AKİB’den Hatay’ın İlçelerinde Turunçgil İstişare Toplantıları


Tarih : 26 Ekim 2018 Cuma 17:13

Türkiye’nin önemli turunçgil üretim merkezi konumunda bulunan Hatay’ın Erzin-Dörtyol ve Samandağ ilçelerinde 23-24 Ekim 2018 tarihlerinde tüm sektör paydaşlarının katılımıyla “Turunçgil üretiminde ve depolanmasında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri” toplantıları Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından başarıyla gerçekleştirildi.

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği,  üreticiler ve ihracatçılar arasındaki işbirliğini geliştirmek, pazar gücümüzü artırıcı yönde ortak akıl oluşturmak ve Hatay’ın turunçgil üretiminde ve depolanmasında yaşanan sorunları ele almak için, Hatay’ın önemli turunçgil üretim bölgelerinden olan Erzin, Dörtyol ve Samandağ ilçelerinde üretici, tüccar, sanayici ve ihracatçılar başta olmak üzere sektörün tüm paydaşları ile bir araya geldi.

Toplantılarda tüm sektör paydaşlarının katılımı ile sorunlar istişare edildi.

Yaş meyve sebze sektöründe ortak akıl toplantıları niteliğinde olan toplantılara ilçe kaymakamları, belediye başkanları, Ziraat odaları, Kooperatifler, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, Ticaret ve Sanayi Odaları, İhracatçılar, üreticiler, ziraat mühendisleri ve diğer sektör paydaşları katılım sağladı.

Toplantılar kapsamında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Özkaya tarafından Turunçgil üretim ve Paketlemesinde uygulanan hatalar ile hasat, depolama ve hasat sonu kayıplar ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından ise üyelerin soru ve sorunları ile ilgili istişareler gerçekleştirildi.

Turunçgil ortak akıl toplantıları diğer il ve ilçelerde de devam edecek!

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat SİN elverişli iklim koşulları ile 2017 yılında Türkiye narenciye ihracatının %30’unu gerçekleştiren Hatay’da sektör paydaşları ile buluşmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Türkiye’nin turunçgil üretim ve ihracat potansiyeline ilişkin bilgileri katılımcılarla paylaşan Başkan SİN, ülkemizin dünya turunçgil üretiminde 8. Sırada olmasına rağmen ihracatta 3. Sırada olduğuna dikkat çekti. Üretimde iyi bir noktaya gelinmesine rağmen hasat ve sonrası süreçlerdeki sıkıntıların üretime sekte vurduğunun altını çizen SİN, bu sezon Akdeniz meyve sineği ile topyekûn mücadelenin müthiş bir başarı örneği olduğunu belirtti ve bu mücadelede emeği geçen herkese teşekkür etti.


Okunma : 830

Etiketler : akib



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA