VELİ AĞBABA: "HEKİMLER DE ALIN TERİNİN HAKKINI ALAMIYOR"


Tarih : 13 Mart 2022 Pazar 13:30

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Maalesef hekimler de alın terinin hakkını alamıyor. Yoksulluk sınırı 13 bin lira, bir doktor maaşı 8 bin lira. Profesörün maaşı 13-15 bin lira. Olmaz, bunun da düzeltilmesi gerekiyor. Bu insanların bu ülkede yaşaması, bu ülkeden gitmemesi lazım" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Maalesef hekimler de alın terinin hakkını alamıyor. Yoksulluk sınırı 13 bin lira, bir doktor maaşı 8 bin lira. Profesörün maaşı 13-15 bin lira. Olmaz, bunun da düzeltilmesi gerekiyor. Bu insanların bu ülkede yaşaması, bu ülkeden gitmemesi lazım" dedi.

Malatya Milletvekili Ağbaba, seçim bölgesi Malatya`da Sağlık İş Sendikası Şubesini CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte ziyaret etti. Ağbaba, hekimlerin yaptıkları işe göre alınlarının terinin hakkını alamadıklarını belirtti.

Doktorların maaşlarının yoksulluk sınırının altında kaldığını dile getiren Ağbaba, şunları söyledi:

“Maalesef hekimler de alın terinin hakkını alamıyor. Bu insanlar, Türkiye`nin en seçkin, en başarılı insanları. Bunlar, Türkiye`nin göz bebekleri. Sınavda ilk 3 bine, 5 bine, 10 bine girerek üniversiteye giriyor, 6 yıl okuyor. İhtisası mecburi hizmeti... Bu doktorları eleştirmek, ‘hadi git` demek vicdansızlıktır. Sen, kimi kovuyorsun kardeşim? Bir doktorun maaşı 8 bin lira olur mu? Yoksulluk sınırı 13 bin lira, bir doktor maaşı 8 bin lira. Profesörün maaşı 13-15 bin lira. Olmaz, bunun da düzeltilmesi lazım. Bu insanların bu ülkede yaşaması, bu ülkeden gitmemesi lazım. İktidara ve muhalefetin üzerine düşen de bu işi yapanların mutluluğunu sağlamaktır.”

 


Okunma : 712

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA