GÜZEL PARTİ GENEL BAŞKANI AKBULUT`TAN "SURİYE`DE KONUT PROJESİNE" TEPKİ: "YÜZYILLARDIR, ROMAN VATANDAŞLAR, ÇADIRLARDA YAŞIYORLAR”


Tarih : 13 Mayıs 2022 Cuma 13:54

Güzel Parti Genel Başkanı Hüseyin Akbulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın “Suriye topraklarında 200 bin konut inşa edilmesini sağlıyoruz” sözlerine tepki gösterdi. Akbulut, “Yüzyıllardır Roman vatandaşlar, çadırlarda yaşıyorlar. Çadırda yaşayan bu vatandaşlarımızın, çekmiş olduğu çileleri görmezlikten geliyorlar. Suriyelilerden önce; çadırda, barakada yaşayan Roman vatandaşlara ev yapılması gerekirdi” dedi.

SANCAR KIZILKAYA - SEFA GARDİYANOĞLU

Güzel Parti Genel Başkanı Hüseyin Akbulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın “Suriye topraklarında 200 bin konut inşa edilmesini sağlıyoruz” sözlerine tepki gösterdi. Akbulut, “Yüzyıllardır Roman vatandaşlar, çadırlarda yaşıyorlar. Çadırda yaşayan bu vatandaşlarımızın, çekmiş olduğu çileleri görmezlikten geliyorlar. Suriyelilerden önce; çadırda, barakada yaşayan Roman vatandaşlara ev yapılması gerekirdi” dedi.

Güzel Parti Genel Başkanı Hüseyin Akbulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın “Uluslararası yardım kuruluşlarının finansmanıyla Suriye topraklarında 13 yerde, 200 bin konut inşa edilmesini sağlıyoruz" sözlerine tepki gösterdi. Akbulut, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız geçenlerde bir proje açıkladı. TOKİ`ye 30 milyar para ayırarak, konut yapımı ihalesi başlatılacağını söyledi. Bu projede, 5-6 yıl önce Türkiye`ye gelen Suriyelilere 1000 konut sözü geçmektedir. Oysa yüzyıllardır bu ülkede bulunan Roman vatandaşlar, çadırlarda yaşıyorlar. Çadırda yaşayan bu vatandaşlarımızın, çekmiş olduğu çileleri görmezlikten geliyorlar. Suriyelilerden önce; çadırda, barakada yaşayan Roman vatandaşlara ev yapılması gerekirdi.

Bunu her zaman; gerek belediye başkanları, gerek milletvekilleri dillendirmişlerdir. Fakat yapamadılar. Biz Roman halkı, diyorlar ki ‘biz çadırda yaşayanlara Cumhurbaşkanımız ev yapmayacak mı?` Anladığımız kadarıyla Sayın Cumhurbaşkanımız seçimi kaybetmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Biz de Roman vatandaşlar olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza yardım edelim. AK Parti`ye oy vermeyelim. Çünkü seçimi kaybetmek istiyorsa, biz de kendisine yardımcı olalım.

Unutmayalım ki yüzyıllardır çadırlarda yaşayan Roman halkının evlerinde; banyoları yok, tuvaletleri yok, mutfakları yok. Yoğun kar yağışında birkaç çadır çökmüştü. Orayı gezdiğimde, 11 aylık bir bebeğin, çamurlar içinde emekleyerek bana geldiğini görünce ben o bebeği kucağıma aldığımda kahrolmuştum. Bizim kendi insanlarımız, eğer Cumhurbaşkanı tarafından reddediliyorsa, istenmiyorsa ve insan yerine konulmuyorsa, bir soru işareti AK Partili dernekler, federasyonların biraz düşünmeleri lazım.”

 


Okunma : 504

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA