28 Eylül 2024 Cumartesi

16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME   17:44   HÜLYA ŞELLAVCı`Yı KATLEDEN SANıK KAFFAR YEĞIN`E MÜEBBET HAPIS CEZASı VERILDI  
 
     
   

ELAZIĞ BAKKALLAR VE TEKEL BAYİLERİ ODASI BAŞKANI CEBRAİL TOP: "ESKİDEN ÜMİTLİYDİK, ŞİMDİ GÜNÜ KURTARMANIN DERDİNDEYİZ"


Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Cebrail Top, seçimler sonrasında ürünlere gelen zamların esnafı olumsuz etkilediğini belirtti. Top, "Esnafın yanına gidiyoruz, bin ah işitiyoruz. Yani gerçekten eskiden ümitliydik, mutluyduk yarınlarımız ile ilgili ama bu ümidimizi tüketmiş durumdayız. Şimdi ise günü kurtarmanın peşindeyiz" dedi.

 

Tarih : 12 Haziran 2023 Pazartesi 11:16   Okunma : 419

Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Cebrail Top, seçimler sonrasında ürünlere gelen zamların esnafı olumsuz etkilediğini belirtti. Top, "Esnafın yanına gidiyoruz, bin ah işitiyoruz. Yani gerçekten eskiden ümitliydik, mutluyduk yarınlarımız ile ilgili ama bu ümidimizi tüketmiş durumdayız. Şimdi ise günü kurtarmanın peşindeyiz" dedi.

Cebrail Top, seçimler sonrasında ürünlere yapılan zamlara tepki gösterdi. Esnafın zamlardan olumsuz etkilendiği belirten Top, gider kalemlerini karşılamakta zorlanan esnafın SGK ve BAĞ-KUR primlerini ödeyemeyecek hale geldiğini dile getirdi.

"SEÇİMLERDEN ÖNCE VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI BEKLİYORUZ"

Cebrail Top, şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi seçimlerimizi yaptık, genel seçimlerimizi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerimizi. Tabi ki özellikle esnaf sanatkarlarımızın bu seçim sonrası hükümetimizden çok büyük beklentisi var, özellikle bu giderler konusunda. BAĞ-KUR, SSK prim gün sayısına takılan esnafımız vardı. Bununla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız, Kayseri mitinginde özellikle bu yanlışlıktan dönüleceğini, esnafın da bu prim gününden faydalanacağını belirtmişti. Biz, bunu umutla bekliyoruz. Ancak şunu görüyoruz; özellikle bu fahiş fiyatlarla ilgili en çok zarar gören biri olan bizim esnaf ve sanatkarlarımız, çünkü sattıklarının yerine ürün koyamıyorlar. Bir aydan beri Tekel ürünlerine zam gelecek beklentisi vardı. Sonunda geldi, ancak bizim esnafımız bu ürünleri alamadılar. Distribütörler bu ürünleri kısmaya gittiler. Haliyle vatandaşlar problemler yaşamaya başladı, çünkü sanki bizim esnafımız bu ürünleri kısıtlıyor, vermiyormuş gibi bir imaj yaratıldı. İşte son birkaç gün içerisinde bütün ürünlere zam geldi. Yani vatandaşla bizler karşı karşıya kalıyoruz. Vatandaş bir poşet alıyor, 100-200 TL paranın hiçbir anlamı kalmamış. Esnaf, aldıkları ürünleri yerine koyamadıkları gibi ürünler pahalandıkça bizim kâr oranımız aynı kalıyor. Giderlerimiz çok çok fazla, ancak kârımız çok düşük. Bir 0,5`le bu ürünlere çalışırken, yani ortalama olarak yüzde 5`le dersek bir koli 10 TL iken de yine yüzde 5`ti. Bugün bir paket sigara olmuş 40-50 TL. Bunun üzerinde çok büyük ÖTV var, vergiler var. Özellikle bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 

"DEPREMDE ESNAF BİR KURUŞ DAHİ DESTEK ALAMADI"

Bildiğiniz gibi ekonomi bakanımız değişti. Ümitle ondan bekliyoruz. Fakat bugün bakıyoruz dolarda, euroda, akaryakıtta, giderlerde artma oldu; kredilerde kısıtlama oldu. Bu konuda tamamen mağdur olacak kesim sanatkarlardır, esnafımızdır. Yani kamu görevlileri her halükarda bu kadar zarar görmüyorlar, her ne kadar pahalı alsalar dahi. İşte bakıyorsunuz, elimizde ciddi bir deprem meydana geldi. Depremden zarar gören görmeyen herkes faydalandı. Halen daha depremden dolayı maaşlarda iyileştirmelere devam ediyor. Hasar gören mülk sahipleri bu konuda kira yardımı aldılar. Binalarda yıkımlardan kaynaklanan yıkık, çizik, boyası dökülenlere bir destek oldu. Bu konuda bir kuruş dahi faydalanmamış. Tabii ki biz milletimize bağlı bir esnaf sanatkarız. Her zaman devletimizin yanında olduk, elbette olmaya devam edeceğiz. Bu sıkıntıları hep birlikte çözeceğiz, hep birlikte destek diyeceğiz. Tabii ki devletimizin de esnaf sanatkârlarımıza hem bu depremde zarar gören, dükkanı taşınan esnafımıza kira yardımı olsun, nakliye yardımı olsun buna benzer desteklerin vermesi lazım.

"ESNAF İŞ YERİNİ AÇSA DA AÇMASA DA O GİDERLERİNİ ÖDEMEK ZORUNDA"

Özellikle bugün esnafımızı ziyaret ederken şunu gördüm ben. Yıkımlar başladı. İlimizde 10 bini aşkın bina yıkılacak. 10 bin demek, hemen hemen şehrin yüzde 10`u demek. İstasyon Caddesi`nde, Gazi Caddesi`nde ve diğer mahallelerde olan yıkımlar inanın 10-15 gün sürüyor. Bunlar da o esnafın ticari kayıplarına sebep oluyor. Yani burada bunları görmeden geçmemiz doğru değil. Bir işletme bir gün, bir sabah açmasa dahi giderleri aynı şekilde ödüyor. Daha evini geçindirmeyi falan söylemek istemiyorum. Sadece giderlerimizin ödenmesi için bu konularda destek olunmasını istiyoruz. Yani düşünün, 15- 20 gün bir işletme kapalı kalırsa, oradan vatandaş geçemezse bir esnaf ne yapar? Bakalım kamu görevlileri bir ay maaş almazsa ne olur bu ülkede, ama bunu görmüyorlar mı? Bunu buradan söylemek istiyorum sizin aracılığınızla. Hem yerelde hem genelde destek istiyoruz. Allah esnafımızın yar ve yardımcısı olsun diyorum. Esnafımızın her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.

"ESNAFA GÜNÜ KURTARMAK ADINA DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ VERİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Bir de bildiğiniz gibi şehrin yer altı çalışmaları yapılıyor. Belediye başkanımıza bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Şehrin her tarafında trafik kitlenmiş. Ama bırakın araçları, yayalar bile geçemiyor. Bu yer altı çalışmalarından dahi tüm esnafımızın aylarca bundan zarar gördüğünü görüyoruz. Yani inanın bu konuda devletimizden hibe falan istemiyoruz.  Biz, sadece günü kurtarma adına, siciline bakılmaksızın kredi verilmesini, yani bir yıl ötelemeli faizli, faizsiz, düşük faizli krediler gelmesini istiyoruz. İlimizde bir tek şu an deprem kredisi veriliyordu. Bir yıl ödemesiz 250 bin lira civarında. Bu da sadece Elazığ ilinde kaldırıldı. Yani Elazığ neden bu durumda, bunu da anlamış değiliz. Durum artık gerçekten çok vahim, gerçekten çok zorlu süreçler yaşıyoruz. Yani esnafın yanına gidiyoruz, bin ah işitiyoruz. Yani gerçekten eskiden ümitliydik, mutluyduk yarınlarımız ile ilgili ama bu ümidimizi tüketmiş durumdayız. Şimdi ise günü kurtarmanın peşindeyiz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA