CHP TBMM GRUBU, KILIÇDAROĞLU`NUN CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞINI OYBİRLİĞİ İLE KARARLAŞTIRDI. MİLLETVEKİLLERİ, KARARI AYAKTA ALKIŞLADI


Tarih : 20 Mart 2023 Pazartesi 19:34

CHP TBMM Grubu, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun Cumhurbaşkanı adaylığını oybirliği ile kararlaştırdı.  Milletvekilleri, kararı ayakta alkışladı.

CHP TBMM Grubu, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun Cumhurbaşkanı adaylığını oybirliği ile kararlaştırdı.  Milletvekilleri, kararı ayakta alkışladı.

CHP TBMM Grubu, bugün basına kapalı olarak toplandı. Toplantıda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun Cumhurbaşkanı adaylığı oybirliği ile kararlaştırıldı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, oylama yapılmasının ardından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu`nu, teşekkür konuşmasını yapmak üzere, kürsüye şu sözlerle davet etti:

“KARANLIĞIN ÇÖZÜLDÜĞÜNÜ GÖRÜYORUZ”

“Sayın Cumhurbaşkanım; çok zor bir dönemde Cumhuriyetimizin en karanlık sürecinde, bu sıralarda birlikte mücadele verdik. Artık tan vaktindeyiz. Gün ağrıyor, karanlığın çözüldüğünü görüyoruz. Hep birlikte, cumhuriyetimizi demokrasiye kavuşturuyoruz.

“O YOLDA TÜRKİYE`NİN UMUDUNU GÖRDÜK”

15 Haziran 2017`de Güvenpark`ta, genel başkanımızın önderliğinde bir yola çıktık. 420 kilometre yol katettik. Kızılcahamam`ı geçemez, Bolu`ya varamaz dedikleri yolu 25 günde tamamladık. Hakka, hukuka, adalete susamış milyonlarca insan bize katıldı; sofralarını açtı, suyunu paylaştı, ve umutla sarıldı. Biz, o yolda Türkiye`nin umudunu gördük. Ve o yolda Türkiye, Kemal Kılıçdaroğlu`nu gördü. Onun azmini, onun inancını, bu ülkenin tüm insanlarına açık yüreğini ve siyasetini gördü.

“BU BİR BAŞLANGIÇ` DEDİNİZ VE YÜRÜMEYİ HİÇ KESMEDİNİZ”

Sayın Cumhurbaşkanım, o yolda kucaklaştığınız milyonlara verdiğiniz sözü, size yükledikleri anlamı ve umudu hiç boşa çıkarmadınız. ‘Bu bir başlangıç` dediniz ve yürümeyi hiç bırakmadınız. 6 yılda, yerel seçimler, altılı masa… Türkiye`yi aydınlığa çıkaracak yolları bulup, gereken adımları cesaretle, inançla attınız. Bizler de burada bulunan bütün milletvekillerimizle adım adım arkanızdan yürüdük.

“TARİHİ BİR NOKTAYA GELDİK”

Şimdi, tarihi bir noktaya geldik. Maltepe`de söylediğiniz, sözünü verdiğiniz ‘duvar`ın önüne dayandık. Dediğiniz gibi; ‘Ülkemize adaleti ve demokrasiyi getirmek için önderliğinizde o duvarı kaldıracağız.` Bu sözü de tutacağınızı biliyoruz. Cumhuriyetimizi, 100. Yılında demokrasiyle taçlandıracağınızı biliyoruz. Sizi seviyoruz ve size inanıyoruz Sayın Cumhurbaşkanım.”

Özkoç, milletvekillerinin alkışlarla, ayakta dinlediği bu sözlerinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu, “Türkiye`nin 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu” diyerek kürsüye davet etti.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında milletvekillerine teşekkür etti. Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından; milletvekilleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.


Okunma : 786

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA