28 Eylül 2024 Cumartesi

16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME   17:44   HÜLYA ŞELLAVCı`Yı KATLEDEN SANıK KAFFAR YEĞIN`E MÜEBBET HAPIS CEZASı VERILDI  
 
     
   

BAKIRLIOĞLU: 28 MAYIS`TAN BUGÜNE MAZOTA 12 DEFA ZAM GELDİ. ÇİFTÇİNİN TRAKTÖRÜNDE KULLANDIĞI MAZOTTAN ÖTV, KDV ALINMAMALI


CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, 28 Mayıs seçimlerinden bugüne mazota 12 defa zam geldiğini belirterek; “Bu akşam da yaklaşık 1,5 liralık bir zam gelmesi söz konusu. Yani seçimin olduğu gün 19 küsur olan mazotun fiyatı bu akşam itibariyle 34 lirayı aşmış olacak… Yapılması gereken şey uzun zamandan beri söylediğimiz; çiftçinin traktöründe kullandığı, üretimde kullandığı mazottan ÖTV`nin, KDV`nin alınmaması lazım ki çiftimiz rahatlıkla üretebilsin” dedi.

 

Tarih : 20 Temmuz 2023 Perşembe 16:25   Okunma : 468

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, 28 Mayıs seçimlerinden bugüne mazota 12 defa zam geldiğini belirterek; “Bu akşam da yaklaşık 1,5 liralık bir zam gelmesi söz konusu. Yani seçimin olduğu gün 19 küsur olan mazotun fiyatı bu akşam itibariyle 34 lirayı aşmış olacak… Yapılması gereken şey uzun zamandan beri söylediğimiz; çiftçinin traktöründe kullandığı, üretimde kullandığı mazottan ÖTV`nin, KDV`nin alınmaması lazım ki çiftimiz rahatlıkla üretebilsin” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Bakırlıoğlu, 28 Mayıs`ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turundan sonra bugüne kadar mazota toplam 12 defa zam geldiğine dikkat çekti.

Bakırlıoğlu, bu akşam da mazota zam yapılacağını anımsattı ve ANKA Haber Ajansı`na şunları anlattı:

“28 Mayıs seçimlerinden bugüne mazota 12 defa zam geldi. Yetmedi 15 Temmuz gecesi bu ülkede selalar okunurken Cumhurbaşkanı mazotta 6 liralık ÖTV, KDV zammı yaptı. Yetmedi bu akşam da yaklaşık 1,5 liralık bir zam gelmesi söz konusu. Yani seçimin olduğu gün 19 küsur olan mazotun fiyatı bu akşam itibariyle 34 lirayı aşmış olacak.

Mazottaki, akaryakıttaki bu insafsız zamlar ülkedeki birçok sektörü derinden etkileyecek. Bu sektörlerin başında da tarım sektörü gelmekte çünkü mazot birçok tarım ürünün maliyetindeki ağırlığı yüzde 10 ile 30 arasında değişmekte. Ülkemiz zaten dünyadaki en fazla gıda enflasyonun yaşandığı ülkelerin başında gelmekte. Önümüzdeki günlerde gıda fiyatlarının korkunç bir şekilde artacağına şahitlik edeceğiz.

“12 MİLYAR LİRA MAZOT DESTEĞİ VERİYORSUN BİR TARAFTAN DA ZAMLARLA 45 MİLYAR LİRA ÇİFTÇİNİN CEBİNDEN FAZLADAN MAZOT PARASI ALIYORSUN”

Bu ülkede iktidar temsilcileri, Cumhurbaşkanı tarımın desteklendiğini iddia etmekte biz de tam tersini söylemekteyiz. Ne yazık ki bu ülkede tarım desteklenmiyor. İktidar temsilcileri ülkedeki çiftçilerin kullanmış olduğu mazotun yarısının devlet tarafından verildiğini söylemekte. Buna göre 2023 yılında bütün çiftçilerimize verilecek olan mazot desteğinin tutarı 12 milyar lira.  Oysa seçimden bu güne yapılan zamlarla çiftçimizin cebinden yaklaşık 45 milyar lira mazottan dolayı fazladan para çıkmış olacak. Bir taraftan 12 milyar lira mazot desteği veriyorsun bir taraftan da yapmış olduğun zamlarla 45 milyar lira çiftçinin cebinden fazladan mazot parası alıyorsun. Çiftçimize kaşık verilmekte, kepçeyle geri alınmakta bunun adına da destekleme denilmekte.

“ÇİFTÇİNİN TRAKTÖRÜNDE KULLANDIĞI, ÜRETİMDE KULLANDIĞI MAZOTTAN ÖTV`NİN, KDV`NİN ALINMAMASI LAZIM Kİ ÇİFTİMİZ RAHATLIKLA ÜRETEBİLSİN”

Bu destekleme değildir. Destekleme rakamları çok yetersizdir. Yapılaması gereken şey uzun zamandan beri söylediğimiz; çiftçinin traktöründe kullandığı, üretimde kullandığı mazottan ÖTV`nin, KDV`nin alınmaması lazım ki çiftimiz rahatlıkla üretebilsin.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA