Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz: "Avukatlar Çözüm Noktasında Başrol Olmalı"


Tarih : 6 Temmuz 2018 Cuma 17:31

Hukuk fakültelerinden mezun olup avukatlık stajına başlayacak olan 12 stajyer avukat, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti.

Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, staj öncesi ziyarette bulunan meslektaşlarına avukatlık mesleğinin etik kuralları konusunda tavsiyelerde bulunarak, “Biravukatın mesleki çalışmalarını yaparken, kamunun inancını ve mesleğe güvenini sağlayacak biçimde, işini tam bir sadakatle yürütmesi gerekmektedir. Avukat, mesleğin itibarını zedeleyecek her türlü tutum ve davranıştan kaçınmak zorundadır” dedi.

Avukatlık mesleğinin sadece kazanç kapısı olarak görülmemesi gerektiğini söyleyen Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “Toplumsal yapıdaki sorunların çözümü, ilk olarak toplumsal duyarlılıkla başlar. Toplumsal konulara duyarlı olmalısınız, toplumun sesi olmalısınız. Çünkü avukatlar olarak bizim bu konuda büyük sorumluluğumuz var. Haksızlık ve adaletsizlik karşısında susmamalısınız. Biz avukatlar, çözüm noktasında başrolde olmalıyız” diye konuştu.

Baro Bşk. Yeşilboğaz daha sonra, staj döneminin önemli olduğunu ve bu süreci etkin bir şekilde geçirmelerini söyleyerek, kendilerine staj dönemlerinde başarı dileklerinde bulundu.


Okunma : 1230

Etiketler : mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA