gördünüz, Türk yetkililerin Avrupa Kriz Merkezi`ne yaptıkları erken başvuru sayesinde Avrupa`nın kurtarma ekipleri hızlıca harekete geçirildi. Burada gördüğünüz üzere, Arnavutluk, Karadağ ve Sırbistan`ın da aralarında bulunduğu 21 AB üyesi ülke, bin 650`den fazla personeli, arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere göndermiştir. Bu felaketin sonraki aşamalarında da sağlık ekiplerinin yanı sıra barınma malzemeleriyle de desteğimizi sürdürdük. 12 AB üyesi ülke tarafından 50 bin kişilik kışlık çadır, 100 bin battaniye ve 50 bin ısıtıcı sağlandı. Komisyon`un Acil Durum Müdahale Koordinasyon Merkezi kurtarma rezervinden 500 yardım konutu ile farklı üye devletlerden 2 bin çadır ve 8 bin yatağı seferber edildi. Üye devletler ayrıca sahra hastaneleri de sağlamaktadır. Bu aşamada kurtarma çalışmaları ne yazık ki sona ermek üzere, şu anda tıbbi destek ve barınmaya odaklanılıyor.

Komisyon Üyesi Lenarcic, geçtiğimiz hafta Gaziantep`i ziyaret ederek ihtiyaçları bizzat yerinde görme ve değerlendirme fırsatı buldu. Pazar günü, Avrupa Komisyonu Başkanı ve Avrupa Konseyi Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti`nin Cumhurbaşkanı ile telefon görüşmesi yaparak taziyelerini ve desteklerini bir kez daha ifade etmiş, aynı zamanda bundan sonra atılacak adımları ele almışlardır. Bunun ardından, hâlâ süren insani yardım çabaları artarak devam etmekte olup, üye devletlerden her saat başı teklifler geliyor. Hâlâ sağlanması gereken çok büyük bir yardım ihtiyacı var. Komisyon Başkanı, ayrıca mart ayında Uluslararası Donörler Konferansı düzenleneceğini açıkladı. Uluslararası Donörler Konferansı`nın amacı, orta vadeli ihtiyaçlara daha fazla odaklanmak olacak. İlk değerlendirmeyi takiben, en acil insani ihtiyaçlardan sonra gelen rehabilitasyon ve yeniden inşa aşamasına geçiş sürecinde de hızlı bir şekilde yardımcı olabileceğimizden emin olmak için ihtiyaç tespiti yapılmalı.

Sözlerime son verirken, Türk halkının acısını paylaştığımızı, yardım etmek istediğimizi ve AB ile tüm üye devletlerin ne kadar büyük bir yardım seferberliği içinde olduğunu bir kez daha belirtmek isterim. Bu vesileyle, üye ülkelere yardımları için teşekkür etmek isterim.”

“FELAKETTEN ETKİLENEN HERKES İÇİN BÖLGEDE OLABİLDİĞİNCE FAZLA DESTEK SAĞLAMAYA YÖNELİK ÇALIŞIYORUZ”

Büyükelçi Meyer-Landrut, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  Meyer-Landrut, AB`nin Suriyeli mültecilere yönelik hükümet ile yapacağı yeni bir iş birliği planı olup olmadığına ilişkin soruya, “Şu anda hiçbir millet arasında ayrım yapmadığımız bir insani felaketin içindeyiz. Etkilenen bölgedeki herkes aynı insani yardıma ihtiyaç duymakta ve bu korkunç felaketten etkilenen herkes için bölgede olabildiğince fazla destek sağlamaya yönelik çalışıyoruz” diye cevap verdi.

Meyer-Landrut, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen`in duyurduğu mart ayında yapılacak Uluslararası Donörler Konferansı`nın detaylarına ilişkin ise şu açıklamayı yaptı:

“Uluslararası Donörler Konferansı`nın Komisyon Başkanı tarafından mart ayında yapılacağı açıklandı. Şu anda kesin bir tarih yok. Ancak Brüksel`de yapılacak ve uluslararası bir bağışçılar konferansı şeklinde organize ediliyor. Elbette bu öyle bir durum ki, AB`nin yanı sıra diğer uluslararası bağışçılardan da rehabilitasyon ve yeniden inşa çabalarına katkıda bulunmaları istenecek.”

“MALİ ARAÇLARIN İHTİYAÇLARI KARŞILAYABİLMESİ İÇİN ÖNCELİKLE HASAR TESPİT İHTİYAÇ DEĞERLENDİRMESİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Avrupa Komisyonu`nun Türkiye`ye yönelik yardımlarına ilişkin ise Meyer-Landrut şunları kaydetti:

“Şu anda Türkiye`de mevcut olan mali olanaklar, bu mali olanakların yardım veya yeniden inşa çalışmaları için yeniden tahsis edilebileceğini görebilmemize ilişkin mali araçlar. Bu elbette ilk adım, ancak bu aşamada alınmış bir karar yok, üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Öte yandan, neyi, nasıl finanse edeceğimize dair kesin bir karara varmadan önce, mali araçların ihtiyaçları karşılayabilmesi için öncelikle kriz sonrası hasar tespit ihtiyaç değerlendirmesine ihtiyacımız var. Bu da şu anda devam etmekte olan ve Uluslararası Donörler Konferansı öncesi yapılması gereken çalışmadır. Böylece Konferans`ta bu iki boyutun bir araya getirileceğini ve ihtiyaçlar hususunda daha iyi bir fikre sahip olacağımızı umuyorum. Burada UNDP ile birlikte çalışıyoruz, onlar hasar tespitleri için prosedürler oluşturdular. Daha sonra kendi imkanlarımızla bu ihtiyaçları en iyi şekilde nasıl karşılayabileceğimizi görebileceğiz.”

Büyükelçi Meyer-Landrut ayrıca AB`nin Türkiye`ye yaptığı yardımın niteliğine ilişkin ise “AB ayni yardım sağlamaktadır, mali yardım konusu ise bir sonraki adımın bir parçası olacaktır” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA