28 Eylül 2024 Cumartesi

16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME   17:44   HÜLYA ŞELLAVCı`Yı KATLEDEN SANıK KAFFAR YEĞIN`E MÜEBBET HAPIS CEZASı VERILDI  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN PATİLİ DOSTLARIN SAĞLIĞI VE KONFORU İÇİN ‘PET KUAFÖR` HİZMETİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘Pet Kuaför` hizmetiyle patili dostların hijyen ve estetik bakımınlarını yapıyor. Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi`nde verilen Pet Kuaför hizmeti; yıkama, tıraş, tırnak bakımı ve tüy taramayı kapsıyor. 

 

Tarih : 16 Ağustos 2023 Çarşamba 12:27   Okunma : 459

Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘Pet Kuaför` hizmetiyle patili dostların hijyen ve estetik bakımınlarını yapıyor. Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi`nde verilen Pet Kuaför hizmeti; yıkama, tıraş, tırnak bakımı ve tüy taramayı kapsıyor. 

Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi`nde misafir edilen patili dostların hijyen ve estetik bakımları Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi`nde alanında uzman personel tarafından periyodik olarak verilen Pet Kuaför hizmeti; yıkama, tıraş, tırnak bakımı ve tüy taramayı kapsıyor.

Bakımevi`ne çeşitli nedenlerle getirilen ve misafir edilen patili dostların, sağlıklı ve temiz bir şekilde yaşaması için büyük özen gösteren ekipler, bu bağlamda can dostların hijyenik bakımlarını da düşünüyor. Bakımevi`nde konuk edilen kedi ve köpeklerin öncelikle muayene işlemini gerçekleştiren ekipler, herhangi bir sağlık sorunu varsa ona göre tedavi uyguluyor. Tedavi edilen patili dostlar, daha sonra Pet Kuaför hizmetinden de faydalanıyor.  

Mevsim değişikliklerinden kaynaklanan ve özellikle köpeklere yapılması gereken tıraş işlemi, onların daha sağlıklı, temiz ve rahat yaşayabilmesi için büyük önem arz ediyor. Patili dostları çeşitli enfeksiyonlardan korumak adına, yıkama ve tırnak bakım işlemi de gerçekleştiriliyor. Her yıl nisan ve ağustos ayları arasında yoğun bir tempoda verilen Pet Kuaför hizmeti, ihtiyaç halinde yılın diğer dönemlerinde de yapılıyor.

Hayvanların daha sağlıklı ve rahat yaşayabilmesi için hijyenin, özellikle de tıraş işleminin çok önemli olduğuna değinen Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi Veteriner Hekimi Mert Tatar, şu bilgileri verdi:

“Özellikle uzun tüylü sadık dostlarımızın tıraş bakımlarını burada yapıyoruz. Uzamış ve yapışmış tüyler, hayvanın derisinde yaralanmalara ve hijyenik problemlere neden olur. Tıraş sayesinde dostlarımız, daha konforlu ve rahat bir şekilde yaşarlar. Özellikle tüy dökme mevsiminde, uzun tüylü hayvanlar bu tüyleri yalamak suretiyle yutarlar. Bu da sindirim sisteminde ve iç organlarda büyük problemlere neden olur. Bütün bu sebeplerden dolayı can dostlarımızın tıraşlarını ve diğer hijyenik bakımlarını burada yapıyoruz.”

Kaşlı Geçici Bakımevi`nde hayvan bakıcısı olarak görev yapan Ceren Saygılı aynı zamanda Pet Kuaför hizmetini de veriyor. Saygılı hizmete ilişkin, “Buraya gelen, keçelenmiş tüyleri olan, veteriner hekimlerimizce uyuz olduğu tespit edilen hayvanların tıraşını ben yapıyorum. Bunun dışında tırnak kesimi, banyo ve tüy tarama gibi işlemleri yapıyoruz” dedi. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA