Türkiye Eğitimi Terk Etme Oranında Avrupa Birincisi


Tarih : 14 Temmuz 2018 Cumartesi 16:06

Ülkemiz eğitimin terk edilmesi oranında Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada. Verilere bakıldığında 18 ila 24 yaş aralığındaki her 10 kişiden yaklaşık 4’ünün lise eğitimini tamamlamadan okulu terk ettiği görülüyor.

Yeniçağ gazetesinin, medya takip kurumu Ajans Press’e dayandırdığı habere göre,Türkiye lise eğitimini tamamlamadan eğitim hayatını terk etmiş olanların oranının en yüksek olduğu ülke olarak belirlendi.

Araştırma, Avrupa İstatistik Ofisi 2016 Raporu verilerine dayandırıldı. Eğitimi terk etme oranında Türkiye listenin başında yer aldı. Türkiye’de 18 ila 24 yaş grubundaki gençlerin yüzde 34.3’ünün eğitimini tamamlamadan sonladırdığı aktarıldı. Türkiye’nin en yakınında yer alan ülke ise yüzde 19.8 ile İzlanda oldu. Malta ise yüzde 19.6 oran ile onları üçüncü sıradan takip etti. Buna karşın eğitimi terk etme oranın en düşük olduğu ülke yüzde 2.8 ile Hırvatistan oldu. İsviçre ve Litvanya 4.8 oranıyla listenin ikinci sırasında yer aldı. Liseyi bitirmeden eğitimden ayrılma oranında AB ortalaması ise 10.6 olarak tespit edildi.

PEKİ MEDYA YIL BOYUNCA EĞİTİM HABERLERİNE NE KADAR YER VERDİ?

ITS Medyave Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya incelemesinde eğitim hayatıyla ilgili, 2018 yılında, 659 bin 102 haber yansımasının olduğu belirlendi. Medyaya yansıyan haber başlıkları incelendiğinde, eğitimin en çok sistem tartışmalarıyla konuşulduğu görüldü. Raporda, Türkiye’nin coğrafi bölgeler arasındaki eğitimi terk etme oranları da yer aldı

Lise mezuniyeti olmadan eğitimini bırakmış öğrencilerin en yüksek olduğu yer, yüzde 51.6 ile Güneydoğu Anadolu olarak belirlendi. Güneydoğu Anadolu’yu yüzde 46.6 ile Doğu Anadolu takip etti. Eğitimini terk edenlerin en düşük olduğu coğrafi bölge ise Doğu Karadeniz olarak kayıtlara geçti.

KADINLARIN EĞİTİMİ IRAKMA ORANI DAHA YÜKSEK

Eğitimi bırakma oranları cinsiyet bakımından incelendiğinde de; 18 ile 24 yaş arasındaki erkeklerin lise mezuniyeti öncesi eğitimi terk etme oranının yüzde 32.3 olduğu görüldü. Kadınlarda ise bu oranın yüzde 35.8 oranla erkeklerden daha yüksek olduğu anlaşıldı.

Ayrıca ülkemiz "çalışmayan ve eğitim görmeyen" genç nüfus sıralamasında yüzde 30.8 ile ikinci sırada geliyor.


Okunma : 1278

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA