MANİSALI YURTTAŞ: EMEKLİ ÖLDÜ, YAŞAMIYOR


Tarih : 12 Haziran 2022 Pazar 21:10

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan`ın Manisa`daki bir semt pazarında sohbet ettiği bir yurttaş, “Öldük, Allah rahmet eylesin. Bataklıktayız, çamurdayız. Torunlarımızı okutamıyoruz, faturalarımızı ödeyemiyoruz. Her şey o biçim pahalı. Ne olacak sonumuz? Bu emekli öldü, yaşamıyor. Hani bir geziye gidemiyoruz. Torunlarımızı elinden tutup kaldıramıyoruz” dedi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan`ın Manisa`daki bir semt pazarında sohbet ettiği bir yurttaş, “Öldük, Allah rahmet eylesin. Bataklıktayız, çamurdayız. Torunlarımızı okutamıyoruz, faturalarımızı ödeyemiyoruz. Her şey o biçim pahalı. Ne olacak sonumuz? Bu emekli öldü, yaşamıyor. Hani bir geziye gidemiyoruz. Torunlarımızı elinden tutup kaldıramıyoruz” dedi.

Ali Babacan, 9 Haziran`da gittiği Manisa`daki bir semt pazarında esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Babacan`ın burada bir yurttaşla yaptığı sohbete ilişkin video, DEVA Partisi tarafından bugün paylaşıldı. Babacan ile yurttaş arasında şu diyalog yaşandı:

Babacan: Fiyatlar nasıl pazarda?

Yurttaş: Öldük, Allah rahmet eylesin. Bataklıktayız, çamurdayız. Torunlarımızı okutamıyoruz, faturalarımızı ödeyemiyoruz. Her şey o biçim pahalı. Ne olacak sonumuz? Bu emekli öldü, yaşamıyor. Hani bir geziye gidemiyoruz. Torunlarımızı elinden tutup kaldıramıyoruz.

Babacan: Kaç torun var?

Yurttaş: 4 tane torun var.

Babacan: Allah bağışlasın.

Yurttaş: Âmin. Çocukların kazandığı yetmiyor. Hayat pahalı.

Babacan: Nerede çalışıyor çocuklar?

Yurttaş: Biri fabrikada çalışıyor. Biri taksici.

Babacan: Şimdi emekli maaşları, asgari ücret, memur maaşları, bunların hepsi TÜİK`in açıkladığı enflasyon kadar artıyor. Yüzde 73,5, değil mi?

Yurttaş: Evet.

Babacan: Ama gerçek hayat öyle mi?

Yurttaş: Hayır.

Babacan: Soruyorum pazarcı esnafına, ‘Yüzde 200, yüzde 300 zam var` diyorlar.

Yurttaş: Ama bize geldi mi enflasyon düşüyor. Nasıl oluyor bu iş?

Babacan: Devlet doğruyu söyleyecek, doğruyu. Devlet, enflasyonu doğru açıklayacak. Doğru açıklasa, enflasyon kadar maaşlar artsa bu sıkıntılar yaşanmaz.

Yurttaş: Ama bize gelince maaş ölüyor, artırmıyor.

Babacan: Size gelince TÜİK enflasyonu, ama alıverişe geline gerçek enflasyon.

Yurttaş: O biçim iki yüzlülük.

Babacan: Evet.

Yurttaş: E yalan değil yani. Ne olacak sonumuz? Emekli öldü, yaşamasın.

Babacan: Çabuk düzelir, çabuk.

Yurttaş: İnşallah.

Babacan: Seçimlerden sonra dürüst ve işinin ehli bir kadro iş başına geldiği zaman çok çabucak düzelir. Çabuk düzelir.

Yurttaş: İnşallah hayırlısı olsun. Allah birlik, düzenlik versin hepimize yavrum.

Babacan: Ailenize, dostlarınıza çok selamlarımı iletin.

Yurttaş: Teşekkür ederim.


Okunma : 707

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA